psykologi for å skrive barnebøker

psykologi for å skrive barnebøkerHvis du er som mange mennesker, har du gode minner fra barndommen din favoritt bøker. Disse bøkene kan ha vært så enkelt som "Adventures of Frog og Toad", eller så komplisert som den Harry Potter bøkene. Men en ting er sikkert: de gjorde et tydelig inntrykk på unge sinn. Det er en psykologi bak skrive for barn, og de beste forfatterne har mestret det. La oss ta en titt bak penn og papir, og se hva disse forfatterne vet om den menneskelige tilstand

Typer

Det ville være vanskelig å finne en bestemt catch-all definisjon for barnelitteratur, annet enn å si at det er et begrep som brukes vanligvis i å diskutere bøker skrevet for og nytes av de som er under 12 år eller så. Nylig har det vært forsøk på å klassifisere barnebøker inn i et sett med seks kategorier: bildebøker, tradisjonell litteratur, skjønnlitteratur, ikke fiction, historiske biografi og poesi

Historie

Mens det er vanskelig å spikre ned den første barnebok. , kan vi være sikre på at historier for barn har eksistert så lenge det har vært historier å fortelle. Mange av disse historiene, selv i moderne tid, er bare voksne historier som har blitt omorganisert og omskrevet for de yngre. Dette kan skyldes temaer upassende for barn eller bare for å gjøre historien mer spennende og tilgjengelig for unge sinn. Mange eksperter på området peker på Komensky's "Orbis Pictus" som en av de tidligste eksemplene på en barnebok utgitt på en bred basis. Barnelitteratur også skylder en stor gjeld til Æsop og brødrene Grimm for sine fabler og eventyr, som ble skrevet spesielt for barn og raskt fått en masse publikum.

funksjoner

Hvis det er en ting som vi kan være sikre, er det at barna trives litteratur med en side bestilling av illustrasjon. Barn er veldig visuelle skapninger, og kan finne seg lei av karakterer og situasjoner som også likne deres hverdag. Dette er grunnen til at illustrasjonene i barnelitteraturen er ofte av en fantastisk natur, selv om saksforholdet er (på en overflate nivå) ikke. Lyse farger, animerte figurer-disse er taler det til barna. Barn er fascinert av prakt og av vesener og hendelser som er overdrevet og større enn livet. Hvis du trenger bevis for dette, se bare hvor mange barn er forelsket i konseptet av dinosaurer, og hvor mange jenter elsker ideen om en prinsesse i et magisk kongerike.

Teorier /Spekulasjoner

Når jeg snakker om den tradisjon for barnelitteratur, kan man finne mange av de stifter av psykologien som har levd på i moderne tid. Det finnes en rekke vanlige fasetter til disse tradisjonelle fortellingene. Ukjent forfatterskap er en av dem, men dette er åpenbart mindre av en faktor på psykologi som leietaker av denne informasjonen går tapt til annen. Antropomorfisme er en annen felles trekk, med dyr oppfører seg som mennesker. Et eksempel på dette er Little Red Riding Hood historie, hvor ulven kan lett kamuflere seg som en heltinne's bestemor ved å sette på klær henne og snakker i en grandmotherly stemme. I moderne tid ser vi ofte barnebøker blir serien, med noen ganger endeløse oppfølgere. Dette kraner i psykologi kjennskap som mange barn setter pris på. Barn er ofte resistente mot endring, og disse seriene vokse mer populært som et resultat.

Fordeler

Undersøkelser har vist at barn er kraftig forbedret av en tidlig interesse for lesing. Lese fra en tidlig alder hjelper barnets fantasi blomstre, gir dem en større forståelse og forståelse av språket, gjør dem bedre forfattere og spellers, og gir dem en kick-start på skolen. Nylig har det kommet også fram at lesing av bøker kan forbedre et barns oppmerksomhet, noe som har kommet under angrep i denne moderne verden av videospill, iPod og tv.

Andre artikkelen

 • hvordan tilbringe en publisering agent en hverdag?
 • hvordan får en amatør forfatteren en roman publisert?
 • hvordan er bøker laget?
 • hvordan å komme opp med nye tekster ideer
 • om gamle engelsk kalligrafi
 • hvordan å utvikle disiplin for å skrive
 • hvor er bøkene produsert?
 • hvordan å lage en bad guy i fiksjon
 • hvordan du åpner en førskole
 • om boka skisserer
 •