Hardwood Vs. laminat

Hardwood Vs. laminat 

Kostnad

Det første aspektet som mest vurderer når man velger mellom hardtre og laminatgulv er kostnad. På grunn av sine syntetiske materialer, koster laminatgulv vanligvis betydelig mindre enn hardved, til og med så mye som halvparten av beløpet. Hvis prisen er en viktig faktor, gir laminat en betydelig fordel.

Kvalitet

Generelt er kvaliteten på tregulvene større på grunn av sin naturlige komponent. Imidlertid har laminatgulv en tendens til å stå bedre til flekker, fading, fuktighet og riper enn hardtre. Selv om begge kan bli riper, har laminatgulv en tendens til å ta mer misbruk uten å vise det enn hardtre. På den annen side er det generelt billigere og enklere å reparere hardved, noe som er en viktig faktor å vurdere.

Installasjon

For den som gjør det selv, har laminatet en tendens til å overgå hardved med enkel installasjon . Dette skyldes at laminat benytter en tunge-og-groove-metode som gjør det mulig for hver del av gulv å klikke inn i neste avsnitt med minimal innsats. Selv om det fortsatt er måling og strategi for å installere laminat, har det en tendens til å være lettere.

Ting å vurdere

Flere faktorer spiller en rolle i om hardved eller laminat er det bedre valget for gulvbehov. Hvis området der gulvene skal installeres, besøkes av små barn eller kjæledyr, kan laminat være det bedre valget, da det vil stå bedre for klørne, utslipp og overordnet misbruk som barn og kjæledyr ofte gjør på gulvene. Også hvis rommet er i kontakt med sollys mange timer på dagen, kan laminat være et bedre alternativ, da det er mye mer motstandsdyktig mot fading. På den annen side, hvis reell verdi er en viktig faktor, hardved er langt og vekk det mer verdifulle gulvvalget. Også den vesentlige forlengede levetiden spiller en viktig rolle, spesielt hvis du har tenkt å bo lenge i huset.

Vedlikehold

Det er viktig at hardved støves og feies ofte som sliping av støv i gulvet vil raskt ødelegge finishen. For både hardtre og laminatgulv er det viktig at utslippene rengjøres raskt og at det ikke blir brukt en fuktig våtmop. I stedet bruker du en fuktig mopp og rengjøringsprodukter trygt for den type gulv som er installert.

Tips og advarsler

Bruk matter på alle inngangsportene for å beskytte gulvets overflate. Bunnen av møbler skal ha myke filtbeskyttere for å unngå at møbler skraper gulvflaten. Når du er i tvil, ta kontakt med produsentens forslag til ditt eget gulv. La aldri ståvann forbli på laminat eller tregulv. Husk at visse typer sko skader gulv, inkludert høye hæler og klipper. Ved avgjørelse mellom hardtre eller laminatgulv er det mange faktorer å vurdere, inkludert kostnader, ønsket installasjonsmetode og hvor gulvet skal installeres. I tillegg, etter at installasjonen er fullført, er det viktig å vite hvordan man skal vedlikeholde gulvet, slik at det forblir i god form.

Andre artikkelen

Slik installerer du dusjpaneler
Instruksjoner for å bygge hagehyller
Gjør det selv Finishing en kjeller
Informasjon om lydisolering
Skjære- og poleringsverktøy for granitt
Hvordan bygge en handikapdusj
Grants å fikse opp historiske hjem
Solenergi og arkitektur
Instruksjoner for rørtråd
Slik legger du til Engineered Hardwood
Trykkbehandlingen av tre
DIY kjøkkenkiosk
Verktøy for rivningsarbeid
Hvordan kjøpe en kommode
Slik fjerner du arklinoleum
Tile Underlayment Alternativer
Hvordan bygge en viktoriansk baderomsdesign
Hvordan å ramme en vegg med en dør jamb
Liste over verktøy for bygging
The History of Cavity Wall Insulation