historie vintage plast charms fra japan

historie vintage plast charms fra japanGumball maskiner ble laget som holdere for tannkjøtt og andre godterier. Ideen om å sette premier i godteri maskinene var ment å tiltrekke seg flere kunder. Ikke bare kan du spare noen øre får du en søt godbit, men det var en mulighet for at du kunne vinne et smykke også. Plasten, eller celluloid charms fra Japan var de første lekene plassert i Gumball maskiner

trenger Du:
god tid til å LOOK
. Grunnleggende kunnskap om HVA DU leter etter.
.

Historie

Den plast charms fra Japan ble gjort starten tidlig på 1920-tallet. De ble laget i byen Kobe, og er ofte referert til som Kobe sjarm. Ikke bare var de tidlig favoritt til å bli plassert i Gumball maskiner, ble de også funnet på sigar bokser og sydd på klær til pynt. Den Kobe charms laget fra 1920-tallet til begynnelsen av andre verdenskrig anses å være svært collectible. I 1950 celluloid ble ansett å være farlig på grunn av sin brannfarlig naturen og dens bruk i sjarmen var avviklet.

Vanilla Charms

De tidligste sjarmerer var en enkel hvit eller gjennomsiktig plast. Disse er kjent som "vanilla" sjarm og kom i form av biler, dyr, blomster og all slags hver dag objekter. Charms ble også formet for å ligne idrett tall fra den tiden. Noen av disse tidlige sjarmen er ganske verdifulle. Samlere er alltid på utkikk etter de som er formet som en tralle bil, Eiffeltårnet eller en japansk pagode.

Painted Charms

Snart, farget sjarmerer begynte å dukke opp i disse Gumball maskiner. Hand maleri likhet av tegneseriefigurer i tiden som Popeye var populære, som var håndmalt Japansk Geisha charms. Den Popeye Figuren ble så populær at fire forskjellige versjoner ble produsert. En annen favoritt var Tweety Pie, basert på tegneseriefigur som ble den evige ment snack for Sylvester katten.

Quality

Noen av sjarmen var malt så fint at de var sanne miniatyr kunstverk. I noen tilfeller hadde sjarm gull aksenter eller linjer som syntes å være gjort av en enkelt børste håret. Jo mer detaljorienterte maleriet, jo høyere er verdien. Uvanlig sjarm, som for eksempel Odd-formet hunder, struts eller drager, eller fint malt katter i delikate positurer er vanskelige å finne og vurdert som svært collectible.

Cracker Jack

Noen av disse charms fra Japan også funnet veien inn Cracker Jack bokser på 1950-tallet. Cracker Jack var og fortsatt er en godbit laget med karamell belagt popcorn og peanøtter som også lover en leke inne i boksen. Andre selskaper har også bidratt til "leketøy overraskelse inni", men den håndmalte charms fra Japan var de første.

Andre artikkelen

 • informasjon om Beatrix Potter
 • hvordan å skrive en roman
 • hvordan du kan bygge ditt eget hjem bibliotek
 • hvordan du skriver innstilling av en bok
 • definisjon av en handel bok
 • hvordan gjennomføre en nyhetsinnslag intervju
 • hvordan å skrive en selvbiografi innføring
 • hva var Mark Twain’s første publiserte bok?
 • hvor å utgi en bok med Lulu
 • hvordan finne bestille gaver til romantikk leseren
 •