hvordan å identifisere hvem som gjorde et gammelt glass bolle

hvordan å identifisere hvem som gjorde et gammelt glass bolleGamle glass skåler kommer i forskjellige størrelser, former, stiler og farger. Noen er verdifulle eller inndrives, prøver, mens andre er kun nyttige husholdningsartikler. Bestemme maker i en bolle kan være utfordrende hvis den ikke har en etikett eller andre kjennetegn. Eldre stykker, ofte funnet i loft eller på eiendom salg, kan være spesielt vanskelig å identifisere. Noen undersøkelser, og legwork kan være nødvendig for deg å finne ut hvem som gjorde en spesiell skål

Du trenger:. .
Rengjør mikrofiberklut eller en myk klut
Slipende rengjøringsmiddel.
Forstørrelsesglasset.
Målebånd.
Kamera.
Collector's håndbok eller prisguide.


en.
Rengjør overflaten av bollen med en fuktig myk klut, for eksempel mikrofiber, for å fjerne smuss. Bruk en mild, slipende rensemiddel hvis smuss ikke kommer av lett. Vær forsiktig så du ikke riper i glasset.
To.
Se etter ledetråder fra produsenten, for eksempel et stykke etikett eller et merke på glasset selv. Ifølge Retro Art Glass nettside, felles merker er logoer, navn eller initialer, og kan være etset, stemplet eller preget inn i glasset. Bruk et forstørrelsesglass for å se etter små eller skjult merker.
Tre.
Sammenlign Maker's Mark med seg på Glasmarken Lexicon nettsiden. Nettstedet er organisert av grunnleggende kategorier av merker. Gå til hjemmesiden og klikk på "Marks" for å se området på engelsk, deretter bruke kriteriene menyen på merkene siden til å velge en kategori for surfing.
Fire.
Undersøk bollen for noen spesielle egenskaper hvis du ikke finner en Maker's Mark. Se på form, farge, mønster og kanter, og måle høyde og bredde. Skriv ned noen egenskaper som kan hjelpe deg med å identifisere bollen.
Fem.
Sjekk sømmer eller pontil merker. En bolle med sømmer indikerer det var laget av en form, mens en pontil mark, eller liten fordypning på bunnen, viser at det var blåst glass. Disse merkene er ofte polert bort, så se nøye.
6.
Be slektningene dine om hjelp hvis bollen har vært i familien i flere år. Noen kan huske hvor eller når bollen ble kjøpt. All informasjon kan være nyttig i din søken etter å finne sin opprinnelse.
7.
Ta bilder av bollen slik at du ikke trenger å bære den med deg mens du er forsker. På baksiden av bildene skriver bollen dimensjoner og eventuelle andre beskrivende punkter som ikke kan sees på bildene. Ikke stol på hukommelsen -. . Bilder vil gi mer nøyaktige opplysninger
8
Gå til en bokhandel eller et bibliotek å finne håndbøker og pris guider på collectible glass. Se gjennom bildene og sammenligne beskrivelsene til bildene av glass bolle.
9.
Besøk antikvitetsbutikker, loppemarkeder eller samlere konvensjoner og se på skjermene. Hvis noe ligner på din bolle, spørre om det. Vis bildene dine rundt og spør forhandlere eller samlere om de kjenner igjen stilen.

Tips og advarsler


 • Glass produsenter ofte brukt et begrenset antall farger, så finn et samleobjekt guide som har farge bilder å matche opp til bollen din.
 • Mange glass samlere delta spesialiserte grupper med nettfora og internasjonale konvensjoner til å diskutere og sammenligne deres nyeste funn. De vanligvis er fokusert på en bestemt stil, epoke eller produsent.
 • Andre artikkelen

 • hvordan måle gardinene fra en stang lommen
 • hvordan gjøre gamle tregulv ser fint
 • ideer om tilpasset malte kjøkken skap
 • Interiør stiler
 • hvilke typer ark takkonstruksjon
 • hvordan du kan dekorere en vinter tema inngangsdør
 • Gothic dekorere ideer
 • master bad maling ideer
 • velge din stil for hjem innredning
 • hvordan å bygge en bærbar vik vindusplassen
 •