Hvordan rengjøre Grout Haze From Glazed Tile

Hvordan rengjøre Grout Haze From Glazed Tile 

1.

Skru flisene med en kost til å fjerne eventuell løs fugemasse eller smuss fra flisen.

2.

Stryk skurepulver på flisen og spray litt vann på skurepulveret. Skru av med en ikke-ripe skurepute eller en skrubbebørste i en sirkulær bevegelse for å fjerne groutthazen.

3.

Tørk rengjøringen av med en fuktig svamp.

4.

Tørk og fliser flisen med et rent håndkle for å se om fargeglasset er fjernet.

5.

Bruk en fugemassefjerner til overflaten av hver flis med pensel. Unngå å få fôrfilmfjerneren på fugemasse. La fugemassefjerneren hvile på flisen i 20-30 minutter eller som angitt på pakningsanvisningene.

6.

Skru av fugemassefjerneren med skureputen eller skrubbebørsten å fjerne grout dis. Skyll området med rent vann for å fjerne fugemassefjerneren og dytt flisen med et stort, tørt håndkle. Du må kanskje gjenta applikasjonen av fugemassefjerneren hvis tåket fortsetter.

Tips og advarsler

 • Groutfilmfjerner er tilgjengelig i oppussingsbutikker . Velg riktig type fugemassefjerner for den type fugemasse som brukes i flisinstallasjonen, for eksempel epoxy groutfilmfjerner eller latexmørtelfilmfjerner.
 • Du kan være fristet til å bruke en stålullspyler som f.eks. SOS eller Brillo pads for å rense grout dis, men disse elementene kan ripe overflaten på flisene dine, og etterlate skyggefulle merker.
 • Grout haze forekommer på flis overflater like etter installasjon. Når overflødig fugemasse ikke er helt fjernet fra flisens overflate, blir det ofte igjen en tynn gjenstand som skaper det uklare eller overskyne utseendet på flisens flate. Glasert fliser er generelt allerede forseglet, noe som er heldig fordi det gjør det lettere å rengjøre fugemassingen, da du kan skrubbe filmen bort fra glatt overflate av flisene.

  Andre artikkelen

  Slik borer du et hull gjennom en asfaltoppkjørselen
  Hvordan Bytt Dusj Caulking
  Typer av vinduer for et trehushus
  Hvordan klargjøre Trim Molding
  Slik installerer du en laminatgulvtrapp
  De billigste måtene å bygge en Wood Shed
  Det beste lyset å sette i et suspendert tak
  Slik legger du laminatgulv