hvordan å skrive et spøkelse roman

hvordan å skrive et spøkelse romanEt spøkelse roman er differensiert fra andre typer av skrekk romaner av tilstedeværelsen av en faktisk spøkelse eller ånd i historien. Mange ganger, "spøkelseshistorie" fungerer som en eufemisme for alle typer av skrekk fortellingen, selv om historien inneholder ingen spøkelser. Skrive en skikkelig måte vurderer den kulturelle betydningen av spøkelser, formålet de spiller i et plott og måten du kan utforske hva de representerer i et skummelt og hyggelig kontekst. Skrive et spøkelse roman er ikke vanskelig hvis du holder med den, men å gjøre det best det kan være, er grundige forberedelser kreves.
en.
Kom opp med en idé til en historie som involverer et spøkelse. Det trenger ikke være helt fleshed ut eller selv fullføre, det bare må være spennende nok til å få deg interessert og rik nok til å lage en hel roman
2
Utforsk begrepet. . hva spøkelser er og hvor som spiller inn i historien din idé. De fleste spøkelse romaner postulerer ånden som en avdød sjel dvelende på den dødelige flyet av grunner som bare er kjent for seg selv. Noen spøkelse romaner fremstiller den ånden som en utenomjordisk enhet uten menneskelig opprinnelse, mens andre tilskriver en teologisk implikasjon til sine spøkelser. Du må utvikle en forklaring og en back historie for ghost din, selv om disse detaljene vises i bare vaguest mulig måte.
Tre.
Arbeid deg grunnleggende ideen til et komplett plott , som medfører at utseendet på spøkelse, ødeleggelse det herjer, målene den forfølger og normale mennesker (vanligvis hovedpersoner) som bruker det. Skrekkhistorier generelt fungerer best når de tar plass i en dagligdags eller vanlige verden-det hjelper publikum forholder seg til hovedpersonene, som forbedrer frykten-så gi innstillinger og tegn som forblir så troverdig som mulig.
fire.
Skriv din spøkelseshistorie med fokus på et skremt atmosfære, ment å fremkalle en grøssende stemning av spenning i leserne. Romaner har en følelsesmessig rytme som krever en viss "nedetid" mellom skremmer. Planlegg spooky delene nøye, slik at de flyter naturlig inn historien din, og bruke beskrivende passasjer, skummelt innstillinger og scenarier som knyttes til den iboende skremmende natur spøkelser. Sørg for at du selv kan føle litt av den frykten, du kan ikke skremme andre mennesker hvis du ikke er litt redd av materialet selv.
fem.
Forbedre følelse av mystikk bak spøkelse i historien din. Ikke bare spennende ubesvarte spørsmål å lede leseren gjennom romanen, men det ukjente er en iboende skremmende prospekt og kan bidra mye til den generelle historien. Bestem hvor mange detaljer du skal avsløre, de vei de endre historien og metoden (forhåpentligvis skummelt) der leserne blir gjort oppmerksomme på dem. Inkluder et par uventede vendinger i blandingen også, svært få interessante romaner utfolde måten alle forventer.
6.
Revider og redigere romanen når den er skrevet for å forbedre innholdet. Få romaner fungerer best som et første utkast: gå gjennom teksten din når den er ferdig å stramme pacing, omarbeiding vanskelige passasjer, eliminerer overflødig eller unødvendig ordlyd og sørge for at historien flyter så glatt som det kan. På et tidspunkt tillater en editor (eller kvalifisert venn) å gjøre noen redaksjonelle passerer over romanen også. Hun kan merke elementer som trenger forbedring som du selv kanskje ikke.

Tips og advarsler


 • Ghost historier er fulle av klisjeer. Unngå dem når du skriver din. Hold deg unna skumle gamle hus i utmarka, kirkegårdene full av snikende tåke, blødende vegger, fresende svarte katter og andre stereotypier av sjangeren. Den friskere og mer originale du kan lage din spøkelseshistorie, jo bedre vil spille med leserne.
 • Mens en langsom utvikling kan forbedre stemningen i et spøkelse roman betydelig, pass på bogging ned handlingen. Pass på at du ikke gå over med skumle beskrivelser og holde historien uten unødvendige subplots hvis de avlede fra en jevn strøm mot et tilfredsstillende klimaks.
 • Andre artikkelen

 • hvordan tilbringe en barnebok forfatteren en hverdag?
 • hvordan finne en god bok å lese
 • definisjon av poesi
 • hvordan man oppfører seg i en kreativ skriving workshop
 • om forlag
 • hvordan å lage en disposisjon for en oppdiktet historie
 • hvordan å skrive klimaks i en fortelling
 • hvordan man kan kjøpe billig barnebøker
 • hvordan å skrive haiku dikt
 • hvordan å skrive en historie om meg selv
 •