Slik installerer du Pergo laminert gulv

Slik installerer du Pergo laminert gulv 

1.

Bruk en prybjelke for å fjerne alt baseboard i rommet.

2.

Fjern undergulvflaten av eventuelle mangler eller utenlandsk materiale og grundig rengjør det for å fjerne støv eller rusk.

3.

Monter undergulvspormateriale i henhold til produsentens spesifikasjoner for å installere laminatgulv over en betongplate.

4. Bruk en bordsag til å kutte tungesiden av en av gulvplankene til startrullen. Still sagbredden for å bare kutte tungen , forlater brettet så nær hele bredden som mulig. Skjær nok lengder for å fullføre hele den første raden av gulvstykker.

5.

Sett første gulvbrett trimmet på plass , ved siden av bunnen av veggen. Hold den vekk fra veggenes grunn med mellomrom på ca. 24 tommer, med en ekstra mellomrom mellom brettet og startveggen.

6.

Plasser neste gulv i første rad ne xt til det første stykket, sett inn 'veggavstandere' mellom den og veggen, og bruk en tappeblokk for å sette endeenden inn i endesporet av det første stykket som er plassert. Pass på at brikkene er festet tett sammen og kantene på brikkene er perfekt justert. Gjenta dette trinnet for å fullføre den første raden av gulvplanker, inkludert '# ~' veggavstandene etter behov.

7.

Start neste rad av gulvplanker ved å kutte en lengde av laminatgulv til 24 inches lang. Dette kortere startstykket vil forskyve endeskjøtene i raden fra de i forrige rad av brett. Plasser brikken med forsiden ned og bruk et håndfelt til å markere en snittlinje. Bruk en sirkelsag eller mellomsag for å kutte stykket. Hold avskjæringsstykket til bruk i den andre enden av gulvgruppen. Kutting av dette første stykket vil sørge for at endeskjøtene i tilstøtende rader er forskjøvet 12 til 24 tommer fra hverandre.

Hold stykket gulv kuttet i trinn 7 på en 20- til 30 grader vinkel og slip tungen kanten av stykket inn i sporet kanten av forrige rad av gulv, trykk deretter inn og ned for å snap det på plass.

9.

Plasser en tappeblokk mot enden og trykk forsiktig med en hammer for å skyve brikken mot en u0026 # xBC; -inch spacer ved veggenden. Bruk tappeklokken for å sørge for at hele lengden på stykket passer tett mot den forrige raden av gulv.

10.

Plasser neste fulle gulv ved siden av slutten av gulvplaten installert i trinn 8. Hold den i en vinkel på 20- til 30 grader, og slip kanten av stykket inn i sporkanten av den forrige raden av gulv, trykk inn og ned for å feste den på plass.

11. Bruk en tappeblokk plassert mot enden av gulvbelegget som er installert i trinn 10, og tapp det forsiktig med en hammer for å lukke endeskjøten tett mot forrige gulv. Gjenta trinnene 8, 9 og 10 for å fullføre raden, kutte det endelige stykket slik at den ikke passer inn i veggen.

12.

Start neste rad av gulv plater ved å kutte en lengde av laminatgulv til 12-tommers lengde som denne radens startbrett, og gjenta trinn 8 til 11 for å fullføre raden.

13.

Fortsett å Legg til rader med gulv på tvers av rommet, og sørg for å skifte lengden på startbrettet i hver rad. Endeleddene i hver tilstøtende rad skal være forskyvde minst 12 inches fra hverandre.

14.

Bruk en bordsag til å rive ned bredden på den endelige raden av gulvplanker etter behov for å opprettholde en 'mellomrom' fra veggen. Det vil ikke være plass til å bruke tappeblokken mot lengdene av gulvbiter i denne siste raden. Bruk en gulvtrekkbjelke for å stramme sideskjøtene i denne siste raden.

15.

Bytt baseboard til perimeterromets vegger, hviler basen mot overflaten av laminert gulv.

Tips og W arnings

 • Rengjør laminatgulv med støvmop, støvsuger med hardt gulvfeste eller bruk en av de mange spesialprodukter som er laget for laminatgulv.
 • Laminatgulv anbefales ikke for applikasjoner der gjennomsnittlig romtemperatur hele året er 65 grader Fahrenheit eller 18 Celsius.
 • Ta kontakt med laminatgulvprodusentens spesifikasjoner og monteringsanvisninger for å sikre bruk av nødvendige tetningsmidler eller dampbarrierer til bruk i kjøkken og bad.
 • Pergo laminatgulv er kun beregnet for bruk internt.
 • Pergo laminatgulv er et vakkert designalternativ til teppe eller fliser. Laminatgulv er installert som flytende gulv, noe som betyr at det ikke er festet til undergulvet som støtter det, og de enkelte brettene låses sammen for å danne en enkelt enhet. Pergo gulvbelegg kan installeres over en flatt, jevn undergulvflate, inkludert betong , kryssfinér, keramikk eller vinylfliser og eksisterende tregulv. Laminatgulvene er holdbare, enkle å ta vare på og enkle å installere etter denne enkle prosedyren.

  Andre artikkelen

  Det beste lyset å sette i et suspendert tak
  Slik borer du et hull gjennom en asfaltoppkjørselen
  De billigste måtene å bygge en Wood Shed
  Slik legger du laminatgulv
  Typer av vinduer for et trehushus
  Hvordan klargjøre Trim Molding
  Hvordan rengjøre Grout Haze From Glazed Tile
  Slik fjerner du arklinoleum
  Slik installerer du en laminatgulvtrapp
  Baderom Redecorating Tips
  Hvordan Bytt Dusj Caulking