hvordan å bruke olje maling

hvordan å bruke olje malingOljemaling, i motsetning til akvarell eller akryl er ikke vannløselig. Dette betyr at det kan ikke fortynnes eller blandes med vann. Dette eHow guiden er ment å introdusere deg til oljemaling. Det vil ikke lære deg hvordan å male eller tegne.
Hvis du finner denne artikkelen nyttig, kan du gi meg beskjed. På forespørsel vil jeg legge til andre artikler om maleri og tegning
Husk:. I noen kreative prosessen er det mange teknikker og metoder. Denne guiden er en metode å bruke oljemaling. Føl deg fri til å prøve din egen, utforske, gjøre feil, og lære.

Du trenger:
Olje maling
. Børster.
Linolje og terpentin Luktfri (begge kan kjøpes på Biltema).
Gamle klær.
Rags (gamle tee-shirts fungerer bra).
Gesso (å forberede lerretet).
En blanding skuff.
 (En Styrofoam plate er fine.
).
Plastic kniv.
Tomme kaffe kan eller andre canister.
.


en.
HVA ER oljemaling?
Olje maling er pigment (farge) suspendert eller blandet med olje. Det maling kan være lagdelt og blandet på lerret for å lage rike, vakre bilder. Oljemaling tar lengre tid å prøve enn vannbasert maling. Kunstnere nye til mediet bør være klar over at oljemaling kan ta mange uker å tørke. Dette er nyttig hvis du ønsker å blander lag over tid. Men det kan forårsake problemer hvis du trenger å transportere et maleri mens den fortsatt er våt. Dette er ikke anbefalt.
Olje maling er generelt selges i rør og kan kjøpes enkeltvis eller i sett.
To.
VELGE EN ARBEIDSPLASS

Velg et godt ventilert sted. Oljemaling lukter linolje, men lukten kan somle. Dessuten er luktfri terpentin ikke helt luktfri som navnet tilsier.
Av alle bordene, lerreter og paletter tilgjengelig, er det viktigste instrumentet til en artist lys. Pass på at du arbeider i et godt opplyst rom. Naturlig lys er alltid å foretrekke.
Tre.
BESKYTTE klær og møbler
Velg et arbeidsområde vekk fra din beste møbler og slitasje gamle klær eller et forkle. Søl kan skje og det er lett å dyppe en albue eller mansjetten i malingen uten å vite det. Hvis du må bruke en stue som spisestue bordet, dekke hele er en veldig stor dråpe klut eller duk. Sjekk din lokale butikken dollar for billige dekker.
Fire.
VELGE DIN lerret eller ARBEID lakken
Oil er oftest malt på lerret. Det finnes mange typer lerret fra rimeligere bomull anda til veldig dyrt sengetøy. Pinne med bomull til du er en pro eller har vunnet en stor lotteri og ikke bryr seg om regning.
Du kan kjøpe lerret på store ruller som du må kutte og strekke deg selv. Du kan også kjøpe pre-strukket lerretet og lerret boards. Canvas platene er et godt valg for nybegynnere. De vanligvis kommer i pakker på to eller tre, og er ofte billigere.
lerret Platene er også et godt valg hvis du ikke har en staffeli. Fordi de er faste og stive de er lettere å jobbe med.
Fem.
Klargjøre lerret eller arbeidsflate.
Du kan kjøpe lerret på hobbybutikk som har vært pre-belagt med gesso. Du kan også dekke en dårlig maleri med et belegg av gesso, og resirkulere en gammel lerret.
Fordi oljemaling er olje-basert, må du jobbe på et lerret eller male overflaten som ikke vil absorbere oljer. (Har du noen gang plassert en bolle på et papir håndkle? Et par minutter senere håndkle er belagt i en ring av olje. Det samme vil skje med maleriet hvis du ikke forberede lerretet. Oljen vil skille fra pigment og absorberer inn lerretet fibrene.
For å hindre at maling fra soaking gjennom lerretet, du må pels lerretet i en hvit akrylmaling heter gesso. Gesso er en vannbasert maling. Det kan ikke blandes med olje maling. Den kan fortynnes med vann.
6.
SØKER Gesso til lerret
en. Ta en stor børste eller svamp.
To. Spre et tynt, jevnt lag av gesso over hele lerretet. Hvis du noen gang har malt en vegg i huset ditt, du allerede vet hvordan du skal male Gesso på lerret.
Tre. La det tørke helt. Du kan bruke en hårføner for å fremskynde prosessen.
Fire. Påfør et tynt andre strøk og la det tørke helt.
Fem. Etter at gesso er tørt, gnir håndflaten over hele lerretet til å føle for ujevnheter. Bruk kan bruke et finkornet sandpapir for å lett glatte grov lapp. -Dette er ikke avgjørende. Du vil kanskje at grove sted å være som det vil gi tekstur til maleriet ditt.
Nå er det på tide å male.
7.
VELGE paletten
Du trenger ikke å bruke mye penger på en fancy tre palett. Min favoritt palett er en Styrofoam plate. Du kan også lagre Styrofoam skuffene og kopper fra supermarkedet grønnsaker. Mest av alt, kan du kaste dem ut når du er ferdig.
8.
VELGE DIN PAINTS
Du trenger ikke å kjøpe en tube av hver farge på spektrum. Velg ca 6 farger pluss svart og hvitt for å starte. Du kan blande dem sammen for å oppnå de fargene du ønsker. Jeg anbefaler følgende farger å starte ditt første prosjekt.
Alizarin Crimson, Burnt Sienna, Burnt umbra, Sap grønn, Ultramarin blå, Lemon Yellow, Ivory Black, og Titanium White.

Den er på ingen måte en perfekt liste, men det vil komme i gang med en fin kombinasjon av rødt, blått, grønt og gult.
9.
ARBEIDE MED MALING
Klem en liten mengde av hver farge på paletten. Må du la nok plass mellom hver maling slik at de ikke berører. Du ønsker også å være nok plass til å blande farger.
10.
BLANDING DIN PAINTS
Du kan bruke dine maling rett, uten å blande, direkte på lerret. Men hvis du ønsker å endre farge, må du mikse maling sammen.
For eksempel bruke plast kniv og chip en liten mengde hvit maling fra paletten og plasser den på et tomt område på paletten. Tørk kniven ren på et papirhåndkle. Så ta en liten mengde av mørk blå og plasser den på toppen av den lille mengden av samtidig. Bland malingen sammen med plastikk kniv, ved å løfte fargene og sprer dem ned på paletten som om du var å blande peanut smør og gelé.
Om noen få minutter vil du ha opprettet en lyseblå nyanse av fargen.
Nå spre fargene på lerretet og male en himmel. Få inn litt mørkere blått for å indikere en kommende storm. Plukk opp noen hvite og maling i noen skyer.
11.
LITT MER OM BLANDING
Reglene du lærte på grunnskolen, kunst klasse gjelder fortsatt. Primærfargene er rødt, blått og gult. Alle andre farger er laget min blander dem sammen. Rød og blå gir lilla. Blå og gul gjør grønt. Gule og røde gjør oransje.

Bruk hvitt til lysere farger, men husk, vil det også kjedelig sin glans.
Bruk svart til å utdype dine farger, men ikke bruk for mye eller de svarte vil overmanne den andre fargen.

Hvis du blander for mange farger sammen på en gang, vil du gjøre gjørme. Begynn sakte med en liten mengde maling og justere etter hvert.
12.
Tynning DIN PAINTS
Bruk en dråpe linolje å tynne din maling og gjøre dem flyte mer jevnt.
aldri sette penselen i den opprinnelige beholderen av linolje. Hell litt olje, en eller to gram på de fleste, i en liten kopp eller tallerken. Jeg liker å bruke billige Ice Cube skuffer eller tomme beholdere av yoghurt. Dypp penselen i oljen og bland den inn i lakken.
Tynn malingen holder seg til tynne maling. Dette betyr at hvis du tynt ditt første lag med maling for mye, må du vente til under laget tørker litt før du påfører neste lag med maling.
Vanligvis du vil at første lag til å

13.
RENGJØRING UP.
Det vanskeligste med å jobbe med oljemaling er å rydde opp etterpå. Du må sørge for å rense dine pensler og la dem lufttørke, bust opp. Hvis du ikke skal rengjøre pensler, vil malingen tørke på bust og i sprekker og børster vil bli ødelagt.
å rengjøre pensler, første tørk av overflødig maling med et papirhåndkle. Så helle litt luktfri terpentin i en tom kaffe kan eller andre potten. Swirl bust i væsken i noen minutter. Dette vil løse opp det meste av malingen. Jeg deretter bruke et produkt som heter The Master's Brush Cleaner og bevarer. Det er tilgjengelig hvor enn oljemaling selges. Det er som en solid såpe. Fukt børsten med vann og virvel det inn i såpen til den begynner å skumme. Swirl bust i håndflaten slik at såpen kan virke inn i børsten. Skyll grundig med vann. Gjenta det til penselen er ren.
Jeg har brukt det i årevis og det er det beste produktet på markedet så langt som jeg er bekymret.

Tips og advarsler


 • Ikke forvent å male som en pro på første forsøk. Ha det gøy, eksperimentere og lære.
 • Du kan finne mange flotte maleri og tegning tutorials på YouTube.
 • Det finnes en million gode bøker som kan lære deg å male. Sjekk ut biblioteket eller lokale bokhandel.
 • Ikke bruk Styrofoam brettene fra kjøtt eller fisk som paletten. Kjøtt og fisk inneholder bakterier og kan gjøre deg syk. Kast dem bort
 • Hvis du tar elementer fra kjøkkenet som en isbit skuff eller redskap å bruke i kunst studio-ALDRI ta varen tilbake til kjøkkenet. Art leverer ofte inneholder giftige kjemikalier, og du bør aldri fare forurensende maten.
 • Andre artikkelen

 • hvordan du bruker pulver klovn makeup
 • hvordan å male på lerret sko
 • hvordan å tegne tegneserier folk
 • hvordan å tegne et piletre
 • hvordan selv redigere en fiction-historie
 • hvordan du lager din egen airbrush kroppsmaling
 • hvordan å fotografere essensen av kvinnen
 • hvordan å male en rose med oljer
 • hvordan å bruke lys som symbol i sort / hvitt fotografi
 • hvordan å montere et lerret i en ramme
 •