The Best Soils for Compaction

The Best Soils for Compaction  Jord består av mineralpartikler, organisk materiale, vann og luft. Jo mindre luft som er tilstede i jord, jo mer kompakt jord. Komprimert jord er en nødvendighet for konkrete prosjekter, og derfor bruker mange betonglag komprimatorer for å utvise luft fra jord. Komprimert jord er bane av gartnere, så gartnere bruker rototillers for å beluft jord.

Clay Soils

Kompakte jordarter er tette. Leirjord er den tetteste naturlig forekommende jorda. Tenk på å holde en klump av leire i hånden og klemme den tett. Du vil ikke kunne presse mye luft fra jorden. Når du har slått ut, vil leire beholde fistens form. Hagearbeidere som jobber med leirejord må endre jorda med organisk materiale og regnormer. Lerjord er ofte vannet. Hvis du graver et fundament eller legger sement til en uteplass, er leirejord et utmerket medium som krever lite komprimering. Det er viktig at jorda er tørr før betong helles. Et fundament bør utformes for å absorbere trykket skapt av våt leirejord.

Sandy Soil

Tenk deg å holde et utvalg av kornete jord i knyttneve. Klem jorda og slipp ut. Den kornete jorda vil ikke beholde fistens form og vil sannsynligvis bare forbli komprimert under press utøves Dette fenomenet er forårsaket av den store størrelsen på mineraler som komponerer kornete, sandholdige jordarter. Disse grove, store partiklene danner en porøs jord som er velegnet for å holde luften. Gartnere endrer ofte sandjord med organisk materiale, slik at vannet ikke kommer til å løpe Gh denne jorden lett. Hvis du heller betong, er det nødvendig å komprimere jorda. De mest effektive komprimatorer for denne typen jord er de som rister og vibrerer jorda. Jordpartikler omarrangeres i løpet av denne prosessen og avtar seg i tettere konfigurasjoner. Sandig og grusjordig jord er en utmerket grunn for å bygge et bygges fundament. Disse jordtyper beholder ikke vann og utstråler lite trykk mot fundamentvegger.

Silt

Silent jord er nært knyttet til leirejord. Forskjellen er i størrelsen på deres mineralpartikler. Mineralpartikler i silty jord er små enn de er i leirejord. Disse fine partikler klumper seg lett og beholder vann. Behandle sultjordkomprimering på samme måte som lerkjiktskomprimering. Jordene oppfører seg som vann. De skaper en enorm mengde press mot fundamentvegger.

Andre artikkelen

Baderom Redecorating Tips
Verktøy for rivningsarbeid
Det beste lyset å sette i et suspendert tak
Slik legger du laminatgulv
Hvordan fungerer en nullklarings peis?
Slik fjerner du gammel maskinvare
Typer av vinduer for et trehushus
Slik fjerner du arklinoleum
Ideer for en to-bil garasje
De billigste måtene å bygge en Wood Shed
Slik installerer du en laminatgulvtrapp
Hvordan gjenopplive et klatretør
Hvordan Bytt Dusj Caulking
Betong og hjemme reparasjon
Slik installerer du Pergo laminert gulv
Slik bytter du en kranettlampe
Hvordan klargjøre Trim Molding
Slik borer du et hull gjennom en asfaltoppkjørselen
Kjeller Oppbevaringsrom Ideer
Hvordan rengjøre Grout Haze From Glazed Tile