hva er stein litografi?

hva er stein litografi?Stone litografi er en metode for utskrift som utnytter en kalkstein plate og er avhengig av prinsippet om frastøting av olje og vann. Artister bruke prosessen til å produsere flere kopier av både bilder og tekst

Du trenger:.
Keramisk stykke å dekorere
. Akryl maling.
Børster.
glitter.
Newspaper.

Process

For å gjøre en utskrift, trekker artist eller maling på kalkstein med en voksaktig eller fet medium, for eksempel en blyant, en fargestift eller maling. Da kunstneren gjelder vann til steinen, og overflaten områder som ikke er dekket med den fettete stoffet absorberer fuktigheten. Deretter bruker kunstneren en berg å bruke en olje-basert blekk som "stikker" til fett-dekket områder, men ikke til de våte områdene. Nå da kunstneren presser papiret på kalkstein, teksten eller bildet overføringer til papiret. Hvis kunstneren bruker mer enn én farge på blekk, bruker han en egen stein for hver.

Historie

Den bayerske skuespilleren og dramatikeren Johann Alois Senefelder (1771-1834) oppfant stein litografi i 1796 som en billig måte å publisere et av hans skuespill etter omfattende eksperimenter med fett, syrefast blekk og glatt, fin-korn kalkstein. Senefelder henvist til å behandle ham som "stein utskrift," men det ble mer allment kjent som «litografi," en variant av det franske ordet for det. Ettersom teknologien spredt og fikk i popularitet, ble religiøse tekster blant de bøkene de regelmessig kopiert.

Fordeler

Frem til tidspunktet for Senefelder oppfinnelse, artister utskrevne sider av carving tekst og bilder på blokker av tre eller metall, bruke blekk og deretter trykke på blokkene på papir, og dermed skape "relief utskrifter. " Men for mange kunstnere som var vant til å arbeide på flatt underlag og foretrukket stein litografi, fordi det gjorde dem i stand til å skape og reprodusere sin kunst på en måte som føltes mer behagelig og naturlig.

Ulemper

Problemer med stein litografi inneholde bokstaver, flere farger og korrigering av feil. Artister må må tegne eller male bokstaver som speiles bilder for at de skal vises riktig på det endelige bildet. Også, om kunstneren planer om å bruke mer enn én farge på blekk, kan prosessen være kjedelig. Kunstneren må utarbeide en egen stein for hver farge, og må perfekt justere og trykk på papir på hver stein for å produsere hele kunstverket. I tillegg, store feil er nesten umulig å slette, så hvis en artist gjør en feil, må han starte på nytt eller fortsette med en ufullkommen print.

Moderne Bruk

Selv om mange enkeltpersoner og bedrifter nå favør utskrift materiale på mer teknologisk avansert presser, er det fortsatt en del stein lithographers og stein litografi studioer i USA som produserer bøker, bannere, plakater, flyers og andre kunstverk. Et par godt respekterte moderne lithographers er Eleanor Coen og Jasper Johns.

Andre artikkelen

 • hvordan å lage refleksjoner i bildene ...
 • hvordan å lage en Webkinz navn halskjede
 • hvordan å fotografere refleksjoner i sort / hvitt fotografi
 • hvordan å befrukte timian planter
 • hvordan å bryte opp med en fyr pent
 • hvordan du skal gå seiling gratis
 • hvordan du tar vare på en ny tatovering
 • hvordan å polere en svart bil
 • hvordan å designe en vinnende science fair display
 • hvordan å male et hode med akvareller
 •