hvordan å skrive en roman - 12 - pre-skriving

hvordan å skrive en roman - 12 - pre-skrivingJeg vet det har vært en stund, og jeg beklager det. For de av dere som har ventet, jeg bare tenkt å hoppe i der jeg slapp. Hvis du bare bli med oss, velkommen. Dette er dagen tolv av Hvordan skrive en Novel-serien. I dag skal vi snakke om noe jeg gjør nesten non-stop:. Pre-skriving
en.
Det er mange måter å gå om dette. Noen liker å ta en bærbar eller tomt Word-dokument og skissere sin historie. Noen mennesker liker diagrammer, noen gjør tidslinjer . . . listen er lang. Hvis du har skrevet for en stund, har du sannsynligvis kjenner alle triksene for å pre-skriving, kanskje til og med noen jeg ikke kjenner. Vi kommer ikke til å snakke om noen av disse metodene i dag.
To.
Når jeg sier jeg pre-skriver hele tiden, er jeg nesten aldri gjør noe faktisk skriver. Som forfattere av romaner, har vi bare fått et sett mye tid vi tilbringer hver dag å skrive, resten av tiden vi har andre ting å gjøre. Vi har retter å vaske, til barna rydde opp etter, "ekte" jobber å gå til, middag å lage mat, vet du . . . livet! De fleste aktivitetene i livet er monotont. Vi kunne utføre dem blind-brettet. Dette er en ideell tid å pre-skrive noe for romanen du skriver.
Tre.
Denne teknikken fungerer bedre hvis du setter dine bidrag tiden om kvelden, fordi du har hele dag for å gjøre din tenkning. Noen ganger, hvis du sover på en god idé, mister du den. Hvis du har planer om å gjøre det du skriver om morgenen, og du fremdeles vil pre-skrive på denne måten, så jeg foreslår at du tar notater før du går til sengs om kvelden. Notes er bra for kvelden forfattere også, spesielt hvis du tror du glemmer ideen. Meg selv, jeg vanligvis lar ideer snu i hodet mitt i flere timer før jeg skrive et notat ned.
Fire.
Det eneste du trenger å gjøre for å gjøre den type pre-skriving Jeg foreslå er å tenke. Mens du gjør disse retter, spille ut en scene i hodet ditt fra historien du skriver. Tenk i hele setninger, som du leser hva du skal skrive. Du kan gjøre dette mens du gjør noe dagligdags oppgave. På dykket for å arbeide, for eksempel, i stedet for å tenke og gruer lasten arbeid foran deg, begynne å skrive neste kapittel i hodet ditt. Hvis det hjelper, snakke med deg selv om det. Snakk dialogen du tror du kan skrive. Dette vil også hjelpe deg å høre om dialog er realistisk eller ikke. Ikke vær redd for at folk vil tro du er gal ved å snakke til deg selv. I denne dagen av blå-tann mobiltelefoner, har vi fått millioner av mennesker går rundt jibber-prate for seg selv.
Fem.
Denne metoden er ikke bare begrenset til å skrive fiksjon. Hvis du holder en blogg eller gjøre film-og bokanmeldelser, kan du bruke denne formen for pre-skrive for å gjøre artiklene komme ut raskere og med mindre revisjon nødvendig. Jeg tørkes ideer til artikler i hodet mitt i noen dager før jeg skriver dem, så det tar vanligvis bare meg 20-30 minutter å churn ut min idé til et første utkast.
6.

Når det gjelder bok og film, kan du til og med pre-skrive før du begynner å lese eller se filmen. Hvis du er sikker på at du kommer til å like boken, begynner å skrive den delen av anmeldelsen i hodet ditt. «Jeg visste at jeg skulle til å like denne boken før jeg plukket den opp. " Så, mens du leser, skrive anmeldelsen som du går. "Fra første kapittel var jeg hekta. Jeg visste at Sebastian var dømt da jeg først møtte ham, så det var ingen overraskelse da halvveis gjennom da boken ble han alkoholiker. "Ta notater hvis du vil. Poenget er å ha så klart med en idé om hva du skal skrive før du setter deg ned for å fullføre oppgaven, at det gjør oppgaven i seg selv så mye lettere.

Tips og advarsler


 • Noen mennesker liker å ha en detaljert pre-skriving session. I hvert tilfelle av å skrive, har det alltid å være en form for pre-skriving involvert. Noen krever mer enn andre. Dette er en av mine favoritter. Det krever ikke mye tid, og ofte du kan gjøre det når du skal fylle andre oppgaver, det er derfor jeg liker det. Du kan skrive hele dagen, og deretter skru ut et fantastisk arbeid på raskere enn lysets hastighet.
 • Andre artikkelen

 • hvordan å skrive en hvordan å bestille
 • hva er en cinquain dikt?
 • hvordan å skrive historier
 • hvordan å publisere en roman
 • om å skrive en bibliografi
 • magazine skriver jobber
 • hvordan tilbringe en barnebokforfatter en hverdag?
 • Slik skriver for Vogue magazine
 • hvordan du får et stipend for å skrive en bok
 • hvordan tilbringe en publisering agent en hverdag?
 •