hvordan å bygge en solar eksponering enhet

hvordan å bygge en solar eksponering enhetDen beste kilden til eksponering er solen. Den inneholder riktig mengde ultrafiolett energi til polymerisere (hard) emulsjonen om det er direkte væske eller kapillær film. Prosessen er faktisk ganske lett på selv en overskyet dag selv om det vil ta lengre tid å riktig utsett emulsjon
Polymerisasjon -. Ikke la det ordet skremme deg av. Det er bare fancy snakk for herding av emulsjon. Den emulsjon svarer til den ultra-fiolette (UV) stråler fra solen. UV stråler forherde ubeskyttet områder av skjermen er belagte overflaten, hindre blekket blir overført gjennom mesh åpningene. Vernede områder av emulsjonen mottar ikke UV-stråler, og derfor forblir løselig i vann. Du trenger en klar film positiv stand slik at UV-stråler for raskt å stivne emulsjonen før de kan trenge gjennom ugjennomsiktige delene av filmen positive
Riktig Coated Screen. -Vi må først anta at du har riktig belagt skjermen med emulsjon ved hjelp av et scoop coater og at det har fått lov til å tørke over natten. Du kan også bruke kapillær film. Du kan finne informasjon om hvordan du skal belegge en skjerm eller bruke kapillær film ved å søke Solutions Journal Magazine for "belegg. "
Les alt to ganger-Les hele denne veiledningen før du fortsetter. Ha alle verktøy på plass og en god forståelse av trinnene før du begynner

trenger Du:
Frame-En silketrykk ramme strukket med mesh og belagt med emulsjon
. .
Komprimering Board-Et ark med kryssfiner kuttet til det ytre mål på skjermen rammen
. .
Skum-Et stykke skum kuttet til det innvendige mål av rammen som er tykkere så rammen selv
. .
Black Cloth-Et stykke svart tøy kuttet til det samme.
.
Film Positive-En film positiv laget med klar film med ugjennomsiktig områder for å representere bildet
. .
Tape-Et kast på Scotch Brand 810 Magic Tape eller lignende produkt å tape filmen positive på plass på emulsjon
. .
Glass-Et stykke plate glass kuttet til det ytre mål av rammen med kantene avrundet for sikker håndtering
.  Du bør ikke bruke herdet glass som det vil ha en UV-hemmer som vil hindre s.
Timer-du kan bruke et kjøkken tidtaker, en klokke eller en klokke som du kan ta inn i sollyset med deg.
.
Slange-Hagevanning med spray vedlegg for å gi nok kraft vann Mobiltelefoni.  Du kan holde tommelen over en del av munnstykket for å øke styrken på spray.
.


en.
Velg et sted innendørs, unna direkte sollys for å tilberede eksponering enhet. Plasser skum på et bord og dekke det med stykke svart tøy
2
Plasser silketrykk rammen -. . Belagt med emulsjon som er tørket-over av skum og klut nal side ned med bunnen av skjermen vendt oppover. Fordi emulsjon er "treg" du kan gjøre dette innendørs hvis du handle raskt.
Tre.
Plasser filmen positive til å bli eksponert på emulsjonen overflaten "feil lesing" (dvs. bakover ) i midten av skjermen. Forsikre deg om at bildet er firkantet med rammen ved hjelp av en T-kvadrat eller linjal for å måle. Når på plass, tape det ned med Scotch Brand 810 Magic Tape.
Fire.
Plasser ren tallerken glass over kunsten, sandwiching kunsten mellom glasset og silketrykk mesh.
fem.
Bær din eksponering enheten ut i direkte sollys, være forsiktig med å tillate glass eller kunsten å bevege seg. Du kan plassere apparatet på bakken eller i en tabell i sollys.
6.
La kontakten enheten sitte i direkte sollys før utsatt. Eksponeringstiden vil variere avhengig av tid på året, skydekke og tid på døgnet. På en klar dag midt på dagen i sommer, 20 minutter er nok tid til å herde den utsatte emulsjon. På en klar dag midt på dagen i vinter, vil 40 minutter være sannsynlige eksponeringstid. Under disig, overskyet vær eller med eksponering i løpet av ettermiddagen, kan det ta opptil to timer, så planlegge deretter.
7.
Bestemme riktig eksponering kan være enkelt med en diazo emulsjon og vanskeligere med en photopolymer emulsjon. De fleste bruker sola som en eksponering kilde vil bruke en diazo emulsjon. Diazo emulsjon endringer fargetone og blir tydelig mørkere når det er fullt eksponert. Fargen endring kan lett observeres ved å plassere en mynt på emulsjonen og deretter hvert femte minutt flytte den til side og legg merke til fargen endres, om noen, før du raskt flytte den tilbake til samme sted på glasset. Når emulsjonen er blitt tilstrekkelig herdet vil du se en tydelig nyanse forskjell.
8.
Når emulsjonen er blitt tilstrekkelig herdet, kan du flytte eksponering enheten til utvasking området. Dette bør enten være innendørs eller i et veldig skyggefullt sted dersom det blir gjort utendørs. Det kan være nyttig å lage en gapahuk området for å blokkere solen.
Ni.
Demonter eksponering enheten, tar ut plate glass og kunst. Kunsten bør fjernes fra vaske ut området for å holde kunsten tørt.
10.
Plasser skjermen i stående stilling, avstivet på en slik måte at den ikke beveger seg når sprayet med vann. Bunnen av skjermen skal være mot deg med nal vender bort fra deg.
11.
Bruk hageslangen til å sprøyte hele overflaten på skjermen med vann. Bruk et lavtrykk fra en avstand på ca 12-inches. Innen noen få minutter vil emulsjonen begynne å vaske bort fra de områder som ble omfattet av ugjennomsiktige delene av filmen positive. Ikke bruk for mye vann trykket som emulsjonen kan lett fjernes ved ekstreme trykk. Du kan flytte spray nærmere ved behov og øke presset på de områder som ikke synes å være rydding så fort. Vær forsiktig med små detaljer.
12.
Fortsett til alle de områdene som var beskyttet av ugjennomsiktige områder av filmen positive er vasket vekk fra skjermen. Mens du gjør dette setter du fingeren på motsatt side av skjermen og føle emulsjon. Hvis det føles slimete eller fargen kommer av på fingeren emulsjonen var undereksponert, og vil trenge lengre eksponeringstid neste gang.
13.
Hvis skjermen var undereksponert, må du fjerne de åpne områdene på sjablongen fra alle scum eller fjerne rester som legger seg inn i disse områdene. Husk å skylle skjermen godt, og etterpå kan være lurt å klappe området med papirhåndklær å fremme fjerning av alle klare avskum.
14.
Hvis noe går galt, ganske enkelt vaske emulsjon ut så godt som mulig og deretter kreve tilbake ved hjelp av en kommersiell emulsjon remover eller i et knipetak kan du bruke bleke hvis du tar de nødvendige helse-og sikkerhetstiltak. Pass på å bruke sprutsikker vernebriller for å beskytte øynene hele tiden og du kan ønske å bruke gummi klær for å beskytte kroppen din.

Tips og advarsler


 • Mens solen kan avsløre emulsjon, hvis du har strøm, kan du bruke et metall halogen (tilgjengelig fra en hagebruk forsyning, å utsette emulsjon til enhver tid. Se etter en lampe i 385-420 nanometer området som faller sammen med følsomheten av emulsjoner brukes i silketrykk bransjen.
 • Andre artikkelen

 • hvordan å tegne tegneserie blomster
 • hvordan man skal utforme et svømmebasseng party bursdag invitasjon
 • historie forme i leire
 • hvordan å male med vann blandbare olje farge
 • hvordan gjøre pin up digital kunst
 • hvordan å lage et bilde lysbilde seer lyskasse
 • Slik stripe maling fra en lett fixture
 • art i depresjonens tiår
 • hvordan overføre conte stift til lerret
 • hva er folkekunst maleri?
 •