Hvordan fungerer en nullklarings peis?

Hvordan fungerer en nullklarings peis? 

Konstruksjon

Nullklarer peiser er bærbare enheter laget av metallplate. De kjøpes i sett som må monteres i hjemmet. Denne typen peis krever ikke utlufting av røyk gjennom en konvensjonell skorstein. I stedet venter det røyk og gass gjennom en eksoskanal som beveger seg gjennom veggen til utsiden. Nullklaringspeisen kan plasseres i et hvilket som helst rom og flyttes rundt i rommet.

Oppsett

Nullstillingspeisen kan settes opp i boliger uten skorstene. 'Nullklarering' betyr at det ikke er behov for klaring mellom peis og omgivende vegger, hyller og andre bygningsarmaturer. Det er ikke behov for en ild eller forkle foran brannboksen, og det er heller ikke brukt et murverk. Peisen kan plasseres hvor som helst i et rom, selv om områder med tung trafikk bør unngås. Selv om en koselig brann brøler i brannboksen, forblir utsiden av peisen kult å berøre.

Oppvarming

Peisavstanden har en innebygd varmeveksler. Røyk fra brannen sendes gjennom en eksoskanal eller utluft til utsiden i stedet for gjennom en høy skorstein. En blåserenhet recirkulerer varm luft inn i rommet der den blir brukt. Disse peiser brukes med lukkede dører hvor luft hindres fra å passere direkte inn i brannboksen med en pakningstetning. Noen av enhetene tillater eieren å betjene en ventil som styrer luftens bevegelse inn i brannkassen, som igjen styrer brennhastigheten inne og mengden varmluft som slippes ut.

Kjøling

Nullklaringspeisen kan også trekke varm luft ut av et rom og ut ventilasjonsanlegget, og dermed holde rommet kaldt på samme måte som en ventilasjonsvifte. Denne typen peis brukes med dørene åpne slik at luften kan bevege seg fritt inn i og gjennom brannkassen.

Effektivitet

Mens en typisk mursteinskamin innebygd i en vegg kan brenne med bare 15 prosent effektivitet, nullklarering peiser brenner med opptil 70 prosent effektivitet, noe som betyr at 70 prosent av materialet plassert i dem går gjennom fullstendig forbrenning. Som et resultat utvikler brannkassen mye større varme og brenner uten den store røyken og røykene som ofte utvikles av den konvensjonelle peisen. Boligeiere savner varmen og sjarmen til en vanlig masonry peis nå har et attraktivt alternativ i null-clearance peis. Disse enhetene er også kjent som 'prefabrikerte' peiser, da de kan kjøpes fra hyllen og deretter monteres og plasseres i hjemmet. Når de brukes riktig, kan de også kutte høye oppvarmingsregninger i de lange og kalde vintermånedene.

Andre artikkelen

Slik installerer du en laminatgulvtrapp
Det beste lyset å sette i et suspendert tak
Baderom Redecorating Tips
Slik bytter du en kranettlampe
Slik installerer du Pergo laminert gulv
Betong og hjemme reparasjon
Typer av vinduer for et trehushus
Hvordan rengjøre Grout Haze From Glazed Tile
Slik fjerner du arklinoleum
Slik legger du laminatgulv
Kjeller Oppbevaringsrom Ideer
Slik borer du et hull gjennom en asfaltoppkjørselen
De billigste måtene å bygge en Wood Shed
Hvordan klargjøre Trim Molding
Hvordan Bytt Dusj Caulking
Slik fjerner du gammel maskinvare
Hvordan gjenopplive et klatretør