hvordan arbeide med rå kamerabilder

hvordan arbeide med rå kamerabilderEn rå-fil er ubehandlet data fra et digitalt kamera sensor. Siden dataene er ubehandlet, krever det spesiell programvare for å vise og redigere, men det gir også brukeren muligheten til å tolke bildet dataene som han mener passer hjelp-behandling. Dette betyr at brukeren gjør valg om hvordan det endelige bildet skal se ut, og har et bredere spekter av muligheter når "utvikle" et digitalt fotografi. Selv om det synes komplisert i begynnelsen, arbeide med RAW-filer er egentlig enkel, og det er mange gratis nedlasting av programvare som kan brukes til å vise, organisere og redigere raw-filer.

Du trenger:
Adobe Lightroom


en
Forstå at rå kameraet filer er bilder som er lagret fra data samlet inn av kameraet sensor, men ikke. . men likevel tolkes av kameraets prosessor. Dette betyr at, ved at rådata, kan redaktøren bestemme hvert hvordan hvert alternativ i sitt bilde blir tolket, fra hvit balanse til eksponering for kontrast til fargemetningen. For å gjøre dette, må fotografen bruke en rå behandlingsprogram for å velge disse alternativene før du eksporterer en endelig bilde. Adobe Lightroom 2 er et kraftig rå behandlingsprogram som er lett å bruke med tanke på makt det gir kunstneren, og det gir en komplett arbeidsflyt fra kamera til ferdig fil.
To.
Importer Raw-filer i Lightroom. For å gjøre dette, koble kameraet til datamaskinen via kabelen som fulgte med den, eller ved å ta minnekortet ut av maskinen din og sette det inn i en dedikert kortleser. Deretter starter programmet Lightroom. Med Lightroom åpen, kan du se at det er flere valg øverst på skjermen for hvor du kan begynne å arbeide. Klikk på "Library". På ruten til venstre, klikker du på "Import"-knappen, en meny åpnes spør hvor du vil importere filer fra. Du vil kunne velge kameraet eller bla gjennom til Raw-filer som allerede finnes på maskinen din. Når du har valgt filene, vil en meny åpnes ber deg velge importere innstillinger. Velg hvor rå filene blir lagret, om du vil endre navn på dem, og hvilke søkeord du ønsker å søke om å sortere dem i biblioteket modulen. Etter at du har gjort valgene dine, klikk på "Import", du er klar til å redigere bildene dine.
tre.
Klikk et av bildene for å markere det, klikk deretter på ordet "Utvikle" øverst på skjermen for å få det bildet inn i Utvikle modulen. Det er her alle redigering valgene er gjort, og alle de alternativene du kan velge er på den høyre ruten. Først korrigere hvitbalansen i bildet ved å dra den "White-balanse" glideren til varm eller kald side for å fjerne eventuelle fargestikk på bildet ditt kan ha. Bruk deretter "Exposure" skyveknappen for å rette eventuelle over-eller undereksponering du måtte ha. Etter det, gå nedover listen over glidere, justering bare det som er nødvendig. Den "Blacks" Glideren vil sette maksimal mørke skyggen, "Fill Light" kan justeres for å få frem detaljer i de mørke områdene, og "Recovery" kan få frem detaljer tilbake til høydepunktene. Den samlede lysstyrke og kontrast kan deretter justeres med sine glidere. Til slutt, bruk Vibrance og metning skyveknappene for å justere intensiteten til fargene i bildet ditt. Alle disse valgene er gjort for å smake på, for det er ingen "riktige" innstillinger.
fire.
Eksporter endelige bildet. Du kan være i enten Utvikle modulen eller Library-modulen for å eksportere. Gå til "Fil"-menyen og velg "Eksporter". En boks vil åpnes som viser deg alternativene for å lagre filen. Etter valg av plassering, navn og filformat, trykke "Export"-knappen. Du er ferdig behandler rå-filen.

Andre artikkelen

 • hvordan du ser på lokale håndverkere i arbeid
 • hvordan gjøre gratis flyers hjemme
 • hvordan du bruker en x-Acto kniv
 • hvordan å bruke Apples Aperture
 • hvordan starte en haug
 • hvordan malerier på papir
 • hvordan du bruker facebook inviterer
 • hvordan å lage en penny lei
 • hvordan du kan dekorere klærne med tredimensjonale stoff maling
 • hvordan dokumentet kunstsamling
 •