hvordan å fortelle om din diamant er en falsk

hvordan å fortelle om din diamant er en falskNår du hodet ut for å kjøpe diamant smykker, eller får den som en gave eller som del av en arv, er det gunstig å få det sjekket og vurdert, fordi i mange tilfeller, er det lett å bli lurt av steiner som er gode lookalikes eller ut-og-ut forfalskninger. Ideelt sett, til den rette måten forteller om diamanten er fake eller ikke er å få den sjekket av en kvalifisert takstmann. Det er også visse sjekker som du kan påta deg selv, selv om sjansene for å bli villedet er høye. Listet nedenfor er måter og metoder som du kan finne ut om diamant du har er ekte eller falsk.
en
Professional vurdering. . . Mens de fleste gullsmeder er kvalifisert til å foreta en vurdering av steinen du kjøper eller allerede har i din besittelse, er det alltid bedre å få en uavhengig vurdering fra en annen kilde også. Sjekk ut kontaktinformasjon til kvalifiserte takstmenn i den lokale telefonkatalogen eller på nettet. Stille noen grunnleggende spørsmål over telefon, eller om du foretrekker det, personlig i sitt forretningssted. Disse bør omfatte avgifter for vurderingen deres, om avgrensningsbrønn vil bli utført i ditt nærvær, eller andre steder, og den tiden det tar å fullføre prosessen. Vanligvis bør appraiser har ingen grunn til ikke å gjennomføre avgrensningsbrønn i ditt åsyn, så unngå takstmenn som finner det nødvendig å undersøke diamant uten at du er til stede.
To.
Bruke en diamant tester. Bruk en elektronisk diamant tester for å skille mellom ekte diamanter og lookalike forfalskninger. Dette er ikke en 100% idiotsikkert, siden noen steiner, slik som moissanite er i stand til å lure selv de tester og vises som en diamant. Derfor bør bruke en tester være én blant flere tester du motivet diamant til, ikke den eneste testen.
tre.
sjekket for åpenhet. En diamant ikke tillater lys å passere gjennom av refracting lys bort fra det. Hvis du plasserer din diamant på et stykke papir med skrive på den, ideelt sett bør du ikke være i stand til å lese noe som helst mens du ser gjennom diamanten. Hvis steinen du tester tillater lys å passere gjennom, og gjør det mulig å lese ut, så er det ikke en diamant.
Fire.
Sjekket under svart lys. Når du bruker en svart lyskilde (ultrafiolett lys), vil en ekte diamant vanligvis fluoresce i ulike nyanser av blått, zirkonia, som oftest brukt som en diamant stoff, fluoresces i gult, mens glass ikke fluoresce i det hele tatt . Derfor bør du være i stand til å skille ekte stein fra forfalskninger.
Fem.
Cutting test. Diamond er kommersielt brukt til å skjære annet materiale som det er en veldig hard substans. Faktisk, er en diamant kutter vanligvis brukes til å skjære glass! En enkel test du kan gjøre selv, er å bruke stein til å lage et snitt på noen stykke glass. Hvis diamant gjør et merke på glasset, så sjansene er stor for at steinen er ekte. Men kutt selv zirkonia også gjennom glass, så denne testen er heller ikke idiotsikre.
6.
De 4 Cs test. Dette er en tid-testet og garantert metode for å finne ut om en diamant er ekte. De fire Cs refererer til-farge, karat, klipp og klarhet
7
Color -. . En standard karaktersystemet med bokstaver fra D til Z blir brukt til å kategorisere diamanter etter farge. Stones gradert mellom DJ er fargeløs eller nesten fargeløs steiner og er dyrere. Stones gradert KZ varierer i farger, nyanser og fargetoner, vanligvis gul går opp til mørkere farger som brunt eller grått.
8
Carat -. er en enhet som brukes til å måle vekten av edle og halvedle steiner. En ekte diamant stein veier mellom 1/3rd av en karat til en full karat. Jo høyere karat, er dyrere diamanten
9
Cut -. . Kategorisert under forskjellige typer av klipp, også klassifisert i en vanlig karakterskala som farge. De ulike kutt som en diamant kan formes er-brilliant, trinn og blandet. God kutt (også dyrere) er ca 53-64% av steinen omkrets, bør dybden på kuttet være rundt 58-64%. Autentisk diamanter kommer med sertifikater som bekrefter cut, utstedt av akkrediterte institusjoner og foreninger
10
Clarity -. . Refererer til antallet og konsentrasjonen av feil som finnes i naturlige diamanter, gitt sitt eget miljøer og effekten av andre mineraler i jordskorpen. Tydelighet er rangert under ulike kategorier-I1-I3, Si1-SI2, VS1-VS2 og VVS1-VVS2-de to sistnevnte kategoriene er reservert for sjeldne diamanter som har ingen eller nesten ingen feil. Den tidligere to kategoriene som har varierende grad av feil sett under forstørrelse og prisene kan variere basert på antall og forekomst av feil.
11.
Du er nå bevæpnet med nok informasjon som skal hjelpe deg få avgjøre om diamanten er falske eller ekte. Men det er alltid bedre å få en gullsmed eller profesjonell takstmann til å sjekke stein og alltid huske å se etter de forskjellige sertifikater av kvalitet som vil følge med en ekte diamant.

Tips og advarsler


 • være forsiktig.
 • Andre artikkelen

 • hvordan å bruke Apples Aperture
 • hvordan å trekke en flip bok
 • hvordan å tegne dyr portretter
 • hvordan å male himmelen med akvarell
 • hvordan å beskjære et bilde med digital zoom
 • hvordan du kan ta en tidsbestemt eksponering av et live band
 • hvordan å tjene lettjente penger i denne økonomien
 • hvordan du bruker kritt bord maling
 • hvordan bruker en animatør en arbeidsdag?
 • hvordan du bruker en pekepenn i enkaustisk maleri
 •