Slik skriver du en dialog dikt

Slik skriver du en dialog diktPoesi er en av de mest varige kunstformer i menneskehetens historie. Det er mer enn 50 typer av poesi, alt fra romantiske sonetter til leken limericks. Selv om du kanskje ikke kjent med begrepet "dialog dikt," du absolutt er kjent med sin form. Verker av Elizabethan dramatikeren William Shakespeare framtredande denne type poesi. Enkelt sagt, er en dialog dikt en samtale mellom to tegn. Formålet med denne typen poesi er vanligvis å vise frem motstridende synspunkter eller for å bedre illustrere en idé.

Du trenger:
Pen
. Paper.
Poem idé.


en.
Bestem tema diktet ditt. Hva har du tenkt å si til publikum? Poeter bør komme til papiret med en intensjon. Ønsker du å diskutere gleden av kjærlighet, tragedie nederlag eller tristhet av fattigdom? Ha en klar idé før du begynner. Du kan alltid endre senere hvis du føler deg inspirert til å gå i en annen retning.
To.
Kjenn ditt tegn. I dialog dikt, er det viktig å ha to distinkte og hele figurer. Hver figur skal ha sin egen historie. Selv om deres personlige historier kanskje ikke åpenbart i diktet, er det avgjørende for deg som poeten å være svært godt kjent med både karakterer. Forstå en figurs personlighet, bakgrunn og motivasjon er nødvendig for å skape en troverdig og rørende dikt. Leserne kan ikke forholde seg til to-dimensjonale figurer, og de risikerer å bli oppfattet som karikaturer. Kjent med tegn, skriv ned en kort biografi om hver. Skrive ned en grunn til at de har kommet frem til sine respektive synspunkter.
tre.
Know hver figurs synspunkt. En effektiv dialog dikt viser frem to motstridende synspunkter, og lar leseren fordelen av å se dyd i begge. Som poeten, blir det din jobb å guide leseren inn å se verdien i det som hvert tegn sier. En dialog dikt bør diskutere hver synspunkt uten bias. Selv om poeten kan være lurt å føre karakterene inn kjempe for hennes sak, er det også viktig å innse at hvert tegn fortjener retten til å bli hørt. En dialog diktet er ikke begrenset til debatt bare, det kan dekke temaer som liv og død, spørsmål og svar, eller kjærlighet og hat. Alle disse temaene bør ha en lik plattform i dialog diktet.
Fire.
Rediger dine dikt etter at du er sikker på at du har sagt alt du kan. Slett fra diktet ditt all redundans. Ikke la din dedikasjon til realisme å distrahere deg fra det faktum at diktene skulle være til poenget, og likevel lyrisk. Med andre ord bør et dikt alltid uttrykke en idé i de mest veltalende og ekstraordinære mulig måte.
fem.
Betrakt en rime ordning. Selv om moderne poesi vurderer rimer en begrensende funksjon, kan noen diktere nyte utfordringen. Når rime, vurdere et mønster som er mindre innlysende for øret. Kanskje en ABAB rim ordning, hvor alle andre end-ord rimer, kan være bedre enn en AABB ordning. Aldri ofre et standpunkt for et rim, imidlertid. Finn en annen måte å formidle tanken, vurdere eller slippe rim helt eller begrense den til et gjentatt refreng.
6.
Skriv som helhet. Prøv å slå av interne editor som du skriver. Slå av rime editor også. La ordene til hvert tegn taler gjennom deg, og ikke stoppe flyten hvis mulig. Det er alltid tid til å redigere deg selv senere, men kreativitet vanligvis kommer i ett stort glimt av inspirasjon og er ikke tålmodig. Ikke bekymre deg hvor mye du skriver. Selv om det du skriver er langt utenfor din ide om hvor lenge diktet skal være, la deg selv prosessen. Jo mer materiale du har å jobbe med, jo lettere blir det å redigere bort redundans og se den sanne synspunkt hver figur.
7.
Unngå ord som "sa," "sa" og "videreformidlet. " Finn måter å vise hva tegnet gjør og ikke bare fortelle leseren. I stedet for disse ordene, bruke action ord som beskriver hva hvert tegn gjør etter hver tale, for eksempel, «Ted's øyne var fylt med den gule fargen på solnedgangen," eller "Vinden bar Susan's hår. "
8.
La tegn til å ha handlinger. Som i trinn 7, viser leseren scenen mellom de to tegnene. Tillate dem å ha en følelse av hvordan personene føler om hverandre, om det er spenning i luften eller flørt eller en generell følelse av angst. Vis dette ved måten tegnene samhandler med hverandre i tale, så vel som i aksjon. Innse at dialogen dikt konsentrere mest på karakteren ord, men du kan også fylle leseren inn med en følelse av sted.
9.
Skjær ut unødvendige språk. Du kan bli fristet til å holde visse uttrykk i dialog diktet å la den høres mer naturlig eller moderne, men enkelhet er nøkkelen i all poesi. Verbose monologer av hvert tegn vil bare veier ned dikt. Klipp ut ugresset og holde blomstene. Husk at du skriver dikt, og det gjør ikke nødvendigvis trenger å høres akkurat ut som en gjennomsnittlig samtale, er så lenge hver setning lett forståelig.
10.
Finn et dikt struktur som fungerer best for deg. Det er ingen rett form til å ta med en dialog dikt. Enkelte poeter foretrekker å skrive disse diktene som en tradisjonell lek, med navnet på karakteren og deretter hans linjer. Andre poeter finner det best å skrive dialog som om det er en bit fra en roman med tegnet linje, tegnet identifisering og tegnet handlingen. Andre foretrekker å skrive uten legitimasjon koder i det hele og la leseren til å skjelne forskjellen. Se i Resources delen for å finne eksempler på hver type dikt.
11.
Les diktet høyt. Vurder verve en venn til å hjelpe deg. Når du leser en dialog dikt høyt, kan du høre hver figur stemme, eller mangelen på dem, og rediger deretter. En viktig del av å skrive en vellykket dialog dikt er i å høre hver særegne stemme.

Tips og advarsler


 • Vær forsiktig at figurene dine stemmer ikke kan forveksles med hver andre. Det tar en stund å utvikle en unik stemme for hver, men det er nødvendig å lage et dikt du kan være stolt av.
 • Ikke les for mange dialog dikt, fordi det vil ta bort fra friskheten av arbeidet ditt. Hvis du må, forskning annen dialog dikt etter skrive dikt, for å hjelpe deg under redigeringsprosessen.
 • Andre artikkelen

 • hvordan å skrive en bokanmeldelse
 • kreativ skriving nettsteder
 • publisering fakta
 • hvordan å få øye på en twilight fanatiker
 • hvordan å organisere og arrangere en bok utveksling
 • hvordan du holder å skrive bevegelse
 • hvordan bli en Cullen, fra skumring
 • hvordan å skrive godt
 • hvordan å overvinne et tilfelle av forfatter’s block
 • hvordan du skriver en bok på 100 dager
 •