Solenergi og arkitektur

Solenergi og arkitektur 

Identifikasjon

Den enkleste formen for solarkitektur er passiv design. De fleste systemer krever svært lite vedlikehold og gjør lite bruk av mekaniske systemer. De grunnleggende prinsippene for passiv soldesign innebærer en forståelse av solens eksponeringsnivåer gjennom året, og grunnleggende kunnskaper om naturlige energibevegelser som ledning og konveksjon. Bærekraftig Kilder, et info-sted for grønn konstruksjon, kreditter passiv soldesign med 'å ha vist seg å produsere bygninger med lave energikostnader, redusert vedlikehold og overlegen komfort.'

Bygg integrert fotovoltaik (BIPV)

Fotovoltaisk paneler fungerer som solfangere og forvandler rå termisk energi til elektrisitet. Dagene av store solpaneler som er boltet til bolighustak er på vei ut. Den nyeste generasjonen av solpaneler kalles Building Integrated Photovoltaics eller BIPV. Denne tilnærmingen til solarkitektur gjør solcellepaneler en integrert del av bygningsevnen. Solenergien kan nå trekkes fra en overliggende markiser eller taket på taket. Hele bygningsdesignguiden anerkjenner BIPVs som å spare materialer og elektriske kostnader samtidig som bygningen er bygdens arkitektoniske verdi og appell.

Direct Gain

Som et direkte resultat av jordens tilt, mottar sørsiden av en bygning på nordlige halvkule alltid det mest sollys. Derfor sørger vinduer med sørvendt vindu for den enkleste formen av solvarme. I direkte forsterkningssystemer Solens termiske energi samles inn i selve veggene og gulvene av bygningen. Materialer som betong og stoffer som vann er gode samlere av termisk energi. I dagens varme får de termisk energi gjennom ledning og når luften avkjøler om natten blir energien gitt ut i boarealet for naturlig gjenopprettelse av en likevekt. Ifølge Bærekraftig Kilder, hvis en halv til to tredjedeler av det totale indre overflatearealet av en bygning er const utvunnet av termiske lagringsmaterialer, kan direkte forsterkningssystemet benytte 60 til 75 prosent av solens energi.

Indirekte forsterkning

Et indirekte forsterkningssystem bruker konveksjon og drivhuseffekten til å varme og omfordele solenergi . I stedet for å tillate sollys å nå direkte innvendige flater, er termisk energi kuttet kort bare ved det sørvendte vinduet. En veggvann avskjærer solstrålene, og konveksjonsprosessen utstråler termisk energi inn i veggene. Ifølge Bærekraftig Kilder, kan temperaturer på disse vannveggene enkelt overstige 100.

Historie

Bygherrer har innarbeidet solenergi i sin arkitektur i tusenvis av år. Gamle greske byer som Priene ble arrangert i et sørvendt mønster og benyttet passiv solvarme og kjøling. California Solar Center peker til 5. århundre f.Kr. arkeologiske bevis fra Aristoteles og Sokrates som beviser den antikke greskens kunnskap og respekt for solarkitektur. De gamle romerne forbedret seg på gresk design ved å dekke sørvendte vinduer med glassruter. århundre f.Kr. Roman arkitektoniske forfatteren heter Vitruvius senere opprettet en bygningskode som inkluderte vinterrom mot sørvest fallende sol. En av de største fordelene med solenergi er at bygninger kan utformes for å maksimere mengden energi som absorberes av solen. Når det gjelder byutvikling, kan solarkitektur hjelpe hele samfunnene til å koble til igjen med sine egne lokale ressurser.

Andre artikkelen

Telefon Installasjon og Reparasjonsverktøy
Slik legger du nytt tregulv over gammelt tregulv
Slik fjerner du en linoleumgulv
Laminatgulv og tunge pianoer
Hvordan holde asbest ut av bygninger
Lydisoleringstips
Typer HardiePlank Siding
Hook u0026 Loop Sleeving
Typer av Drill Chucks
Hvordan lage en svalehale felles
The Best Soils for Compaction
Tile Ideer For En Foss Canopy Effekt I Dusjen
Instruksjoner for rørtråd
Hvordan isolere seg bak gips
Hvordan male badet
Hvordan Remodel et loft soverom
Hvordan sette opp en stige
Hvordan klargjøre Trim Molding
Cavity Wall Insulation Methods
Slik fjerner du lim på Formica