hvordan exegete det nye testamentet

hvordan exegete det nye testamentetLei av bare å lytte til din pastor fortelle deg hva passasjen er om? Klar til å gjøre noen undersøke og prøve å avdekke sannheten på egen hånd? Lykke til! Tuller, tuller. Fortolkning er et flott verktøy som alle kan gjøre hvis de gir seg selv tid og tålmodighet til å flytte inn skriften (i dette tilfellet det Nye Testamentet), og deretter flytte rundt Skriften

Du trenger:. .
Bibelen
Favoritt nye testamente (NT) skrift.
Tid og Tålmodighet.
Datidens fellesgresk greske Bible (valgfritt om du vet hvordan du skal oversette datidens fellesgresk gresk).
Kommentar eller tre.


en.
Velg et stykke av Skriften som har noen betydning for deg. Mitt forslag er å holde det til en enkel pericope eller sett av vers som relateres til hverandre. Ikke prøv å takle en hel bok (som Romerne) eller et helt kapittel. I stedet fokuserer bare på en del som selv har en header allerede (for å hjelpe deg). Målet her er å starte med en overkommelig stykke av Skriften. Du er bare som mål å få føttene våt.
To.
Ta et forstørret bilde av din del av Skriften. Det jeg mener her, er du ønsker å bare fokusere på pericope, vers eller avsnitt (uansett "hovedfokus" er på). Målet er her å lese og re-lese versene. Spør deg selv hva du føler at forfatteren skriver. Hvilke spesifikke ord blir brukt. Du ønsker å vite dette stykke skriftstedet nesten ved minnet.
Tre.
Ta en armlengdes syn på Skriften. Det er å ta en titt på pericopes rundt stykke av Skriften. Hva sier de? Er de å si noe lignende. . . Forskjellige? Er det et annet publikum? Er det et annet tema eller emne, men blir sagt til de samme menneskene? Hva som skjer som knytter dette verset (eller vers) til de omkringliggende versene?
Fire.
Ta en side-lengde syn på Skriften. Mens du bor i dette kapittelet . . . hva er den andre fag eller emner som diskuteres? Er det noen andre fag som diskuteres? Igjen, er du på utkikk etter noen samkjøre informasjon eller setninger som binder alt sammen. Hvis du leser noen brev fra Paul da det kommer til å bli en flyt som skjer, så målet ditt er å finne som flyter.
fem.
Sjekk ut fortsetter og foregående kapitler. Hvis du ser på 1. Korinterbrev 13 ("Love") så vil du ønske å se på 1. Korinterbrev 11, 12, 14 og 15 også. Hvorfor? Fordi det er et tema her som blir skrevet til menigheten i Korint. Målet her er å ta smale utsikten (fra trinn 1-2) og utdype det i en større bilde (et fugleperspektiv). For eksempel (se på 1. Korinterbrev 13), vi ofte lese dette avsnittet, og bruke den til kjærlighet mellom mennesker. Det er fint og dandy, men det er ikke det blir snakket om. Denne delen (i forbindelse med fortsetter kapitler) har å gjøre med kirken og hvordan vi skal behandle hverandre. Finne ut hva som er virkelig blir sagt. . . DETTE er eksegese
6
Sjekk ut boken som helhet (ikke Bibelen, men boken: romerne, Luke, Apostlenes gjerninger, etc)!. . Grunnen til at du trenger å gjøre dette er fordi du må ikke bare vite hvem forfatteren av boken er, deres historie og fortid, men du må også vite hvem de skriver til og for. Forfatteren kan være å skrive til jødene (jødiske publikum) slik det kommer til å føle og høres annerledes enn en bok skrevet av en som skrev til (og for) ikke-jødiske lesere og troende.
7.

Still spørsmål . . . . mange av dem og deretter oppsøke disse svarene! Hva var kulturen på den tiden? Hva var den perioden? Hva skjedde i områder rundt dette området? Var det en historie mellom mennesker? Hva du prøver å finne er innsikt i karakteren (e) og plass (er) som hjelp i din eksegese.
8.
Sjekk ut noen kommentarer der ute og se hva de har å si! Hvorfor sjekke ut andres arbeid? Vel, det meste av tiden en god kommentar har faktisk gjort eksegese fra den opprinnelige greske teksten og slik at de kommer til å se det annerledes enn noen som bare exegeted fra Bibelen. Pluss to personer ikke kommer til å lese en tekst på samme måte (pga ord være utskiftbare og som har ulike betydninger). Det er alltid godt å se en annen visning.

Tips og advarsler


 • Ta deg god tid. Ikke rush denne prosessen.
 • forvente at din "reading" av Skriften vil endres ofte! Dette er den ære av å ha en levende bok (vi leser det annerledes når vi er i forskjellige situasjoner i livet).
 • Nyt prosessen!
 • Prøv å lære datidens fellesgresk greske og se om du kan oversette teksten først! Det du finner er at det er mange ord som betyr forskjellige ting (akkurat som i de fleste språk). Det er derfor vi har alle disse forskjellige oversettelser.
 • Hvis du har tid, sjekk ut en annen oversettelse av Bibelen (NIV, NRSV, KJV, etc). Bare legger til flere verktøy til repertoaret ditt.
 • Andre artikkelen

 • hvordan å male to tone på plast modeller
 • hvor å fjerne en pvc plast lukt fra et leketøy
 • hvordan man skal fremme din roman: få tester
 • hvordan å dekke en pocketbok med klar plast film
 • hvordan du rengjør plast spille enheter
 • hvordan å reparere en plast pool
 • hvordan å skrive en skjønnlitterær bok gjennomgang
 • omsorg for plast sleder
 • hvordan man skal bekjempe en utestengt bok
 • Slik journal hver dag
 •