Hvordan beregne trappvinkler

Hvordan beregne trappvinkler 

Bruk målinger

1.

Bruk målebåndet til å bestemme avstanden fra bunnen av ett trinn til toppen av ett trinn. Dette vil senere bli kalt stigningen.

2.

Ta en annen måling, i samme trappesteg, av hvor lenge trinnet er. Dette er den horisontale måling, og vil senere bli kalt løp. Sørg for å måle til samme punkt på hver måling.

3.

Hvis alle trinnene ikke er like, må du kanskje være litt kreativ. Hvis de er forskjellige fra ett trinn til det neste, kan du prøve å gjøre mange økende og løpende målinger, deretter gjennomsnittlig hver type måling ved å legge dem opp og dividere med antall målingene som er tatt. Hvis trinnene er en størrelse for en stund, endrer du størrelsen, deler opp trappen i to seksjoner og beregner vinkelen for hver seksjon.

Beregning av trappvinkelen

1. < / p>

Kontroller at din vitenskapelige kalkulator er i gradmodus. De fleste kalkulatorer har en knapp merket 'DRG' ​​som kan endre modusen de er i.

2.

Hvis du bruker en kalkulator, ta den omvendte tangenten til økningen over løp. Trykk på den inverse tangenten, også kjent som arctan eller tan ^ (- 1), knappen. Skriv inn stigningsmåling. Trykk på divisjonsknappen. Skriv inn kjøremåling. Avhengig av kalkulatoren din, må du kanskje lukke parentes etter at du har angitt løpemåling. Ved å trykke på enter vil du gi trappvinkelen i grader. Hvis tallet er et desimal, er du sannsynligvis i radian-modus, ikke gradermodus, og må bytte.

3.

Hvis du bruker et trigonometrittabell, beregne kvotienten av stigningen delt av løp, så slå opp arctanverdien for det tallet i grader. Det vil være trappvinkelen.

Tips og advarsler

 • Ta alltid to målinger av stigningen og kjøre for å sikre nøyaktighet.
 • Å kunne beregne trappvinkler er et viktig verktøy i konstruksjon. Ikke bare brukes det ofte, men det gjelder også andre typer prosjekter og beregninger. Som med de fleste aspekter ved konstruksjon, omfatter beregning av trappevinkler å ta direkte målinger og manipulere disse målingene med matte for å oppnå målet ditt.

  Andre artikkelen

  Interiørstøping Styles
  Betong og hjemme reparasjon
  Bruke Tørrveggverktøy for å gjøre klapbørstelofter
  Design stil ideer for et toskansk tema
  Slik legger du til Engineered Hardwood
  Slik legger du på gips ved siden av et vindu
  Tile Floor Edging
  Trim Installasjonstips
  Verktøy for rivningsarbeid
  Slik installerer du dusjpaneler
  Utskiftningsalternativer for tak for produserte hjem
  Hvordan å feste et tre tak
  Instruksjoner for å bygge hagehyller
  Baderom Redecorating Tips
  Bygg en skorstein for en vedovn
  Hvordan å brenne nytt trykkbehandlet tre
  Slik installerer du flis på en 45-graders vinkel
  Ny teknologi for hus
  Hvordan sette et toalett på flis
  Slik legger du laminatgulv