eventuelle regler for å skrive en bok

eventuelle regler for å skrive en bokSkrive en bok er mye vanskeligere enn det ser ut. Det handler ikke bare om å komme opp med en idé og velge alle de riktige fraser til å uttrykke det, det er så mye om behandlingen av integritet og underliggende intensjoner bak etablert som det er om å ta de nødvendige skritt for å beskytte dine rettigheter som forfatter Du trenger:
Notebook
. Pen.

Originalitet

Imitasjon kan være den mest oppriktige form for smiger, men det er ikke til å tjene deg godt i forlagsbransjen. Uavhengig av tema, sjanger eller lengde av boken som du har tenkt til å skrive eller allerede har skrevet, er en redaktørs forventning om at det du sender inn til vurdering er ditt eget arbeid, og ikke en rip-off av andres materiale. Mens du kan sikkert ha blitt inspirert eller påvirket av andre forfattere 'romaner, skuespill eller filmer, stjele fra dem og hevder kreditt er plagiat.

Attribution

Når det gjelder faglitteratur verk som krever vesentlige forskning eller sitater som du få fra intervjuer, er det viktig at du identifisere og kreditere kildene dine i kroppen av tekst eller en bibliografi. De fleste utgivere krever signerte utgivelser fra enkeltpersoner som gir intervju innhold og /eller fotografier til boken din, og som angir hvilke betingelser som tillatelsen ble gitt. Eksempler på dette er en avgift, en prosentandel av royalties, en kopi av boken, eller en takk i forordet.

Copyright

Før du begynner å handle boken din til kjøperne, er det viktig å registrere det første hos US Copyright Office, og etablere sine sluttdato. Dette kan enkelt gjøres online og beskytter arbeidet for livet av minst 70 år. En vanlig misforståelse om denne prosessen er at det automatisk gir forfatteren å saksøke alle som skriver en lignende bok. I sannhet, kan et søksmål bare kan nås dersom solide bevis finnes gjennom et papir sti som partiet ikke bare hadde direkte tilgang til materialet, men bevilget store deler av det ordrett. En annen misforståelse er at du kan opphavsrett en idé eller en tittel før boka. Stand-alone ideer og titler kan ikke registreres. (Se Resources. )

Defamation

Ingen liker å ha ekle ting sagt om dem på trykk. Selv om din ex-mann er den største rykk på planeten, skriver en ond forteller-alt om hans drikking, gambling, skjørt-jage og juks i skatter vil sannsynligvis få deg et besøk fra hans advokater. Ja, fortalt deg sannheten, men domstolene vil sterkt granske hva din virkelige motiver var for å gjøre det. Du kan heller ikke liberalt søppel offentlige personer bare fordi deres liv synes å være en åpen bok. Selv døde mennesker har rettigheter-så vel som lever etterkommere og arvinger-hvis du male dem i en ærekrenkende lys bare fordi du tror de ikke kan komme tilbake på deg. Er du i tvil om hva du kan og ikke kan gjøre, alltid konsultere med en advokat.

Eierskap

Når du selger en bok til et forlag, kan du ikke selge den samme boken til noen andre. Dette er skrevet i klartekst i kontrakten du signerer sammen med opplysninger om hvor mye fremme dine, royalty struktur, hvordan rettighetene vil bli forhandlet den grad tilpasninger og oversettelser, og under hvilke betingelser opphavsrett vil komme tilbake til deg. Også inkludert i disse konserter er forbudet mot å sette noen av bokens karakterer inn i en ny bok og selger den til en annen utgiver. Interessant nok har populariteten til ebøker og selv-publisering enheter angitt alternativer slik at forfatterne ikke bare holde alle rettigheter til bøkene sine, men setter sine egne priser og avgifter i tillegg. Kontrakter varierer, selvfølgelig, og bør alltid vurderes nøye.

Tilpassing

I tilfelle du bestemmer deg for å bruke en eksisterende boken som din kilde til inspirasjon og gi den en ny spinn, kan du ikke gjøre dette med mindre du har skriftlig tillatelse fra rettighetshaveren. Det unntaket er dersom boken er i den offentlige sfæren. Hva dette betyr er at arbeidet ble opprettet før eksisterende lover om opphavsrett i 1923 eller copyright registreringen utløpt. (Se Resources. )

Andre artikkelen

 • hvordan å lage sære tegn
 • hvordan unngå å miste arbeid når eHow nettside handlinger opp
 • Slik skriver kriminalitet fiction-historier
 • Slik skriver en MLA bibliografi
 • hvordan du skriver am og pm
 • bøker på stive heddle veving
 • måter å gjøre en god eventyrhistorie
 • hvordan å bestille en katalog fra walter drake
 • hvem er stephen king?
 • hvordan du slår bilen din til en bok mobilen som en selv-utgiver
 •