Slik Satsen bestille tilstand når du selger en secondhand bok

Slik Satsen bestille tilstand når du selger en secondhand bokFor å selge en bok på nettet, for eksempel på eBay eller Amazon eller ABE (Advanced Book Exchange) eller Alibris eller i en katalog, må du fortelle dine kunder den tilstanden den er i. En del av beskriver brukte bokens conditon er rating det henhold til en standard skala. Her er tips for å hjelpe deg å vurdere boken tilstanden til en tidligere eid bok du selger
en
kjent. . selv med standard bok tilstand vokabular og terminologi. Boken tilstanden termer mest brukte er New (Mint), som ny, Fine, Very Good (eller veldig fine), Good, Fair (eller Reading Kopier), Poor, og Ex-bibliotek. Hver type har forskjellige egenskaper. (Se mer nedenfor i senere trinn. )
To.
Se på brukte boken for feil først. Vurdere alle feilene før rating bokens tilstand. Akkurat hvordan å finne feilene i boken er skissert i min eHow artikkel, Hva som kjennetegner en bok er feil (se Resources avsnittet nedenfor).
Tre.
Uansett hvilken tilstand den brukte Boken er i, note om det står "tilbaketrukket" på noen del av boken-ryggraden, sider, pastedowns, side kanter. Legg også merke om det er noen bibliotek frimerker eller checkout lommer. Enhver indikasjon på at boken engang tilhørte et bibliotek automatisk gjør boken tilstand "Ex-biblioteket. " Hvis du vil, kan du også legge en annen bok vurdering som gir en følelse av hvor dårlig boka har vært lemlestede-eller ikke.
fire.
tilordne en ny eller Mint tilstand bare til en bok som ikke har noen feil. Boken må ha sin smussomslag, ingen skrubbsår, tårer, ikke et eneste merke-med unntak av forfatterens signatur eller inskripsjon. Dessuten må den ha samme blanke, friskt utseende og uåpnet føler en ny bok i en bokhandel ville ha. .
5
Tilordne en som ny bok forutsetning for brukte bøker som er akkurat som New eller Mint bøker, bortsett fra å ha blitt lest-men de må vise noe tegn til det. Ryggraden må fremdeles føle skarp og har ingen bretter.
6.
Tilordne en bok Fine tilstand hvis det er som veldig som ny, men har mistet sin polert utseende. Hvis det er ellers perfekt, men virker litt mattere i duken dekker, er tilstanden Fine.
7.
Tilordne en veldig fin og veldig god stand til brukte bøker som ser brukt, men er fortsatt ganske skarpe og klare. Ingen river på dekslene tillatt. En liten mengde ryggraden krøller er fint. Rest merker bør bemerkes, men vil ikke avlede oppmerksomheten fra en vurdering av Very Fine eller veldig god. En enkelt bit med å skrive eller stempel kan være tillatt dersom andre feil ikke er til stede.
8.
Skår brukte boka som i god stand dersom det viser moderat slitasje. Ingen sider kan være løs eller mangler, og bindingen har til å være intakt, men ryggraden kan være skarpe, dekker og sidene bøyd og kanskje revet litt, skriving og frimerker kan finnes inne i boka, og litt skriving kan finnes på sidene eller på forsiden.
9.
Tilordne et Fair eller Reading Copy rating dersom de brukte boka har flere feil, og du vil bare gi en kopi til din beste venn. Men du ville gi boken til din beste venn, fordi uansett tilstand deksler og sider er i, er den bindende fortsatt stort sett intakt, og ingen av sider tekst (i motsetning til front saken eller avslutte saken) mangler. Boken er ikke pen, men hvert ord kan leses i sin helhet.
10.
Tilordne en Dårlig rating (og, noen sier, Reading Copy rating) til noen bok som har mange sider løs, er veldig skittent, og /eller har den ryggraden revet halvveis i stykker. Tekst må fortsatt være alle til stede og stod for. Hvis det er tekst mangler i det hele tatt, oppgi dette eksplisitt i boken en beskrivelse om du bestemmer deg for å selge den.
11.
Merk tilstand brukte boka som du har vurdert i beskrivelsen av boken når du fører den for salg. Å lære å beskrive en bok tilstand og hva som skal inkluderes i oversikten, se min artikkel i Resources nedenfor.

Tips og advarsler


 • Bare fordi en Boken er nytt, betyr det ikke at boka er i ny stand.
 • Uansett hvor stor en betingelse boken er i, kan det ikke være Ny, som ny, eller Fine hvis den kommer uten sine opprinnelige smussomslag /wraps /støv wrapper.
 • Hvis slipcovers kom med den opprinnelige boken da den ble solgt, de må også betraktes som viktig som støv jakker så langt som rating bokens tilstand går.
 • Tildeling av boken, er en vurderingssak, og en svært subjektiv prosess. For å få til kundene dine, prøv å være konsekvent.
 • Anytime du selger bøker på nettet, er det viktig å se på boken grundig for feil. Du ønsker å finne dem før kunden ser boken, begynner å lese den, og finner at en side har blitt revet fra ryggraden, eller at det er understreket i ett kapittel. Da får du en kunde som ikke vil komme tilbake, og som vil prisen du så dårlig som du vurdert boken.
 • Hvis du selger en bok og gjøre rotet opp, glemmer å inkludere en feil, du må klare å gi en tilbakebetaling. Fess opp og tilbyr refusjon så god små forretningsskikk.
 • Andre artikkelen

 • hvor du skal publisere dine essays
 • hvordan bli en nanowrimo vinner
 • hvordan å få publisert i barneboken publisering markedet
 • hvordan du bruker troverdighet i fiksjon
 • hvordan du oppretter en skrivekyndig miljø
 • hvordan du kan resirkulere mediene
 • poesi publisering retningslinjer
 • hvordan å korrekturlese romaner
 • om naruto tegn
 • hvordan bringe sensorisk detaljene i en skjønnlitterær fortelling
 •