hvem er Saki?

hvem er Saki?Den strenge definisjonen av "Saki" er en sør-amerikansk ape, med store ører og en hale som (i motsetning til andre aper) er ikke prehensile. Det er også et alternativ (men sjelden brukt) stavemåte for skyld, er den alkoholholdige japanske drikke, Den mest aksepterte form av termen imidlertid ikke en definisjon eller alle, men heller et kallenavn. "Saki" var pennen navnet på forfatteren HH Munro, som spesialiserte seg på smarte og ofte uhyggelige historier rundt begynnelsen av det 20. århundre

Historie

Hector Hugh Munro ble født i Burma i 1872, men oppvokst i Storbritannia av en flokk av tanter og besteforeldre. Han jobbet som politimann i India i flere år før et anfall av malaria tvang ham til å vende tilbake til England, der han tok opp en stilling som journalist. Han skrev prodigiously, og produserte et stort antall noveller og et par romaner over en periode på ca 15 år. Meldte han seg til aktiv tjeneste etter utbruddet av første verdenskrig og ble drept i aksjon i 1916.

Seksualitet

Saki aldri giftet seg, og en av hans biografer, AJ Langguth, produserer overbevisende som tyder på at han var homoseksuell. Han hadde god grunn til å holde sin seksuelle proclivities hemmelige-Oscar Wilde satt i fengsel for homoseksualitet bare noen få år før Saki er opphav til primærfaktor-og hans status kan ha matet hans behov for å upend den sosiale og politiske hykleri av Edwardian England i sin skrifter.

Satire

Saki spesialisert seg på satiriske verk tidlig, ofte skewering politiske figurer av dagen. Hans skrifter inneholder også store litterære referanser: hans bok "The Westminster Alice" viser offentlige tjenestemenn som figurer fra «Alice in Wonderland", mens "Not So Stories" riff på verk av Rudyard Kipling, mens du fortsetter å angripe makthaverne.

Horror Stories

Selv om vittige og ofte mordantly smart, mange av Saki verker skildrer grusomme eller skremmende fag. Ville dyr og monstre som varulver ofte spille en fremtredende rolle. Hans novelle, «Gabriel-Ernest," beskriver helten møte med en ung gutt som blir til en ulv og fortærer en lokal barn, mens "The inntrengere" beskriver et par av rivaliserende jegere, som blir fanget i skogen og blir spist av ulv.

Novels

Saki romaner er mindre kjent enn hans korte historier og antallet bare noen få. Hans første var et stykke historie, «The Rise of the russiske riket. " "The Uutholdelig Bassington" returnerer til riket av satire, detaljering uhell av en gripe kvinne og hennes sønn. "Når William Came" er et verk av spekulativ fiksjon, detaljering en tysk invasjon og okkupasjon av England. Det er forutseende i sin skildring av første verdenskrig, samt bidra til å sementere den litterære sjangeren alternativ historie.

Andre artikkelen

 • hvordan å få et abonnement til Atlanta Journal-Constitution
 • hvordan å få inspirasjon til en historie fra en annen historie uten plagiere
 • hvordan finne en bok Dewey desimaltall
 • hvordan du skriver en øyenvitneskildring
 • hvordan du skriver et haiku dikt for barn
 • hvordan å lage en tegneserie helten
 • ting å gjøre før et hus avgrensningsbrønn
 • hvordan du laster ned ebøker
 • hvordan å identifisere en antikk bok
 • Slik skriver essays for nybegynnere
 •