hva er et komma?

hva er et komma?Komma er bitte små merker av tegnsetting, men de er gjenstand for store debatter mellom grammatisk tilbøyelig. Dette er fordi de er et svært misforstått og feilaktig utnyttet mark i grammatikk. Kommaer ser ut som en periode med en krok på bunnen og de brukes til å skille ideer, og skille lister i en setning. De brukes også til å øke lesbarheten av tall. For eksempel, er 1. 000. 000 mye lettere å synlig se enn en million

Funksjon

Komma brukes ofte i skriftlig for å øke lesbarheten av teksten. De separate elementer i en liste, klausuler, setninger og mye mer. De er brukt før sitater som i, "Ser du komma før de anførselstegn?" De er også ofte brukt for å markere parentes fraser i en setning, for eksempel, når du av en jevn tanke.

Størrelse

Det komma er en svært liten skilletegn. Det ligner litt en periode med en dash festet til sentrum høyre og deretter slått under inn i en krok form. Til tross for sin lille størrelse, holder det utrolig viktig. Det er en gammel historie om Czarina Maria Fyodorovna som en gang reddet en manns liv ved å misplacing et komma i en kunngjøring som er skrevet av hennes mann Alexander III. Notatet var ment å lese "Pardon umulig, å bli sendt til Sibir. " Mannen ble satt fri etter at Czarina forlagt komma til å lese "Pardon, umulig å bli sendt til Sibir. " Hans liv var reddet, bare på grunn av en tankeløst feilplassert merke av tegnsettingen.

Fordeler

Komma er gunstig for både leseren og forfatteren av en tekst. Med riktig forståelse av komma funksjon, kan leseren føle seg komfortabel i tanken om at de forstår betydningen av en skriftlig tekst. Forfatteren kan iverksette riktige komma bruker til å kommunisere skikkelig ideen han eller hun prøver å formidle.

Misforståelse

Komma er ofte forveksles med andre tegn på grunn av sin likhet med andre merker. For eksempel, har et semikolon første prikk av en kolon ovenfor komma. Det skilletegn kjent som apostrof, noe som indikerer besittelse og brukes i sammentrekninger å representere utelatt brev, ser akkurat ut som et komma, bare den er plassert på toppen av et brev, ikke nederst. Det er også den misforståelse at komma kan brukes til å dele ideer i en setning, uansett hvor mange ideer er plassert i en setning. Denne praksisen er kjent som "komma spleising" og det er ikke grammatisk akseptabelt.

Typer

Kanskje den mest populære typen komma (eller i det minste de mest populært diskutert) er kjent som "universitetet" eller "føljetong "komma. Dette er den komma brukes før det siste elementet i en liste på tre eller flere elementer. For eksempel, "Jeg gikk til butikken for å kjøpe melk, egg, brød og ost. "The komma før" og "er det heftig debattert oxford-komma. Det er omdiskutert blant engelskspråklige forskere fordi det er argument til sin relevans eller nødvendighet med å skrive ut lister.

Andre artikkelen

 • hva er en novelle?
 • om dagboken til Anne Frank
 • hva du skal gjøre på en bok klubbmøte
 • hvordan finne brukte bokhandlere
 • hvordan du velger din neste bok
 • hvordan å skape atmosfære i fiksjon
 • hvordan vasker cnas hendene ordentlig?
 • om tekniske tegnere
 • hvem er Ophelia?
 • hvordan bearbeide en roman’s historie
 •