ledet belysning alternativer

ledet belysning alternativerEn LED, eller light emitting diode, er en høy effektivitet, lang levetid type lys som det amerikanske Department of Energy anbefaler som et alternativ til glødelamper. De koster vanligvis mer enn glødepærer, men gjøre opp for kostnadene forskjellen i sparte strøm. LED er tilgjengelige for vanlige lamper samt spor belysning, dempet belysning og flomlys

Bulb Typer

En enkelt LED avgir ikke nok lys til å erstatte glødende lys, så lyser vanligvis satt i klynger. Du kan kjøpe frittstående LED lamper, eller LED-pærer utviklet for å brukes i stedet for glødepærer. Energy Star, et program drevet av det amerikanske Environmental Protection Agency, og det amerikanske energi, foreløpig ikke anbefaler LED pærer fordi teknologien er ny og ikke har bestått alle sine tester, men de regner med å begynne å anbefale dem i fremtiden. FCC har begynt å anbefale noen pærer. Du kan sjekke emballering av LED-lamper og lyspærer for å se hvilke instanser har godkjent dem.

LED pærer har blitt designet for å passe mange typer lysarmatur. Diffused LED pærer er utformet for å gå i normale innendørs skrue socket lamper. Spor lys og dempet belysning pærer kan også brukes innendørs. For utendørs bruk, kan du kjøpe spotlights for retningsbestemt lys, eller flomlys til å belyse et bredt område. Se etter LED lyspærer som samsvarer med stikkontakter i ditt hjem og hage.

Andre alternativer

I tillegg til å velge mellom frittstående lamper og pærer, og finne en pære som passer til din lysarmaturer, er det flere andre alternativer når du kjøper lysdioder. En av de viktigste velger er strømforbruket. LED normalt bruker rundt 2 watt strøm, langt mindre enn glødepærer. Lamper som bruker mindre strøm er generelt dimmer, og de som bruker flere er generelt lysere. Ikke alle lysdioder utnytte elektrisitet med lik effektivitet skjønt, så effekten alene ikke kan fortelle deg hvor lyst pæren vil bli. Sjekk emballasje, der produsenten vil ofte indikere pærene lysstyrken i forhold til glødelamper.

Et annet alternativ for å se etter er dimmes lysdioder. Glødelamper kan alltid være nedtonet når de plasseres på en dimmer krets, men normal LED kan bare slås av og på, ikke satt til forskjellige brightnesses. En dimmes LED er designet for å etterligne dimming effekten av glødepærer når de plasseres på en dimmer krets.

Du kan også kjøpe LEDs med enten varm eller kjølig lys spektrum. De fleste LED sender ut varmt lys med en gul fargetone, men noen er tilgjengelig som avgir kjølig, hvitt lys. Den type lys som slippes ut vil være angitt på emballasjen.

Andre artikkelen

 • kjeller trapp belysning ideer
 • hvordan du oppdaterer belysning og våtromsinnredning med maling
 • innovative ideer for LED-belysning
 • maling og belysning ideer for medium store foajeen
 • hva pære til bruk i dempet belysning
 • hvordan du installerer dempet belysning selv
 • hvordan å designe innendørs belysning
 • ledede kontra halogen belysning
 • under-counter belysning ideer
 • verftet belysning ideer
 •