om fargefotografering filtre

om fargefotografering filtreEnten du tar film eller digitale bilder, kan bruke filtre forbedre bildene og løse noen problemer rett i kameraet. Filtre kan utslette Søn striper og flekker, varm eller kald en scene, avta dis og tilby en rekke andre effekter som prisme farger og monotones. De bør være i de fleste fotografer "gadget vesker

Basics

De fleste fotografer vil ikke gå ute uten minst en ultrafiolett eller dis-filter på foran objektivet. Disse filtrene har to funksjoner:. De beskytter foran den mye-mer-dyrt objektiv, og de filtrerer ut enten UV stråler eller skjære gjennom disen, både resulterer i klarere fotografier

Shades

En annen type filter er av polarisasjonsfilter. Dette fungerer for filmen på samme måte solbriller arbeider for øynene. Det skjærer ned gjenskinn fra sola eller andre lyskilder, noe som gir et klarere, skarpere bilde. Det kan også få ned tonen av lyse himmel og trappe opp fargen. Den legger hovedsak kontrast og gir bilder mer livfullheten, spesielt utendørs.

Fargekorrigering

Andre filtrene brukes for fargekorrigering. Dette er hovedsakelig viktig for film kameraer når den typen film er feil for den aktuelle scenen. Profesjonell filmer har blitt designet for enten dagslys eller innendørs (tungsten) lys. Hvis du skyter med en innendørs film utendørs, kan det være en rød eller oransje glød, kan så blå filtre korrigere dette.

Warming

Enten seere av et fotografi vet det eller ikke, er de påvirket av nyansen på bildet. Et bilde som er overveiende blå eller grønn vil gi en kjølig eller kaldt følelse. Noen ganger, med snø scene for eksempel, er dette fine. For et portrett, men kan denne effekten sette betrakteren med å lage den personen i bildet virker kald og fjern. For å korrigere for dette, kan oppvarmingen filtre, vanligvis rød eller oransje, brukes til å gi et subtilt varmere følelse.

Kjøling

Omvendt, en scene som vises for varm eller skjær av rødt kan korrigeres med blå, grønn eller aqua filtre. Dette kan tone bildet ned til en mer dempet nivå slik at det blir sett med tonen ment. En klovn sitter på en benk med en ballong vil virke ensom hvis bildet har en kul tone snarere enn en varm en.

Softening

Diffusion filtre kan myke opp bilder for å gi en mer romantisk eller vennligere syn på faget. Magazine grunnlegger Bob Guccione fikk kallenavnet "Vaseline" fordi han hadde sin fotografer satt vaselin på linsene å gjøre sine bilder mykere og mer drømmeaktig. gjøre Diffusion filtre det samme, men ikke ødelegge linsen.

Effekter

Andre filtre legge til farge bilder. For eksempel, en halv-brun filter kan brukes til å gi en nesten sepia-tonet himmelen over en fabrikk byen. En regnbue eller prisme-effekt filteret bruker to biter av glass for å skape en regnbue effekt på bildet. Det kan også brukes til å gi flerfarget striper til eller fra et motiv.

Andre artikkelen

 • hvordan du kan tjene gratis ting
 • hvordan sekvensen enkaustisk voks malerier
 • hvordan du bruker facebook inviterer
 • hvordan bli en vellykket freelance illustratør
 • hvordan å lage en korrugert tegn
 • hvordan å illustrere en bok: maleri en fantasi
 • hvordan å lage en vintage utseende portrett dag
 • hvordan du kan lage dine egne animerte filmen
 • hvordan finne inspirasjon til din egen kunst
 • hvordan du velger en tatovering design
 •