hva er historien oppløsning?

hva er historien oppløsning?Story oppløsning, eller denouement, er en av mange litterære elementer som skriver en velskrevet fortelling. Dette skjer etter klimaks i historien. Vedtaket konkluderer handlingen, og sikrer at alle viktige plot linjer har kommet sammen i en helhet

funksjoner

The. oppløsning på en historie er den endelige indikatoren på om historien er en tragedie eller horror snarere enn en komedie. I tragedie og horror, er de viktigste tegnene ugjenkallelig forandret av hendelsene som har skjedd. Mange av dem eller alle kan ha dødd, de fleste er arret fysisk, følelsesmessig eller åndelig. I komedie, kan imidlertid uansett hvor mørk hendelser har fått, eller hvor lav tegnene kan ha blitt tatt, de fleste overlever med et positivt syn å komme hjem til sine kjære, gjerne ta opp sine gamle liv der de forlot det.

Noen forfattere med vilje la én eller flere plot elementer hengende som et middel til å sikre deres evne til å skrive en oppfølger til den første boken. Ofte vil dette være i form av en Cliffhanger, en hendelse som er spennende nok til at leseren vil ha mer. Forfattere som fullfører en serie, men strever for å løse hver tomt element som en måte å vise at historien er slutt, og for å sikre at de vil være fri til å starte en ny serie.

Typer

Story vedtak kan være enkelt eller komplisert. Hovedpersonen fullfører en quest, vanquishes en fiende, og returnerer hjem. Hovedpersonen endringer personligheter i løpet av historien, som hans opplevelser får ham til å stille spørsmål ved hvilke forutsetninger livet sitt. Han er liksom forvandlet til en høyere tilstand av å være, enten gjennom død eller av å ha fått evig liv. Han lærer respekt for naturen eller hans menneskelige fiender. Han lærer seg å dempe hans utskeielser. Han starter eller går tilbake til en familie. Han finner en ny fare og starter et eventyr.

Funksjon

Oppløsningen på historien forlater leseren følelsen komplett. Hun har fulgt hovedpersonen, og hvis historien er skrevet godt, hun har identifisert de fasetter av hennes egen personlighet hun deler med hovedpersonen. Hun kan ha fått karakter er persona, trukket så langt inn i historien at hun blir en karakter selv. Et godt eksempel på en slik fortelling er den Neverending Story. Hovedpersonen, en ung gutt som heter Bastian, blir så betatt av boka han leser at historien ikke kan ende uten hans direkte fysiske involvering.

Hensyn

Den beste historien vedtak har en uventet vri. Morderen alle trodde var den svake viljesterke antihelt mor er faktisk den antihelt etterligner henne. Astronauter som har reist inn i fremtiden finner ut at de faktisk fortsatt på jorden. Heltinnen i en video historie faller ned og fanges opp av hennes mannlige forfølger, men han er banket kald av den kvinnelige forfølger-som deretter hjelper heltinnen til føttene hennes, hvorpå de går bort sammen på en liten fritidsbåt.

Potensielle

En velskrevet oppløsning svar på alle spørsmålene reist i løpet av boka, hvis det er ment å stå alene. Undersøk din historie. Hvor er de punktene i konflikten? Hva karakterutvikling finner sted, hvis noen? Hvordan har hovedpersonene holdninger og handlinger endres i respons til de utfordringer i historien? Hvilke effekter ble historien har på livene av mindre tegn? Bruk svarene på disse spørsmålene som du skriver din historie oppløsning.

Andre artikkelen

 • om døtre av månen
 • Hva gjør en lexicographer?
 • om Bibelen
 • hvordan å skrive og utgi boken du alltid har ønsket å skrive
 • hvordan å være en usynlig forfatter
 • tips på å skrive en selvbiografi
 • hvordan å skrive en roman
 • hvordan du skriver ut i New Orleans
 • hvordan å publisere teen poesi
 • hvordan å korrekturlese romaner
 •