hva er en novelle?

hva er en novelle?Noveller kan være alt fra skumle fortellinger av Edgar Allan Poe til overraskelse-vri endelser av O. Henry til den elegante litterære historier om Anton Tsjekhov og Ernest Hemingway. På mange måter er de miniatyr versjoner av romaner. På andre måter, korte historier er deres egen kunstform, med spesielle funksjoner og reglene for å skrive. Selv om mani for noveller nådde toppen i USA på 1950-tallet, mange litterære magasiner fortsatt publisere dem, og Internett har gitt sjangeren en ny vind. Les videre for å lære mer om historien og spesielle trekk ved noveller.

Historie

Kort historier er knyttet til den muntlige fortellertradisjon, herunder å fortelle fabler og eventyr. . Men, i skriftlig form, har de fått popularitet i utskriften godt etter romaner ble etablert. Det er generelt antatt at noveller kom til å bli en anerkjent trykt sjanger tidlig i det 19. århundre. Et par av de tidligste amerikanske forfattere til å spesialisere seg i novellene var Edgar Allan Poe og Washington Irving.

Størrelse

En kort historie kan variere fra så få som 500-600 ord opp til 5000 eller 6000 ord. Hvis en novelle er lengre enn ca 7000 ord, er det mer sannsynlig å bli kalt en "novelette" eller en "kortroman. " Noveller under 500 ord vanligvis kalles "flash fiction. " Av og til er historier på nøyaktig 100 ord kalles "drabbles. "

Typer

Noveller kan deles inn i "slice of life" og mer tradisjonelle former historiefortelling. En "slice of life 'novelle maler et bilde av et øyeblikk i tid i en karakters liv, men kan ikke ha mye av et plott og lite konflikter. Tradisjonelle noveller har en tomt, men som regel en mindre kompleks enn en lenger ville ha. Noveller er skrevet i alle genre, alt fra pulp science fiction til romantiske historier å litterære fiksjon.

Funksjoner

Fordi det er mindre plass til å fortelle historien, mest noveller inneholder reservedeler mengder eksponeringens og scene-setting . De fleste, men ikke alle, noveller starter i midten av handlingen ("in medias res"). Noveller, med mindre de er "skive av livet," har en sentral konflikt og et plott, selv om tomten er mindre kompleks enn en roman. Ideelt, hovedpersonen endringer, om bare i en liten vei, i løpet av historien.

Misforståelse

Medlemmer av det lesende publikum noen ganger antar at det må bli lettere å skrive en novelle enn en roman. Men dette er ofte sant. Noen kjente romanforfattere har blitt sitert på de finner skrive noveller vanskelig, og hver gang de prøver å skrive en, blir den til et lengre arbeid. Skrive korte historier er en utfordring fordi de fleste av elementene i en roman må med i historien, men i svært kompakt form. En romanforfatter har mye rom der å sette scener, kjøttet ut tegn og inneholde bakgrunn fremstilling. En novelleforfatter må inneholde det meste av denne informasjonen samtidig forlater rommet for å skape en konflikt og utvikle et plott i færre enn 7000 ord.

Andre artikkelen

 • hvordan finne en person noen å leie et hjem?
 • om elektrisitet eksperimenter av Benjamin Franklin
 • hvor å fjerne en pvc plast lukt fra et leketøy
 • hvordan å skape atmosfære i fiksjon
 • hvordan vasker cnas hendene ordentlig?
 • hvordan å skrive en skjønnlitterær bok gjennomgang
 • om Bibelen
 • hvordan gjøre redaktører lykkelig
 • om å skrive en bibliografi
 • hvordan bearbeide en roman’s historie
 •