not og fjær tapetsering

not og fjær tapetseringNot og fjær tapetsering er også kjent som wainscoting, uttales "Wayne's belegg"-selv om villmarkspanel er også akseptabelt. Det er et dekorativt og nominelt beskyttende belegg for vegger. Beadboard kommer i enkelte not og fjær planker, og er den mest tradisjonelle stilen, sannsynligvis det som kommer til hjernen når du tenker på wainscoting

Historie

ThisOldHouse. com forklarer at bruk av wainscoting dateres tilbake til 1300-tallet da nederlandske brukt det til å skjerme den nedre halvdelen av veggene fra boot sporer, stoler, gjørme, mm ble Beadboard, som er en av de mest vanlige stiler, ofte sett i hytter og fortsetter å låne en hytte se til moderne rom.

Bruker

wainscoting brukes fortsatt som en vegg vakt og er ofte installert i mudrooms, langs trapper og korridorer og andre områder med stor trafikk, men bruker i dag er først og fremst dekorative. Det er et nyttig tillegg til rec rom, der en dyp cap rail er en praktisk abbor for drinker, ping-pong padleårer og andre elementer. Det er vanligvis installert for å dekke 1 /3 av avstanden fra gulv til tak.

Fordeler

Når installert i stua, beskriver ThisOldHouse. com wainscoting sine beroligende effekt som, "det arkitektoniske tilsvarer en" ssh '. " Da behandlet med polyuretan eller malt med en semi-gloss finish, wainscoting er lett rengjøres med såpevann og en svamp eller klut. Som i 2010, varierer det i pris fra så lavt som $ 1 per kvadrat fot til så kostbar som $ 31 per kvadratmeter, men med noe som passer alle budsjett, er det mulig å fullstendig endre utseendet og følelsen av et rom, på samme tid å gi noen uferdige veggen en velbygd.

Typer

wainscoting kommer i en rekke paneler og mønstre. De tre materialer som ofte utgjør panel er massivt tre, medium-density fiberboard (MDF) og plast. Heltre krever forsiktig installasjon og etterbehandling slik at den ikke delt eller varm med sesongens temperatursvingninger. Plast vil ikke råtne, noe som gjør det et godt valg for bad, mens kryssfiner er den billigste og enkleste å installere.

Installasjon

Enkel installasjon varierer fra lett for en amatør å vanskelige selv for den semi-profesjonelle. Det er mange selskaper som vil ta din plass målinger-inkludert høyde og dimensjoner på vinduer og elektrisk uttak-og send en prefabrikert wainscoting kit som kommer sammen som et puslespill. Alt du trenger for disse er bygging lim, en spikerpistol og hva finish du foretrekker. Tim Carter av AsktheBuilder. com råder installatører til å fullføre hver eneste tomme av not og fjær som dekker før installasjon, spesielt den tunge delen, og spesielt hvis du installerer heltre type, som kan kontrakten i løpet av vinteren for å avdekke uferdige delen. Hvis du velger å designe, klippe og installere systemet selv, har tenkt å bruke mer tid på det, det tar mer tålmodighet, mer kunnskap og mer utstyr.

Andre artikkelen

 • jenter room tema ideer
 • hvordan gjøre rommet ditt ser tropiske
 • hvordan å male sponplater på skap
 • eklektiske vinduet behandlinger
 • kreative hjem dekorere prosjekter
 • hvordan å fullføre gammelt tre
 • hvordan å henge gardiner med klipp
 • hvordan å skjære en sko støping å passe et hjørne i huset
 • gulv vase ideer
 • hvordan gjøre dekorative veggplater
 •