Bygg en skorstein for en vedovn

Bygg en skorstein for en vedovn 

1.

Skyv ovnsrørets hunnende over ovnenes avtrekksutløp, som ligger enten på toppen eller baksiden av ovnen. Det er hovedkokeren. Bruk alltid ovnsrør som er større enn ovns røroppløp. Sett aldri komfyrrør som er mindre enn røykutløpet. Stram rørskruene rundt kaminen på ovnsrøret. Det må være minst tre for hver ledd.

Fest de resterende lengdene til ovnsrøret, skyv de kvinnelige endene over hanskene og fest dem med rørskruene og en skrujern. Når du kommer til taket, måler du og kutter den siste lengden av ovnsrøret for å passe inn i takstøtten som festes til bunnen av taket.

3.

Installer takstøtte ved å skru den til takbjelken med de medfølgende monteringsskruene og en skrutrekker. Skyv neste rørlengde gjennom braketten, og fortsett å installere røret opp gjennom taket.

4.

Skyv den blinkende kragen over toppen av røret. Klem undersiden av kragen, og fest deretter kragen til taket med skruer og en kraftskrutrekker. Du må kjøpe den rette kragen for å passe på takhøyde. Påfør tetningsmasse eller caulking til toppsømmen av blinkingen rundt røret for å forsegle vann.

5.

Skyv skorsteinshetten over toppen av røret og fest skorsteinskapet til røret med skruer. Seal sømmene på røret og hetten med silikon eller tetningsmasse.

6.

Monter takstøtten til toppen av røret ved å skyve kragen over røret og stramme vingen mutter for å sikre den til brystet. Skru deretter takets takfeste på taket. Caulk og forsegle monteringshullene for bøylen.

Tips og advarsler

 • Følg produsentens retningslinjer for rydder for rør, krager, bøssinger og Vedlikehold av ovner, hver apparat og rør har forskjellige krav til forskrift. Kontroller også lokale byggekoder for ytterligere godkjenningsregler for vedovner.
 • Forkert installerte vedovner er brannfare. Søk profesjonell hjelp hvis du er ukjent med avkjølingsrør og ved installasjonsteknikker.
 • En vedovn er et rustikt apparat som gir ekstra varme til ditt hjem. Det krever en separat skorstein for å lufte dampene og eksos. Denne skorstenen er vanligvis laget av svart eller sølv komfyr rør, som er laget av tunge gauge stål. Røret kommer i seksjoner, som er kuttet i lengde og montert som kanalbjelker. De mest effektive peiseskorene løper rett opp fra toppen av ovnen og gjennom taket av huset.

  Andre artikkelen

  Hvordan fungerer en nullklarings peis?
  Hvordan isolere seg bak gips
  Slik konverterer du en garasje til et studio
  Hvordan Bytte Chuck på en Dewalt Drill
  Grants å fikse opp historiske hjem
  Hvordan holde asbest ut av bygninger
  Slik installerer du en innerdør som ikke er prehung
  Hvordan sette opp en stige
  Hvordan bygge en brann i en peis Sett inn
  Hvordan kjøpe en kommode
  Slik installerer du Rigid Chimney Liners
  Slik bruker du en Pneumatic Floor Nailer
  Peis Installasjonstips
  Gjør det selv: Gulvvarme
  Hvordan blir mønstre laget i tre dører?
  Slik installerer du flis på en 45-graders vinkel
  The Best Soils for Compaction
  Slik oppdaterer du Moen Bath u0026 Shower Fixtures
  Slik legger du på gips ved siden av et vindu
  Slik installerer du Hardwood Trim