lydbok publisering

lydbok publiseringLydbøker er en blomstrende del av publisering verden. Ifølge Audio Publishers Association, ble inntektene nær 1 milliard dollar i 202C resultatet av jevn vekst over det forrige tiåret. Suksess er delvis på grunn av måten lydbøker passe inn med forbrukernes livsstil. For eksempel, de fleste lydbok forbrukere lytte i bilen, slik at næringen blir hjulpet av økt veitrafikk

Historie

Starten på lydbok publisering kom med innspillingen i første halvdel av det 20. århundre av flere store forfattere leser sitt eget arbeid høyt. Etter hvert ble bøkene som finnes på kassetter. I 1982 lyd-CDer ble innført. Consumer motstand mot å prøve lydenheter begrenset industri vekst. Pris også hemmet lytterskare, selv om innføringen av nye formater senket prisen drastisk. Ved 202C 28 prosent av undersøkelsen respondere rapporterte å lytte til en lydbok i løpet av det siste året.

Typer

Audio-CDer er det mest populære formatet for lydbøker. I 2008 stod CDer for 72 prosent av markedet. Digitale nedlastinger økte til 21 prosent. Forhåndslastede enheter og MP3-CDer laget en liten, men voksende segment av markedet. Bare kassett salget var stillestående.

Funksjon

Den lydbok industrien er rettet mot en lytter som ønsker å "lese" når du gjør noe annet. Den vanligste arenaen for lytting i bilen. Bøker er også lyttet til under trening, går tur med hunden, hagearbeid, avslappende eller på jobb, særlig av dem som er engasjert i repeterende oppgaver. Den største andelen av lydbøker er rettet mot et voksent publikum.

Identifikasjon

The Audio Publishers Association tallene 30 medlemmer. Noen har navn som er kjent for de i handelen publisering, som Penguin Group og Random House Audio. Hørbare eies av Amazon. com. iScroll fungerer med iPhone. Men mange lydbok utgivere er små, spesialiserte selskaper. For eksempel, uavkortet AudioBookCase viser frem innspillinger av klassikere.

Time Frame

En audio ook er vanligvis ut samme dag som handelen bok versjon. Avgjørelsen om hvorvidt en roman kommer ut i lydformat er basert på forhandlinger mellom agent og forlag om hvor godt boken vil passe behovene til lydboken forbrukeren. De fleste lydbøker er basert på romaner. Self-publiserte forfattere forhandle direkte med lydbok forlaget.

Hensynet

Et viktig moment i lydboken publisering er hvorvidt boken skal bli forkortet. Utgivere kan leie en profesjonell abridger å redigere historien, prøver å holde sin essens mens forkorte den. Vanligvis er dette gjort med forfatterens samtykke. Men, er 85 prosent av lydbøker uavkortet.

Fortellere

fortellere er et vesentlig element i lydbok publisering. Dette er folk som leser historien høyt, i noen tilfeller dramatisere karakterens stemmer. Forfattere er mer sannsynlig å bli ansatt som lesere for sakprosa bøker. Skjønnlitteratur har en tendens til å kreve fagfolk med dramatiske trening. Noen ganger, er en hel besetning av skuespillere leid inn for å dramatisere boken, som med Jodi Picoult roman "Change of Heart. "

Andre artikkelen

 • hvor å fjerne flekker av boksider
 • Slik skriver du en biografisk skisse
 • hvordan å: være en barnebok forfatter
 • Slik leser naruto manga 367
 • christmas biblioteket oppslagstavle ideer
 • den beste perlebroderi bøker
 • Slik skriver en vellykket bok rapport
 • hvordan å formatere en bok for publisering
 • hvordan å skrive en historie web
 • hvordan bli en twilight freak
 •