sammenligning av granitt og kvarts countertops

sammenligning av granitt og kvarts countertopsDet var en tid da det store flertallet av benkeplater ble laget av plast laminat på grunn av sin lave pris og høy slitestyrke. I dag, mange huseiere vil prestisjen og det sofistikerte utseendet til stein countertops. Men, de ønsker fortsatt et materiale som fungerer godt med sin livsstil. Granitt og kvarts er to av de mest populære valgene, og sammenlikne fordeler og ulemper med hver kan hjelpe deg bestemme hvilke velge

Quartz

Kvarts er en av de hardeste mineraler på jorden. Det er også en av de vanligste mineral-baserte skjemaer, bare forbigått av vann. Quartz countertops er sammensatt nesten utelukkende av ren kvarts, med bare en liten mengde tilsatt harpiks.

Byggingen av kvarts countertops er industri-konsistent, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg om å få en mindreverdig produkt basert på ditt valg av produsent. Ground kvarts krystaller er blandet med pigmenter og obligasjoner, oppvarmet, og dannet under press til plater.

Granitt

Granitt er en type stein som finnes naturlig i miljøet. Den granitt brukte for countertops er plutonic, mao det er dypt lag og vulkanske, dannet under jordens overflate.

Granite countertops er faktisk omtrent 80 prosent en blanding av grov kvarts korn, natrium feltspat , og kalium feltspat. Resten av materialet kan inneholde glimmer, silika, hornblende, alumina, brus, alt jern, kalium oksid, lime, og Magnesia og Titania.

granittplater er hentet fra jorden i sin helhet med spesialisert utstyr og deretter kuttet. Forberedt plater er generelt ca 10 meter lang, men kan bli sauma lengre benkeplater.

Kostnader

Samlet sett er det ikke stor forskjell mellom kostnaden for kvarts countertops og kostnadene av granitt benkeplater. Granitt benkeplater gjennomsnitt $ 50 til $ 70 per kvadratmeter per juni 2010, mens kvarts countertops liggende nær den nedre enden av dette området på ca $ 50 per kvadratmeter.

Holdbarhet

Mellom de to materialene, er kvarts minst porøse. Dette betyr at det motstår fangst mat og vann rusk. Dette betyr også at kvarts ikke flekker så lett.

Granitt, derimot, er svært porøs. Det må være forseglet hvert år for å hindre at vann og mat partikler fra å bli fanget. Fanget mat og vann skaper det perfekte miljøet for dyrking mugg og bakterier. Av denne grunn er granitt ikke godkjent for bruk i storkjøkken.

Granitt er også lettere skadet enn kvarts. Bare diamanter og noen få andre edelstener er vanskeligere enn kvarts. Dette gjør kvarts vanskelig å klø eller mars Granitt kan være sprukket, knust, eller beiset, spesielt hvis forseglingen er brutt av varme, kjemisk eller slipende rengjøringsmidler eller andre midler.

Farger

Uavhengig av vedlikehold involvert med granitt benkeplater, mange foretrekker dem for deres mer organisk utseende. Granitt er tilgjengelig i en rekke nøytrale fargetoner med naturlige striper og individuelle egenskaper.

Quartz har et mer helhetlig utseende, på grunn av måten den er dannet. Den kommer i et bredt spekter av solide farger fra naturlige til ikke-så-naturlig i utseende.

Andre artikkelen

 • hvordan man skal utforme et karnapp sete
 • honeycomb vindu behandling
 • hjemmelaget enkle vinduet behandlinger
 • hvordan å male en rosa og grønne rommet
 • legge en lampen i en garasje
 • hvordan å lage en vegg størrelse speil
 • dekorere en safari stil master soverom
 • hvordan å henge metall blomst kurver
 • om vintage meksikansk keramikk
 • lær vegg behandling
 •