hvordan å korrekturlese et manuskript

hvordan å korrekturlese et manuskriptKanskje du er en del av en kritikk sirkel og har du et kapittel å lese for neste møte. Eller kanskje du er ferdig med din første tour de force og trenger å gi den en skikkelig lese gjennom. Ved å sette en tidsplan, lese jobbe dobbelt, merking endringer klart, tar gode notater og veier kommentarer nøye, vil du være godt på vei til korrekturlesing et manuskript på en meningsfylt måte
en.
Pace selv. Finne ut hvor mange sider du har og hvor mye tid du har til å korrekturlese manuskriptet. Derfra anslå hvor lang tid det vil ta deg å lese et kapittel to ganger, noe som gjør de riktige noter og endringer i andre gjennomkjøring. Endelig, en plan som inkorporerer disse faktorene. For eksempel, hvis du ønsker å korrekturlese en 12-kapittel bok i 3 måneder, har tenkt på prøvetrykk ett kapittel i uka. Dedikerer biter av tiden hele uken for å få oppgaven utført.
To.
Les første, redigere senere. Når korrekturlesing manuskriptet for første gang, stopper ikke for stavekontroll, grammatikk og tegnsetting. Nyt arbeidet som en leser, og vurdere å lese den høyt for å høre hvordan ordene flyter sammen. I dette trinnet, er det ikke viktig å stoppe opp og rette hver feil. I stedet markere passasjen i spørsmålet og gå tilbake til det senere for en endring.
Tre.
Rediger klart. Bruk forskjellige farger blekk eller bruke sporing dersom korrekturlesing av manuskriptet gjennom Microsoft Word. Tenk hvordan andre mennesker vil tolke dine endringer på en overfladisk glace. Har en redigering fornuftig? Betyr det formidle essensen av bemerkning du prøver å gjøre? Betyr det kreve ytterligere forklaring?
Fire.
Gå utover redigere merkene. I margene av manuskriptet eller på eget ark, ta deg tid til hash ut tanker på karakter eller handlingen i nærmere detalj. Også bruke denne plassen til å forklare redigere merker i passasjene som krever ytterligere forklaring. Dette er også et godt sted å påpeke gjentatte feil eller tankemønstre eller språk som krever ytterligere undersøkelser.
Fem.
Vekt bemerkninger nøye. Ikke bare skyte fra hofta når du gjør kritikk. Personen i den andre enden tar sitt arbeid meget alvorlig og har betrodd deg til å bruke god grunn til når du gjør en kritikk. Ikke korrekturlest andres arbeid når du har dårlig tid eller i en inordinately stresset eller foul humør. Gi deg selv nok tid til å mull over bemerkninger, for å sikre at de virkelig krever oppmerksomhet av forfatteren. På den annen side, vil din første instinkt ofte være spot-on.

Andre artikkelen

 • hvordan lagre opp på bøker
 • Slik skriver du en kort historie
 • hvordan bli gratis bokklubber
 • psykologi for å skrive barnebøker
 • hvordan å skrive en roman
 • hvordan du selv publisere og unngå fallgruver og feil
 • om Phoebe i gresk mytologi
 • hva er en novelle?
 • hvordan å lage en kort novelle
 • hva er allitterasjon?
 •