sunne belysning

sunne belysningFriske belysning gir folk hele spektret lys som naturen produserer. Ifølge Columbia University, begynte studier av Seasonal Affective Disorder (SAD) ved å bruke hele spektret pærer. Lyspærer som etterligner sollys lindre vinterdepresjon ved å gi riktig lys til folk følsomme for mangel på sollys. Feil lys, slik som reflekser på dataskjermer, fører forebygges problemer som hodepine og anstrengte øyne. Velg sollys og sunne lette produkter til hjemmet ditt

Lighting Needs

Vurdere belysning. Slå på lys og lamper i mørket og sitte i de områdene av hvert rom der lyset er brukt. Test belysning med ditt vanlige aktiviteter. For eksempel: du leser et magasin på sofaen, leser en bok i sengen, arbeider på en bærbar datamaskin i breakfast nook, spille et spill i stuen. Legg merke til gjenskinn på sider eller dataskjermen. Legg merke til om belysning er tilstrekkelig for behagelig lesing i alle de områdene der du leser. Lag et rom for rom liste over alle lysarmaturer, både overhead og lamper, og riktig wattstyrke for hver. For områder med for mye gjenskinn, redusere effekten. For eksempel: stue: seks 75-watts pærer, fire 100-watts pærer, 2 60-watts pærer, herre bad: åtte 45-watts pærer kloden, tre 60-watts pærer. For enkelhets skyld lage en master liste over alle lyspærer som kreves for å bruke hver gang du kjøper lyspærer. Øk naturlig sollys eksponering ved å holde vinduer og nyanser åpne så mye som mulig. Sheers (gjennomsiktig gardiner som tillater i lys samtidig som det gir litt privatliv) gjøre et godt valg i rom som er synlige fra utsiden av huset. Vurdere å installere takvinduer for å øke naturlig lys, dersom budsjettet tillater.

Task Lighting

Velg justerbar belysning for oppgaven områder som hjemmekontor, pulter, og workshop. Bruk en dimmer lampe med en full spektrum pære å kontrollere nivået av belysning for lesing og papirarbeid, og for å hindre blending på dataskjermer. Bruk justerbare persienner i lese-og arbeidsområder, blant annet på kjøkkenet, for å hindre unødig blending.

Legg Full Spectrum Løker og Dimmere

Ta listen og butikken for full-spektrum lyspærer som etterligner sollys. Sjekk for begrepet "full-spektrum. " Begrepet naturlig betyr ikke det samme. Få nok lyspærer til å erstatte pærer i alle levende områder av hjemmet og noen statister å ha på hånden for når de må byttes. Vurder å legge dimmer brytere og dimmer lampene i hjemmet til å kontrollere lys nivåer.

Andre artikkelen

  • kjeller trapp belysning ideer
  • sunne belysning
  • hva pære til bruk i dempet belysning
  • innovative ideer for LED-belysning
  • verftet belysning ideer
  • alternativer for belysning en utsatt stråle tak
  •