Innfelt belysning avstand guide

Innfelt belysning avstand guideNår du bestemmer hvordan du plasserer innfelt belysning, må du vurdere noen forskjellige faktorer. Først, hva er belysning for? Er det en stue du skal renovere, og vil det være kunstverk å belyse? Eller er det en butikk der du vil ønske den maksimale lyset effektivt mulig? Disse spørsmålene vil hjelpe deg å finne ut hvor og hvor mye lys du trenger. I tillegg må du kanskje vurdere begrensninger forårsaket av hva som er i taket ditt, for eksempel støtte bjelker eller ventilasjonskanaler

Formål

Formålet med belysning er det første og viktigste faktoren. Hvis du er lys et arbeidsområde, vil du ønsker så mye lys som du kan få, spredt jevnt utover i rommet til å kutte ned på skygger. For en stue eller spisestue, vil du kanskje være i stand til å styre belysningen etter hendelsen, og kan også være lurt å vise frem kunstverk, noe som vil bety lys plassert i nærheten av veggene. Hvis rommet er malt i lyse toner, trenger du mindre lys enn et rom malt et rikt fargetone med mørke møbler i skinn, slik et hi eller et bibliotek.

Tommelfingerregler

De grunnleggende regler for plassering er å ta høyde på taket ditt, dele det med to, og plass lysene på denne avstanden. For eksempel, hvis taket er 10 meter høyt, skal lysene plasseres 5 meter fra hverandre i et rutenett. Jo lavere taket, jo mer lys du trenger, fordi kaste av lyset vil bli mer fokusert på grunn av kortere avstand. Hvis du arbeider med lavere tak, for eksempel i kjelleren hvor en droppet taket kan bare være 6 eller 7 meter høy, kan du sannsynligvis komme unna med litt mer fjerne mellomrom, spesielt hvis det innfelte lysene kaster på en bred vinkel. Den tommelfingerregel for belysning kunsten er å plassere lysene 1-2 meter fra veggen. Jo høyere kunstverk er hengt, den nærmere veggen du trenger å plassere lys for å belyse den helt.

Justeringer

Du kan finne hindringer i taket som du må jobbe rundt, som bjelker, lufteåpninger eller lignende hindringer. I tillegg kan det være spesielle steder i rommet som du vil aksent, for eksempel en skulptur. Utarbeide en skalert kart (1 tomme=1 fot er en vanlig målestokk) i taket og merking de blokkerte områder og punkter av aksent belysning kan være en hjelp. Du kan deretter rutenett lyset rundt hindringer og aksent lys for jevn fordeling.

Andre artikkelen

 • innovative ideer for LED-belysning
 • hvordan du installerer undercounter oppgave belysning
 • under skap kjøkken belysningsanlegg
 • spor belysning ideer
 • hvordan du bruker mini streng lys for koselig innendørs effektbelysning
 • hva pære til bruk i dempet belysning
 • maling og belysning ideer for medium store foajeen
 • kjeller trapp belysning ideer
 • hvordan du installerer dempet belysning selv
 • installasjon av kjøkken dempet belysning
 •