hvordan du bruker en histogram i fotografi

hvordan du bruker en histogram i fotografiProfesjonelle fotografer bruker histogrammer før, under og etter å ha tatt bilder for å justere kamerainnstillinger og ta tilbake bildet eller endre et fotografi. Et histogram representerer forholdet av piksler i et digitalt fotografi og deres ulike nivåer av mørke og lys. De fleste histogrammer bruk nyanser av sort og hvitt til å skille mellom lys og mørke i et bilde, men du kan se dem for farge bilder, så vel som svart-hvitt-bilder

Du trenger:.
Kamera med histogram alternativet.
Computer.
Grafikk program (tilleggsutstyr).


en.
Ta et bilde med et digitalt kamera og bytte kameramodus for å vise histogrammet under midt på skyte din. Det er hovedsakelig to ganger i histogram kan tilby hjelp, i løpet av skyte-og senere, mens du ser bildene på en datamaskin
2
Se på histogrammet som representerer bildet du nettopp tok. . Du vil merke et miniatyrbilde av fotografiet, og en liten boks med en graf. Venstre side av grafen representerer de mørkeste delene av bildet og høyre side viser de områdene av letthet eller hvit. I mellom er uteksaminert nyanser av lys eller mellomtoner.
Tre.
Bruk histogrammet som et tiltak for å fastslå om bildet du nettopp tok er overeksponert eller undereksponert. Grafen bør registrere lavere på endene og har en gradvis kurve i midten. En graf med for mange mørke toner vil vise et stort område til venstre i histogrammet. Et fotografi med blåst ut høydepunkter vil ha et stort område på høyre side.
Fire.
Justere kamerainnstillingene og gjenerobre fotografiet for å få riktig eksponering. Digitale kameraer som har histogrammer også har justerbar lukker og blender innstillinger som tillater fotografen å redusere eller øke lyset som kommer i linsen. En raskere lukker reduserer lyset mens en langsommere lukkerhastighet vil øke den.
Fem.
Lysere eller mørkere et bilde etter at du tar det ved hjelp av spesielle grafisk programvare som produserer sin egen histogram. Åpne et bilde tatt fra et digitalt kamera eller bruke et skannet fotografi. Programmer som Adobe Photoshop tilbyr ulike metoder for å manipulere histogrammet for å lys eller mørkere deler av bildet (se Ressurser).
6.
Klikk og dra skyveknappene under histogrammet i et grafisk program. Tre piler vises på en bar under grafen. Ved å dra på pil høyre til venstre, blir det uthevede deler av bildet mørkere. Hvis du drar den venstre pilen til høyre, vil de mørkeste områdene lysere. Du kan justere mellomtoner ved å dra den midterste pilen i begge retninger.
7.
Klar til å miste litt oppløsning når du justerer glidebryterne på et histogram. Som piksler endringen, kan bildet bli uklart eller kornete. Bruke skjønn for å finne en gjennomførbar kompromiss.

Tips og advarsler


 • Hvis du bruker en high end digitalkamera, lagre bilder i en ukomprimert format ved å velge TIFF-modus. Du kan endre histogrammer tatt i denne modusen senere med spesiell grafisk programvare uten å miste oppløsning.
 • Andre artikkelen

 • hvordan du kan tjene gratis ting
 • hvordan selv redigere en sakprosa historie
 • hvordan du bruker utsmykkede gull bilderammer
 • hvordan å trekke en halv portrett
 • hvordan å skissere en vegg veggmaleri
 • hvordan å lese gravstein symboler
 • hvordan å trekke en flip bok
 • hvordan å vokse jasmin
 • hvordan å male et klart blomstervase
 • hvordan å male bunnen av en mat brett
 •