Slik skriver du et grovt utkast til en biografi

Slik skriver du et grovt utkast til en biografiDu trenger ikke å være en kjent person til å skrive en biografi, eller å ha ett skriftlig om deg. Mange vanlige folk skriver biografier, og disse biografier kan være interessant og inspirerende. Enten du har tenkt å skrive en annens biografi, eller din egen (som ville være en selvbiografi), regner med å skrive flere utkast før biografien er klar for publisering

Du trenger:. .
Computer med ordet processorIndex kort


en.
Forskning gjenstand for grundig biografi, med både primær og sekundær kilder. Mens historier fra venner, familie og kollegaer kan tilby et glimt inn i den personen du skal skrive om, ikke anta de er også helt nøyaktig. Når det er mulig, sikkerhetskopierer historier med fakta, og alltid oppmerksom når noe er bare mening, snarere enn et faktum. Hvis du skriver om en bestemt amerikansk senator, for eksempel gjennom offisielle papirer og dokumenter som han skrev eller arbeidet på. Ofte, i løpet av denne prosessen må du være halvparten forfatter, halvt detektiv.
To.
Konverter notater i en serie av tema-baserte kartotekkort. For eksempel, kan indeksen kort for en biografi om Abraham Lincoln har en seksjon viet til hans tidlige karriere som jurist i Illinois, mens en annen del kunne dekke sitt familieliv. På den ene siden av kortet, skrive ned emnet i kortet, og kilden for informasjonen, mens på den andre siden skrive ned informasjonen selv.
Tre.
Skrive et kapittel- by-kapittel disposisjon, og innenfor hvert kapittel liste emner du ønsker å dekke. Her er der emnene side av indeksen kortet kommer inn i bildet. Ikke bekymre deg hvis du begynner å føle at du har for mye overflødig materiale, du vil gjøre endringer med hver påfølgende utkastet. Tidlig på deg bare ønsker å konsentrere seg om å få dine ideer og fakta ned.
Fire.
Begynn å skrive biografien ved å fylle sidene med informasjon om den andre siden av kartotekkort, legge din egen vurdering av de temaene som du skriver. Prøv å veve notatene sammen til en sammenhengende fortelling.
Fem.
Bruk anførselstegn forsiktig. Når du siterer, er det viktig å bruke sitater merker, men gir skikkelig begrunnelse for dem. For eksempel kan du si at en bestemt tale eller litterære verk spilte en sentral faktor i personens karriere valg, og bestemmer seg for å inkludere et tilbud. Alltid dobbeltsjekke å sikre at du fikk pristilbud.
6.
Enten du velger å bruke fotnoter eller sluttnoter for biografien din, være ekstremt forsiktig med å gi en full og klar begrunnelse for hver quote, idé, eller referere du ta fra noen annen kilde. Flere biografer har fått seg problemer ved å unnlate å gjøre dette. Også bruk retningslinjene fra Chicago Manual of Style når siterer. Og det du har det. Når du er ferdig, vil du ha en grov utkast til en biografi som er den første av mange endringer.

Andre artikkelen

 • hva du skal gjøre på en bok klubbmøte
 • hvordan å feire kvinners historie måned
 • hvordan vite om den nye Kindle 2 er for deg
 • hvordan å skrive en historie
 • hvordan bygge en mangfoldig boksamling
 • hvordan du kan lage dine egne eBok
 • hvordan du bruker apostrofer (og når man ikke skal bruke dem)
 • om manuskripter
 • hvordan å veve historien inn i fiksjon
 • hvordan holde skriving, selv med en forfattere blokk
 •