Trykkbehandlingen av tre

Trykkbehandlingen av tre 

Definisjon

Trykkbehandlingsved er prosessen med å erstatte vannet i trefiber med et kjemikalie som vil holde fiberens generelle form, men vil ikke fordampe, oppløse seg, ekspandere på frysing eller flytte i det hele tatt. gjør treet stivt, men beskytter det mot splittelse og forvrengning som kan oppstå over tid da grønt tre falmer. Tømmeret er plassert i et spesielt kammer fylt med kjemikaliene som brukes, og deretter brukes en stor mengde press for å tvinge løsningen dypt inn i skogen.

Typer

Mange typer kjemiske forbindelser brukes i trykkbehandlingsprosessen. Vannbårne konserveringsmidler bruker vanligvis en slags giftig mineral som beskytter tre mot insekter og sopp, som for eksempel kobber eller arsen. Kreosot brukes også, men bare i tungt tømmer som brukes til søyler eller, oftest, jernbanespor. Oljebasert trykkbehandling bruker naftenat- og pentaklorfenolkombinasjoner for å bevare treet uten å endre form.

Retensjon

Retensjon refererer til hvor mye av konserveringsmiddelet som er igjen i treet etter at det har blitt behandlet og tørket. Denne målingen er gitt i vekt, og oftest uttrykt i PCF eller pund per kubikkfot. Typisk varierer disse målene fra 0,10 pcf til de lettere vannbårne konserveringsmidlene til 0,40 pcf for tyngre oljebeskyttelsesmidler.

Fordeler

Trykkbehandlingen kan gjøre tre sterkere, mer holdbar og motstandsdyktig mot et stort antall ondskap, spesielt korrosjon og angrep av sopp. Tungt behandlet tre vil i stor grad være ugjennomtrengelig for vann, til og med kraftig saltvann. Mens treet blir tyngre enn det tidligere var, er det mindre sjanse for at treet sprakker eller bøyer.

Overveielser

Noen liker ikke å behandle tre på grunn av syntetiske kjemikalier som det utelukker omgivelsene til. Det finnes flere miljøvennlige behandlinger som bruker mindre skadelige mineraler for prosessen, men disse har en tendens til ikke å vare så lenge og kan være dyrere. Tre behandles for å beskytte det mot utendørselementer. Trykkbehandling er en av de mest grundige behandlinger, og det endrer fibrene gjennom hele treet. Trykkbehandlet tre brukes vanligvis i utendørs konstruksjon der konstant værbytter vil være et problem, og treet må være så grundig beskyttet som mulig. Det finnes flere metoder for å presse behandling av tre, som hovedsakelig varierer i forbindelsene som brukes under prosessen.

Andre artikkelen

Verktøy for rivningsarbeid
Slik installerer du en laminatgulvtrapp
Hvordan rengjøre Grout Haze From Glazed Tile
Det beste lyset å sette i et suspendert tak
Hvordan fungerer en nullklarings peis?
Slik installerer du Vinyl Baseboard Trim
Slik borer du et hull gjennom en asfaltoppkjørselen
The Best Soils for Compaction
Hvordan Bytt Dusj Caulking
Ideer for en to-bil garasje
Baderom Redecorating Tips
Slik fjerner du arklinoleum
Slik installerer du dusjpaneler
Slik legger du laminatgulv
Slik bytter du en kranettlampe
Instruksjoner for rørtråd
Slik installerer du Pergo laminert gulv
Kjøkken Ideas: Full Wall Skap og en innebygd Desk
Snekker Måleverktøy
Hvordan velge den beste type tre gulv