om Phoebe i gresk mytologi

om Phoebe i gresk mytologiPhoebe, også kjent som Phoibe, var en Titan gudinne i gresk mytologi. Phoebe var ikke en av de store gudinnene i den greske gudeverden, men hun lever videre i ulike litterære verker skrevet gjennom årene. Særlig, er hun kreditert som mor til Asteria og Leto, blant andre barn

historie

De første greske by- statene ble dannet rundt 850 f. Kr. (før vanlig tidsregning). Hver tilbedt en bestemt gud eller gudinne som sine egne. En av de mest kjente eksemplene på dette selektiv tilbedelsen fant sted i Athen. Athenerne tilbes Athena over alt, men anså seg fortsatt å være lydige mot andre guder og gudinner for den greske gudeverden. Rundt denne tiden, var Phoebe en av gudinnene inkludert i gudeverdenen.

Fakta

Phoebe var en Titan gudinne. The Titans var sønner og døtre av Uranus og Gaia, som fortalt i Hesiods "Theogoni. " Phoebe, gudinnen av intellekt, var gift med Koios (en apt ekteskap, som Koios, eller Coeus, var kjent som den som spurte). Deres barn ble Asteria og Leto, som fortalt i "Dictionary of greske og romerske Biografi og mytologi. " Leto fortsatte med å bære Artemis, Apollo, og Asteria, tre bedre kjente guder i mytologi. Under hennes styre, holdt Phoebe Oracle av Delphoe, som hun til slutt gikk videre til Apollon, hennes barnebarn, ifølge mytologien.

Misforståelse

Phoebe er ofte forbundet med Artemis som gudinnen for månen. Selv om Phoebe var Artemis 'bestemor, ble hun aldri månen gudinne. Denne forvirringen er mest sannsynlig basert ut av familien forbindelse. Phoebe er også en av de eldre gudinner i mytologi, hun var søster til Kronos, fra hvem den yngre generasjonen (Zeus, Athena, etc. ) ble framsatt. Mangelen på informasjon om Phoebe i populære mytologien stammer direkte fra denne aldersforskjellen med de mer "populær" guder.

Geografi

Hellas er en halvøy omgitt av vann på tre sider. Dette førte til de sjøfarende aspektet av gamle greske kulturen. Resten av Hellas er svært fjellrik-fjellkjeder dekker om lag tre fjerdedeler av landet. Dermed var de gamle grekerne ganske selvbærende, i hvert fall i tidlige deler av sin historie. Delphoi, plasseringen av Phoebe's Oracle, lå nordvest for Aten og Thebus.

Evolution

Utviklingen av greske guder og gudinner kan spores gjennom familie linjene tilgjengelig i ulike historiske litterære verker. Gaea og Uranus fødte ni barn: Cronus, Rhea, Hyperion, Thea, Iapetus, Oceanus, Klymene, Coeus, og Phoebe. Åtte av de ni giftet seg med hverandre. Coeus og Phoebe var partnere og parented Leto, som gikk på å bære Artemis og Apollo med sin partner Zeus. Apollo, barnebarn til Phoebe, samarbeider med Hyria og parented Kyknus. Phoebe er derfor knyttet til hver gud og gudinne i den greske gudeverden.

Andre artikkelen

 • hvordan bearbeide en roman’s historie
 • Slik journal hver dag
 • hvordan å skrive en skjønnlitterær bok gjennomgang
 • Slik skriver du en kort historie
 • hvordan du rengjør plast spille enheter
 • hvordan du åpner en førskole
 • hvordan du oppretter en skrivekyndig miljø
 • hvordan finne en person noen å leie et hjem?
 • hvordan å veve historien inn i fiksjon
 • hvor du finner postordre bokklubber
 •