Slik legger du laminatgulv

Slik legger du laminatgulv 

1.

Fjern eksisterende gulv med meisel eller krøllestang. Fjern tepperørker, limrest eller gulvstykker. Ta forsiktig av veggen molding som omgir gulvområdet med meisel. Noen typer eksisterende gulv kan dekkes med laminat. Se produsentens instruksjoner for produktdetaljer.

2.

Rengjør og kontroller undergulvet. Fyll hull eller groper med tinsettmørtel. Sand, slip eller meisel bort eventuelle klumper i undergulvflaten. Sug og støv hele gulvet.

3.

Spre underlag langs en vegg over delen av undergulvet der du har tenkt å starte den første raden av laminat. Spred en andre rad med underlag overlappende først og fest sømmen med underlagsbånd.

4. Legg den første raden av laminat langs veggen med 'tunge' -siden ut. Denne første raden er avgjørende for prosjektets suksess. Følg produsentens instruksjoner og plasser mellomrom minst 1/4 tommer mellom laminat og veggen. Avstanden gir rom for laminatet å 'flyte' i perioder med fuktighet og værendringer, noe som påvirker romtemperaturen. Pek brikkene på plass med hammerslag og en blokk med skraptre.

5.

Klipp det siste stykket av den første raden for å passe til det oppgitte rommet. Sørg for å tillate 1/4-tommers avstand når du skjærer stykket.

6.

Hold det første stykket laminat for den andre raden i en 45 graders vinkel. Skyv laminatet inn i sporet av den første raden. Trykk nedover på stykket til det klikker på plass. Plasser et andre stykke laminat i første rad. Sett enden av brikken helt på plass ved å trykke den med hengslet og tappeblokken inn i første del av den andre raden. Fortsett å legge til rader i gulvet.

7.

Bor et hull i et laminat som skal settes på plass på et rør. Hullet skal være 1 / 4- til 1/2-tommer større enn det eksisterende rør. Klipp stykket laminatplanking horisontalt for å dele det ned midt på hullet. Sett ett stykke laminat i gulvet og mot røret. Spred en limlime på kuttområdet i andre halvdel av laminatstykket og sett det mot første halvdel. Legg to eller tre striper tape på stykkene for å holde dem trygt satt til neste gulvgulv er satt på plass. Tørk overflødig lim bort med en fuktig klut.

Dørjamb

1.

Bruk et stykke skrap ved å markere gulvets dybde på dørkarm og hylser som anbefalt av Reparasjonsveiledning.

2.

Trim stykket laminat som skal settes inn på døren med en verktøykniv. Sett den på plass og trykk den inn for å sikre den.

3.

Bytt lister rundt rommet.

Tips og advarsler

  • Bland laminatplanker fra noen få bokser for den beste visuelle effekten, ifølge DuPont.
  • En ny etasje kan forandre hele atmosfæren i et rom. Laminatgulv gir utseendet til dyre tregulv i ditt hjem. En industriell villaeiere kan legge et laminatgulv i et rom for å spare på rominnredningen. Du bør ta med gulvboksene i rommet der de skal installeres. Plasser boksene horisontalt på gulvet slik at materialet kan acclimate i minst 48 timer, ifølge DuPont.

    Andre artikkelen

    De billigste måtene å bygge en Wood Shed
    Slik borer du et hull gjennom en asfaltoppkjørselen