Slik skriver en forbrytelse Caper roman

Slik skriver en forbrytelse Caper romanHvis du er lengsel å begynne på din første roman, men føler skremt av prosessen, er et flott første prosjekt å skrive en forbrytelse Caper roman. Kriminalitet kapers er en populær sjanger, og de følger en streng formel, noe som gjør dem til et lett skrive
en
Planlegg kriminalitet;. Du kan ikke ha en forbrytelse Caper roman uten en. Din kriminalitet bør inneholde en ekstremt verdifull premie beskyttet av ugjennomtrengelige sikkerhet (high tech bankhvelvet, super hemmelige papirer gjemt i en 60 rom herskapshus, en industriell hemmelig skjermet av laser bjelker og tripwires). Ikke glem å finne ut hvordan heltene vil trekke Caper off
2
Research detaljene;. . Det ingen rolle hvor fantasifulle din Caper er, hvis leserne ikke tror det, vil de ikke kjøpe den. Se inn alle de perifere detaljer involvert i å trekke av kriminalitet: Vault sikkerhet, overvåkingssystemer, high-tech innbrudd verktøy, rømme kjøretøy og våpen. Jo mer detaljert informasjon du kan tilby dine leser, jo mer troverdig i Caper bli.
Tre.
Flesh ut laget ditt (kriminalitet kapers sjelden inneholder et enkelt helt). Start med teamleder, som må være noe av en rogue seg selv, han kan være en skjemt politimann eller sikkerhetsekspert, en berømt innbruddstyv tvunget ut av pensjonisttilværelsen, en tidligere spesialtjenester veterinæren tvunget til å leie videre fra desperasjon. Den sekundære teammedlemmene må ta nøkkelen spesialiteter til jobben, enten det er overvåking ferdigheter, datamaskin og elektronisk trolldom, safe cracking eller høy fart kjøring.
Fire.
Target ditt merke. Marks ta to former, en institusjon for eksempel en bank med høyteknologiske sikkerhet, eller en velstående og høyt profilerte personlighet (du kan også kombinere de to for å skape en person som tilfeldigvis eier high tech anlegget). Du bør opprette en forbindelse eller historie mellom teamleder og merket: han kunne ha vært en tidligere ansatt av anlegget eller merket er ikke gift med sin eks-kone. Karakteren skal ha noen svakhet at laget kan utnytte til å dra av Caper.
Fem.
Outline boken din. Sett opp Caper så raskt som mulig og sørge for å bygge en tilbake historien forklare forholdet mellom teamleder og mark og hans tilknytning til gruppemedlemmer (han bør ha en historie med minst en av dem). Ta ikke med noe mer tilbake historien enn det som er absolutt nødvendig, det kan forstyrre historien. Men pass på at teamleder har mer på spill enn bare heist.
6.
Kast i minst en komplikasjon til å kaste Caper i fare (en av lagets medlemmer kan ha en hemmelige grudge mot teamleder eller kan være villig til å selge hele laget ut, har et nytt sikkerhetssystem er installert i siste liten, eller en av lagets medlemmer kunne bli arrestert). Det komplikasjon kan være en reell hindring laget må overvinne eller enda en avledning til sidesteg merket.
7.
Sov på disposisjonen din. Gi deg selv en uke eller to slik at du kan gå tilbake frisk og deretter se etter hull i plottet og karakter motsigelser som må løses.

Tips og advarsler


 • Les så mange kriminalitet Caper romaner som du kan for å få en følelse av sjangeren. Great kriminalitet Caper forfattere inkluderer Donald Westlake, Elmore Leonard og Frank O'Rourke ("The Great Bank Robbery"). Carl Hiassen skriver flott reverse Caper romaner (liten tid kapers planlagt av idioter som er dømt til å mislykkes). Du bør også lese opp noen reell heists å forstå de forbrytelsene som inspirerte romaner.
 • Andre artikkelen

 • om "jungelen" av Upton Sinclair
 • hva betyr det du skriver si om planleggingen?
 • hvordan du lagrer pocketbøker
 • hvordan du kan publisere dine egne eBok gratis og selge den!
 • om historien av Perseus
 • hvordan å reparere en plast pool
 • Slik skriver du ikke stereotypiske tegn
 • hvordan du oppretter en skrivekyndig miljø
 • hvordan bruke symbolikk i fiksjon
 • hva er et komma?
 •