The History of Cavity Wall Insulation

The History of Cavity Wall Insulation 

Gresk og romersk hulmur

For hundrevis av år siden bygde de antikke grekerne og romerne murverk av flere vertikale lag, kalt vekter. I noen ble en vertikal plass, eller hulrom, forlatt mellom indre og ytre wythes med regelmessig avstandsstilte vendinger i tverrsnitt for å knytte lagene sammen. Vinddrevet regn som trengte inn i mørtelfugene i ytre wythe strømmet ned i luftrommet og ut gjennom gråt hull i bunnen, i stedet for å gjøre det helt inn i bygningen.

Moderne beregninger tildeler en R-verdi på bare 0,44 per tomme til luftrommet i hulrom. Et tørt rom føltes sannsynligvis varmere enn en fuktig, men luftrommet gjorde lite for å hindre overføring av varme gjennom steinen.

Storbritannia

I begynnelsen av 1800-tallet begynte byggere i Storbritannia å bruke hulromkonstruksjon for mursteinens yttervegger, med mursteinhoder på tvers av så mye som en 6-tommers mellomrom mellom wythes. I midten av århundret ble metallbånd tatt i bruk, men det ble installert en termisk isolasjon på innveggene, ikke mellom områder.

USA

Byggherrer i USA begynte å bruke lignende hulromkonstruksjoner på 1930-tallet . Energi for oppvarming og kjøling var billig og fuktighetsregulering var fortsatt den primære grunnen til å bygge hulrom i yttervegger. Typiske murvegger av murstein ble laget av to eller tre brønnvegger, eller en enkelt utvendig murstein bundet til en reservevegg av 8-tommers betongblokker.

Energikostnader

Oljepåbudet på 1970-tallet brakte en plutselig kraftig økning i energikostnadene og incitamentet til å designe mer effektive termiske barrierer i yttervegger. Sterke paneler med skumisolering, som er påført indre hul i hulrommet, er i stand til å motstå fuktighet og øker den effektive R-verdien av murveggkompositten.

Studveggkaviteter

Moderne stud-rammekonstruksjon skaper en annen hulevegg - inne i fuktholdet til bygningen - gjør den egnet for isolasjonsmaterialer som må være tørre for å være effektive. Fiber isolasjonsmaterialer, som glassfiber, mineralull og cellulose, er relativt billige produkter for å forbedre både termisk og lydoverføring gjennom vegger. Ekstern grade skumisolering kan brukes i tapphullrom, men krever gipsbrett eller gipsbrannbinderdeksel.

Moderne metoder

Modern konstruksjon inneholder både indre og utvendige hulromisolasjon, selv når yttervegget er noe annet enn murstein eller murverk. Effektiv bruk av hulromisolasjon bidrar til å redusere energi som brukes til å varme og kjøle bygninger. Organisasjoner som National Association of Home Builders Research Center arbeider for å finne måter å bruke resirkulert materiale og å utvikle isolasjonsprodukter som bruker mindre energi til å produsere. For det meste av sin lange historie henviste 'hulrom' strengt til murverk, og involverte ingen isolasjon annet enn massen av veggen og selve luftrommet. Ifølge Masonry Advisory Council var hovedårsaken til plassen i hulromkonstruksjon å hindre fuktighet gjennomtrenging. Isolasjon for å senke strømmen av varme er en relativt moderne innovasjon.

Andre artikkelen

Hvordan Finne Nye Tre Gulv
Hvordan å brenne nytt trykkbehandlet tre
Hvordan Bytte Chuck på en Dewalt Drill
Hvordan lage en dørknap
Baderom Redecorating Tips
DIY Betongpolering
Slik limer teppe til tre
Forseglet Grout Tile Vs. Unsealed Grouted Tile
Slik installerer du en badekarplate
Hvordan rengjøre Grout Haze From Glazed Tile
Slik installerer du en laminatgulvtrapp
Slik installerer du Vinyl Baseboard Trim
Hvordan klargjøre Trim Molding
DIY kjøkkenkiosk
Slik borer du et hull gjennom en asfaltoppkjørselen
Hvordan Bytt Dusj Caulking
Slik legger du til Engineered Hardwood
Kjeller Oppbevaringsrom Ideer
Slik installerer du dusjpaneler
Kjøkken Ideas: Full Wall Skap og en innebygd Desk