Slik skriver du en kort biografi

Slik skriver du en kort biografiKorte biografier brukes til å formidle grunnleggende informasjon om deg selv som leserne kan finne nyttig. En bio kan brukes som en beskrivelse på et nettsamfunn, et middel til å kvalifisere seg et stykke arbeid eller som del av en jobbsøknad. En kort biografi bør ikke være mer enn ett eller to avsnitt, og det bør ikke være veldig vanskelig å skrive. Trikset er å vite hvilke detaljer er viktige, og formidle dem i korteste måte som mulig
en.
Undersøk sammenheng med biografien. Hva er ditt publikum interessert i å lese? Hvis du er en publisert forfatter, vil de sannsynligvis vil vite hva du skriver at du har gjort og hvor lenge du har vært å gjøre det. Hvis du søker på en jobb, vil leseren litt om din arbeidserfaring, hvilke typer jobber du har hatt og kanskje den utdanningen du har mottatt. Lag lister over disse elementene av biografi din. Sørg for å inkludere noen priser du har vunnet og noen nevneverdige prosjekter som du har jobbet.
To.
Betraktning listene du har skrevet i trinn 1, smal dem ned til hvilke detaljer pop ut mest. Du leter etter høydepunktene i livet, hendelser og prestasjoner som virkelig skinne og som gir så omfattende en titt på hvem du er på så kort mellomrom som mulig. Pare listen ned til noen viktige detaljer --- ting som lett kan beskrives i en setning eller to --- og kast resten.
tre.
Tenk på hvor mye av din personlige liv bør inngå i beskrivelsen. Disse fakta kan inkludere hvor du vokste opp, hvordan du brukt din formative år, der du for tiden bor og informasjon om din ektefelle eller barn. Kanskje har noen hobbyer eller lidenskaper i tillegg --- detaljer som humanize deg litt og hjelpe leseren forholde seg til deg litt bedre. Avgjøre hvor relevante de er i sammenheng med biografien, og skriv dem ned i en liste akkurat som du gjorde i trinn 1.
fire.
Undersøk listen over personlige opplysninger. Velg bare en eller to detaljer på det meste, og kast resten.
Fem.
Skriv ned detaljene du har valgt i noen få avsnitt, utgjør en oversikt over livet ditt. Start med de viktigste detaljene i den første setningen --- for eksempel, "John Smith er en prisbelønnet forfatter med over 10 publiserte romaner på samvittigheten," eller "Jane Doe har jobbet de siste 20 årene innen biokjemi. " Bruk den uttalelsen som et springbrett til andre detaljer som styrke omdømmet ditt og understreke din aktuelle prestasjoner. Fullfør biografi med en enkelt setning eller to dedikert til ditt personlige liv --- for eksempel, "Han lever i Medford, Oregon, med sin kone Rebecca og deres to barn. " Slutten av biografien bør også inneholde kontaktinformasjon, hvis det er aktuelt.
6.
Rediger og polere biografi å fjerne noe du føler er uforskammet. Jo kortere det er, jo lettere folk vil lese den, men det bør ikke være så kort at du høres kjedelig eller uinteressant. Øvelse gjør mester i denne forbindelse, og hvis du jobber på det, vil du snart få en følelse av presise balansen du trenger.

Tips og advarsler


 • Biografier bør alltid være skrevet i tredje person. Skriv som om du var noen andre som beskriver deg selv, ved hjelp av "han" eller "hun" heller enn "I. "
 • Andre artikkelen

 • Slik skriver for Vogue magazine
 • hvordan du velger den riktige ideen til en bok
 • hva er rim ordning?
 • om ghostwriters
 • lage personlige barnebøker
 • hvordan du skriver og selv-publisere selvbiografi
 • hvordan du kan overvinne depresjon
 • hvordan du formaterer manuskriptet riktig
 • hvordan du åpner en førskole
 • Slik skriver du en kort biografi
 •