om Phantom of the Opera boken

om Phantom of the Opera bokenThe Phantom of the Opera var en bok skrevet av Gaston Leroux, publisert opprinnelig på fransk (med tittelen La Fantome de l'Opera) i 1909. Siden da har den blitt tilpasset i flere musikaler og flere filmer, den mest berømte er musikalske og filmversjonen av Andrew Lloyd Webbers Phantom of the Opera. Lerouxs versjonen har noen store forskjeller fra Lloyd Webber versjonen amerikanere er mest vant til, inkludert personlige historie karakter av The Phantom, samt sentrale plot poeng gjennom hele romanen.

Historie

La Fantome de l'Opera ble opprinnelig publisert i det franske magasinet Le Gaulois som en føljetong roman. . Romanen ble utgitt som et resultat av en moderat suksess i La Gaulois, men det gjorde ikke selge vel som en roman. Selv om The Phantom of an Opera er nå en internasjonal klassiker, har den vært ute av print og upopulær gjennom noen av de siste 100 årene. The Phantom of the Opera av Gaston Leroux ga inspirasjon til Andrew Lloyd Webbers Phantom of the Opera, som er Broadway's eldste musikalske ennå.

Betydning

The Phantom of the Opera er en av dagens mest populære spøkelseshistorier. Selv i handlingen i The Phantom of the Opera, er det uklart om Erik, hovedpersonen, er et spøkelse eller et menneske, den uhyggelige og overnaturlige hendelser som finner sted i operahuset sørger for en spennende spøkelseshistorie. Leroux henviser til Erik var bare en mann ved bruk av karakter av Madame Giry, som insisterer hun visste Erik som en gutt fra en Paris freak show.

Geografi

Historien om Phantom of the Opera foregår i Paris Opera House, også kjent som Palais Garnier, som det ble designet av Charles Garnier i slutten av 1800-tallet. Leroux tok flere real-life attributter av Opera House og innlemmet dem i hans roman. På Paris Opera House i 1896, falt lysekrone, å drepe en person. I Lerouxs Phantom of the Opera, er Erik den som skjærer ned lysekronen. Under byggingen av Paris Opera House, var det problemer med lekkasjer og flom under bygningen. I Leroux roman, Erik bor i en elv under Opera House.

Teorier /Spekulasjoner

Det har vært flere film, teater og reserver tilpasninger av Leroux arbeid, inkludert den langvarige Broadway musikal, Andrew Lloyd Webber er Phantom of the Opera. Det ryktes at Lloyd Webber planer om å lage en oppfølger musikalsk tilpasset fra en roman oppfølger til Phantom of the Opera av Frederick Forsyth, kalt den Phantom of Manhattan. Noen Phantom of the Opera fans er opp i armene om boken oppfølgeren av Forsyth fordi han veldig rabatter Lerouxs opprinnelige historien i prologen til Phantom of Manhattan.

Advarsel

The Phantom of the Opera av Gaston Leroux anbefales ikke for små barn å lese på grunn av skremmende innhold og det kompliserte språket i boken. Hvis barnet ditt er interessert i å lese romanen, bør de ha noen problemer med å komme gjennom boka på 12 år hvis de er interessert nok i materialet. For å få barnet til å forstå romanen, kan det være lurt å vise dem de tause filmversjonen av Phantom of the Opera stjernegalleri Lon Chaney, eller ta dem til det musikalske. På denne måten kan de sammenligne det de leser til handlingen linjene av filmen og musikalen.

Andre artikkelen

 • finne en litterær agent
 • hvordan du oppretter en skrivekyndig miljø
 • hvordan bearbeide en roman’s historie
 • hvordan finne brukte bokhandlere
 • når ble robin dø i Batman tegneserier?
 • om tekniske tegnere
 • hva er rim ordning?
 • hvordan du tester dine skriveferdigheter for barn
 • om Phantom of the Opera boken
 • hvor er bøkene produsert?
 •