hvordan å skrive og selge din første roman

hvordan å skrive og selge din første romanHvis det er en roman inne i hodet ditt at du alltid har ønsket å skrive, hvorfor ikke gjøre dette året til å sette seg ned og til slutt gjøre det skje? I motsetning til de dager da aspirerende forfattere måtte skrive alt i longhand eller møysommelig skrive det på en skrivemaskin, det er ingen mangel på forfattere 'verktøy, Internett forskningsressurser og kritikk grupper tilgjengelig for deg å gjøre prosessen fornøyelig. Slik kommer du i gang
1. .
Bestem hva slags roman du ønsker å skrive. For forfattere som bare starte opp, er det enkleste ofte for dem å skrive det samme type bok som de liker å lese. Grunnen til dette er at de har nok kjennskap til struktur, elementer og typer av tomter som ligger i visse sjangere samt en styrking av hva de personlig liker og ikke liker i en historie. Hvis, for eksempel, du er en lenestol detektiven som elsker å lese mysterier og prøve å løse dem før den avsluttende kapitler, har du sannsynligvis noen smarte triks opp din egen ermet så vidt hvordan å holde fremtidige leserne gjette.
to.
Identifiser sjangeren din bok (dvs. , romantikk, mystikk, fantasi, eventyr, SciFi, horror). Selv om foreslåtte boken har elementer av flere sjangere, det som mange forfattere ikke innser er at det ferdige produktet er bare kommer til å vises på en hylle i bokhandelen, og at hyllene er vanligvis segregerte etter sjanger. Hver sjanger har også et sett med parametere som redaktører forventer forfattere å følge. I en romanse romanen, for eksempel, kan du ikke ha heltinnen drepe helten av kapittel 3.
tre.
Identifiser din målgruppe for romanen du ønsker å skrive. Romaner, for eksempel, blir lest av kvinner. Militære romaner er primært leses av menn. Kommer av alder romaner er rettet mot tenåringer og tweens som opplever problemer ligner på tegnene i boken.
Fire.
Survey konkurransen. For å skille deg selv som en forfatter med friske ideer, er det avgjørende at du har en grundig forståelse av det som allerede er gjort. Å være en god forfatter, trenger du å være en grådig leser. Du trenger å lese bokanmeldelser og være klar over hva som toppet New York Times Bestseller List. Du må spørre venner hva de leser og hva de tenker på det. Du må også se på hvem som er publisering noen av de bøkene som er like i temaet til det du skriver.
Fem.
Kjøp en kopi av Writer's Market. Dette er en årlig ressurs katalog utgitt av Writers Digest Books. Det er ikke bare listet opp hvilke typer romaner ulike forlag er interessert i, men også identifiserer de aktuelle redaktørene å kontakte, hva slags innleveringer prosedyrer skal følges, og hva deres forhånd /royalty betalinger. Sørg for å slå opp utgivere som publiserer den type romaner du ønsker å skrive. Vær spesielt oppmerksom på det ønskede ordet teller nye manuskripter. Hvis, for eksempel, er de interessert i manuskripter som er mellom 75 000 og 90 000 ord og fullført SciFi romanen er bare 20 000, vil du enten må skrive en hel masse mer eller finne noen som publiserer mindre arbeider.

6.
Outline romanen før du begynner å skrive. Den beste måten å gjøre dette på er å bestemme det totale antall ord du sikter til, og dele det med 3. La oss si at du skal skrive en 60. 000 ord bok. Når du deler den med 3, betyr dette at de første 20. 000 ord er din begynner, den andre 20. 000 ord er dine midten, og de siste 30 000 ord er din slutter. Hvis du vet at du bare har "x" mye plass å vie til en Apg, 2 og 3, vil den holde deg fra buktende.
7.
Identifiser som synspunkt vil råde i historien din. Dette er vanligvis den helten /protagonist, og han trenger å bruke så mye tid som mulig i hvert kapittel. I tillegg har han å ha en overbevisende problem som må løses innen utgangen av historien. Hvis det er et problem at leserne ikke kan forholde seg til, eller om det er løst ved begynnelsen av 2. akt, er leserne kommer til å bli skuffet. Gi dem en tur full av overraskelser som varer hele veien til The End.
8.
Begynn å skrive. Stø kurs kan være en utfordring når du prøver noe du aldri har gjort før. Derfor bør du sette opp "x" tid til å skrive hver eneste dag. Hvis du arbeider en heltidsjobb eller ta vare på en familie, kan det hende du må stå opp en time tidligere eller gå til sengs en time senere. Du kan også finne det praktisk å skrive på lunsjen eller i pausene. Hvis du pendler med tog eller buss, kan du dra nytte av denne gangen, også.
9.
Bli kritikk grupper. Fordi skriving er en slik en ensom håndverk, er det viktig å la andre vite hva du gjør, slik at de kan forsiktig presse deg til å fullføre den. Hvis det ikke er en kritikk gruppe i din kommune, kan du enten starte en eller finn en på nettet. Delta i chatterom med andre forfattere. Abonner på skrive-relaterte nyhetsbrev (de fleste av dem er gratis) slik at du kan lære nye teknikker.
10.
Lag en liste av potensielle utgivere når boken er nærmer seg ferdigstillelse. Gjennomgå sine innsending retningslinjer og forberede innledende materialer tilsvarende. I de fleste tilfeller vil dette være en profesjonell følgebrev (ikke mer enn en side) som forteller dem om boken din og om dine kvalifikasjoner til å skrive det. Andre redaktører kan be om et følgebrev pluss en prøve kapittel. Alltid inkludere en selv-adressert, frankert konvolutt med korrespondanse din.
11.
Hold utmerket poster som utgivere du har spurt. Ingenting er verre enn å sende det samme materialet til noen som har tidligere avvist det.
12.
Øvelse tålmodighet. Det tar vanligvis mellom seks og 12 uker å få svar på en forespørsel. Hvis du ikke har hørt noe av denne gangen, er det greit å sende en kort oppfølging brev og spørring status.

Tips og advarsler


 • Get for vane rutinemessig sikkerhetskopiering av manuskript filene. Du ønsker ikke å miste alt det harde arbeidet til en krasjet maskin. Følg innleveringer prosedyrer til punkt og prikke. Hvis de spør etter de første 10 sidene, ikke send dem de første 100 i håp om at de vil bli så hekta at de vil sette pris på initiativet. En redaktør kan fortelle fra selv den minste prøve av å skrive om forfatteren har noe talent eller historien har noen ben.
 • Når du skriver for potensielle redaktører, aldri beskrive boken som "den neste" Tatt av vinden '"eller skryte av at alle dine venner og din mor virkelig, virkelig, virkelig liker det. Redaktører ikke bryr seg. De bare bryr seg om de liker den boken selv, og anser det å være kommersielt levedyktig. La skrive taler for seg selv. Aldri sende ut resirkulert kopier av manuskriptet ditt. Alltid skrive ut en ny kopi. Aldri sende ut kopi. Akkurat som i alle bransjer, er det skruppelløse utgivere der ute som er mer interessert i å ta dine penger enn i å hjelpe deg bli oppdaget. Nettsteder som Preditors og Redaktører kan hjelpe deg å unngå dårlige erfaringer.
 • Andre artikkelen

 • om Beatrix Potter
 • hvordan å konstruere en enkel haiku
 • hvordan du får en skriftlig fellesskap uten kvalifikasjoner
 • om tegneserier
 • kreativ skriving jobber
 • hvordan man kan kjøpe billig barnebøker
 • hvordan finne gratis ebøker og lydbøker
 • hvordan å lage overbevisende tegn som vil skrive boken for deg
 • hvordan bli publisert
 • hvordan å skrive en roman - 11 - unplanning planer
 •