hva skjer når du maler vannbasert maling over oljebasert?

hva skjer når du maler vannbasert maling over oljebasert?De to vanligste typene maling for bransjestandarder og kunstnere både er oljebasert maling og vannbasert maling, som hver har særegne egenskaper som gjør dem gode i spesielle situasjoner. Det er mulig å bruke de to produktene i kombinasjon, men som en generell regel bør du ikke bruke vannbasert maling over et eksisterende lag med oljemaling. De viktigste forskjellene mellom de to materialene er satsen i de tørre og på hvilken måte malingen herder

Properties av oljebasert maling

Oljebasert maling bruker harpiks og oljer som linolje, som medium og stivner over tid. Olje maling er kjent for å opprettholde strukturen som den er brukt, noe som gjør den ideell for noen kunstnere. Oljebasert maling krever mye mer tid til å herde enn vannbasert maling. Fram til 1970 oljebasert maling var den universelle standarden for huseiere, som er grunnen til problemer har en tendens til å oppstå som folk forsøker å male med vannbasert medier.

Properties av vannbasert maling

Vannbasert maling består av en plastikk harpiks som medium. Akryl harpiks er en typisk del av vannbasert maling, og er kjent som et sterkt alternativ til oljebasert maling for kunstnere. Som det stivner, forblir vannbasert maling generelt fleksibel og er mer allsidig alternativ i mange situasjoner.

Artists 'bekymringer

Som en generell regel, malere aldri bruke vannbasert maling, som akryl til å opprette lag over oljebasert maling. Frisk lag med vannbasert maling vil bindingen med forhåndsdefinert lagene, men, som olje maling tørker på en betydelig lavere pris, vil bindingen bli ødelagt som oljebasert maling kontrakter over tid. Lagene av vannbasert maling vil bli sprukket eller deformert, endre utseendet på et maleri.

Mulige kombinasjoner for kunstnere

Det er imidlertid mulig og noen ganger anbefalt å bruke vannbasert maling, som akryl som en metode for under-maleri. Akryl er perfekt for å gjøre en base lag med maling på materiale som lerret, fordi malingen tørker mye raskere enn oljer, og fordi det er kjent for sin jevnere kvalitet. Det er ingen problemer med å bruke oljebasert maling over eksisterende lag med vannbasert maling, så lenge base lagene er tørre.

Huseiere bekymringer

Som de aller fleste husene var malt med oljebasert maling før 1970-tallet, problemer forekommer ofte som folk prøver å bruke nye vann-baserte medier over eldre lag. Disse problemene kan bli verre etter hvert som flere lag er lagt til, avhengig av tykkelsen av den opprinnelige lagene med oljebasert maling. Vanskeligheten er at, med klimaendringer, vil overflaten under malingen ofte utvide seg eller trekke. Vannbasert maling, som er fleksibel på grunn av sin plast /egenskaper, vil i samsvar med utvidelser eller sammentrekninger. Oljebasert maling, derimot, er mye hardere og mer motstandsdyktig mot strukturelle endringer og blir mer sprø over tid. Dette er bakgrunnen for sprakk maling på klima-eksponerte flater. Når vannbasert maling påføres over lag med oljebasert maling, utvikler et skille mellom medier, og som sammentrekninger oppstår, vil de ytre lagene mister sin integritet. Den ytre lag av vannbasert maling kan sprekke eller deformere og ofte skrelle bort, forlater elastiske laget av oljebasert maling bak. Forberedelse av overflaten er generelt en god ide, før man søker ny maling, og fjerning av eksisterende olje-baserte lag kan utføres med en olje-avtagende løsningsmiddel som terpentin.

Andre artikkelen

 • hvordan å blande oljemaling å få fiolette eller lilla
 • hvordan å trekke kunst i graffiti-stil
 • hvordan du kan lage din egen kinesiske blekket stein
 • hva er frittstående skulptur?
 • hvordan du kan vise diamanter under et BlackLight
 • hvordan å tegne muskuløse personer
 • midler til kunst-programmer
 • kunstprosjekter for voksne
 • hvordan gjøre en handling tegneserie online
 • 3d art aktiviteter for preschoolers
 •