hva er allitterasjon?

hva er allitterasjon?Allitterasjon er en gammel litterær enhet. Til angelsakserne som skrev "Beowulf", det var en viktigere del av poesi enn rim var. I dag er det brukt til å lage slagord pinne i tankene dine eller å lage barnebøker mer underholdende å lese høyt. For å finne ut mer om allitterasjon er bruk og misbruk, les videre

Identification

allitterasjon er en enhet som brukes i skriftlig, ofte i poesi , der begynnelsen konsonant går igjen i alle eller de fleste av ordene på en linje eller setning. "Hun selger skjell ved sjøen" er et vanlig eksempel. "Peter Piper plukket en Peck av syltet paprika" er en annen. Begrepet "allitterasjon" brukes noen ganger om hverandre med begrepet "consonance," som betyr å bruke samme konsonant hvor som helst i et ord, ikke bare i begynnelsen, ofte på en linje eller en setning.

Funksjon

allitterasjon er brukt til å lage en setning eller linje for poesi mer behagelig eller interessant å øret. Det er en enhet som brukes ofte i slagord, slagord og artikkeltitler. Allitterasjon er også en vanlig komponent i verbale uttrykk som "frisk som en fele" og "trick or treat. "

Historie

Bruk av allitterasjon i poesi og litteratur dateres tilbake til den aller tidligste skriftlige arbeider. Det ble mye brukt i historien "Beowulf", for eksempel. Allitterasjon var svært populært i de eldste kjente germanske og norrøne verker, inkludert Edda, og kan ha sin opprinnelse i Old engelsk eller et beslektet gruppe av germanske språk.

Fordeler

allitterasjon kan gjøre prosa eller lyrikk interessant eller mer minneverdig , spesielt når lest høyt. Enheten har en tendens til å lage slagord og paroler mer minneverdig. Allitterasjon brukes ofte i barnelitteraturen fordi den legger auditiv interesse for historien når den er lest høyt.

Advarsel

Det er lett å overdrive allitterasjon. Enheten er mye brukt av noen kopi redaktører som skriver avisen overskrifter fordi det kan gjøre en tittel fengende. Men det kan også komme over som "rare" og ville ikke nødvendigvis være passende for alvorlige eller triste nyheter. Mens en overfladisk kjennskap til allitterasjon i et dikt kan gjøre en linje pop, er utstrakt bruk av denne litterære enheten for tiden i unåde hos de fleste tidsskrifter og magasiner som utgir moderne poesi. Små mengder av allitterasjon brukes subtilt lage en linje behagelig for øret, men overdreven bruk av allitterasjon kan gi et dikt spelar eller barnslig tone.

Andre artikkelen

 • hvordan å konstruere en enkel haiku
 • hvordan finne brukte bokhandlere
 • hvordan å generere nye ideer å skrive om
 • hvordan man skal fremme din roman: få tester
 • hvordan finne en person noen å leie et hjem?
 • hvordan du oppretter en skrivekyndig miljø
 • definisjon av poesi
 • om Bibelen
 • om noveller
 • hvordan du åpner en førskole
 •