halogen belysning alternativer

halogen belysning alternativerHalogen lysene har vært et populært valg av lyspære for sin evne til å gi en høy fargetemperatur, men bruker de store mengder energi i forhold til andre belysning alternativer tilgjengelig. De har også utgjøre en brannfare på grunn av den høye mengder varme de genererer. Nedenfor er flere belysning alternativer som er lysere, mer kostnadseffektiv og kjøligere enn en halogen pære.

Xenon Kort Arc

Xenon lys er nyttig på grunn av deres evne til å produsere høy temperatur lys. Mens en vanlig glødelampe har en fargetemperatur på rundt 3000 K, en Xenon kort bue lampe har en fargetemperatur på 4000 K. Sunlight har en temperatur på rundt 5700 K. Xenon er å foretrekke for sin lysstyrke og evne til å samsvare utseendet sollys. Xenon korte arc lamper har anvendelser i video projektorer og søk lysene.

CFLs

Compact Fluorescent Lamps ble designet som en energibesparende erstatning for glødepærer. CFL's har en lengre levetid og bruker mindre strøm enn tradisjonelle glødepærer. På grunn av deres lavere energiforbruk også de produserer mindre varme. De varer mellom 6000 og 15. 000 timer. CFL pærer er tilgjengelig i en rekke farger temperaturer fra en myk, hvit (2700 K) til en blå-hvit dagslys pære (5000K). Den merkbare forskjellig mellom en CFL og en halogen lys er imidlertid oppvarmingstid. Mens en typisk glødelampe vil være på sitt beste nesten umiddelbart, trenger en CFL alt fra noen sekunder til tre minutter å nå full lysstyrke avhengig av vær og produsent. The United States Environmental Protection Agency støtter deres bruk i deres kampanje for å bekjempe global oppvarming.

LED's

Fra en beskjeden begynnelse som det røde lyset indikatoren på elektronisk utstyr, LED-teknologi avanserte kraftig på 1990-tallet. Lyset produksjonen var økt, og LED lys er blitt populær for sin evne til å vare mye lenger og bruker mindre energi enn tradisjonelle glødelamper og halogenpærer. LED pærer har en omtrentlig levetid på 50. 000 timer mens halogenpærer varer i ca 2000 timer. LED lys har blitt brukt til å erstatte trafikken signallys i mange byer for å redusere bemanning (fra erstatte utbrent lyspærer) og kutte energikostnadene. High-power LED's (HPLED) er egnet for bruk i lommelykter og lyse lamper. Initial kostnadene er dyrere enn halogen pærer men kostnaden for strøm og utskifting lyspærer er mye lavere på grunn av sin levetid og lavt energiforbruk.

Andre artikkelen

 • hvordan å designe innendørs belysning
 • maling og belysning ideer for medium store foajeen
 • innovative ideer for LED-belysning
 • Innfelt belysning avstand guide
 • kreative huset belysning ideer
 • hvordan du oppdaterer belysning og våtromsinnredning med maling
 • spor belysning ideer
 • hvordan du føler deg bedre ved hjelp av humør farger og hjemme belysning i rom dekor
 • Hvordan beregne belysningen du trenger til kjøkkenet
 • monteringsanvisning for innfelt belysning
 •