Historien om utskrift og publisering

Historien om utskrift og publiseringHistorien av trykkpressen er dypt knyttet til utviklingen av den menneskelige sivilisasjon: den teknologien og dens avgrensninger og videreutviklinger drastisk senket prisen av det skrevne ord, slik at en oppblomstring av ideer ellers begrenset av produksjonen og tilgjengeligheten av menneskelig skriftlærde. Mens Gutenberg presse er det mest kjente eksempel på tidlig masse-utskrift, opprinnelsen av teknologien strekker seg over hele verden

tidligste kjente Trykk

Det tidligste kjente eksempelet av trykkpressen ble oppdaget av arkeologer i Hellas. Den Phaistos Disc, derimot, er et objekt av mystikk, innholdet skåret inn platen med en diameter på 15 centimeter har vært uleselig

treplaten gravering

De tidligste eksemplene på treplaten graveringer opprinnelse i Kina. . Treplaten utskrift var enkel: en flat blokk av tre var skåret med en kniv for å produsere speilbilde inntrykk av ordene som skal skrives, malt over med blekk, deretter forsiktig presset på et stykke papir eller klut.

treplaten utskriften er, til sitt navn, den tidligste kjente bok på posten: Diamond Sutra, en 16-fots blar i buddhistisk litteratur skrevet rundt 868 e. Kr.

Movable Type

I motsetning. til vestlige oppfatning, var Johannes Gutenberg ikke oppfinneren av Movable Type. Selv om oppfunnet i Kina, var dens nytte i øst svært ineffektiv. Sammenlign det felles 26 bokstaver i alfabetet, pluss bokstaver, til om lag 5000 symboler av kinesisk tekst, og den byrden på deler av skriveren for å holde orden på dem alle. Videre ble de tidligste former for bevegelige typen gjort i leire, begrenset skjørheten som dens bruk og appell, selv om den koreanske gjennomføringen av bronse type hjalp forskyvning som bestemte tilbakeslag.

Gutenberg Trykk

The Gutenberg trykker kombinerte mange utskrift teknologier til et sammenhengende og rask hele: metal Movable Type, oppfunnet i Østen, og en enkel mekanisk plattform hvor å utnytte den til størst effekt. Den enkle stempel handling av første Gutenberg trykker tillatt langt større effekt enn tidligere mulig. Dens virkelige styrke, men kommer med timing sitt: Gutenberg trykker ble oppfunnet omtrent parallelt med utviklingen av billig papir, vesentlig reduserer materialers kostnaden som ligger i den vestlige utskriften bransjens avhengighet av pergament (okseskinn)

Modern Printing <.

Utskrift teknologien har utviklet seg raskt siden Gutenberg. Moderne utskriften er nå preget av to teknologier: roterende litografiske presser, for masseproduksjon, og blekkskrivere på forbrukernivå

Den moderne litografiske trykkeri benytter ark med etset metall pakket rundt en roterende enhet, gjennom. hvilke store ark med uslipte papir mates gjennom og skrevet på. Slik teknologi er ideell for masse publikasjoner, slik som med aviser og blader, med opplag i hundrevis til hundretusener.

Blekkskrivere, for eksempel den typen sitter på pulter i mange amerikanske hjem, utnytte en mer kompakt tilnærming, ved hjelp av små jet dyser til spray punkter av blekk i rader over overflaten på en liten ark. Denne prosessen er tregere enn en litografisk trykk og kan ofte være mindre detaljert, men tillater utskriften skal gjøres på den enkelte forbruker nivå.

Future of Printing

Utviklingen av 3D-utskrift og fabrikasjon teknologi åpner utallige muligheter til en verden av utskrift. Med de riktige materialer og en dataassistert design (CAD)-fil, en 3D-skriver kan snu en digital representasjon av et objekt i selve tingen, med dyser og prosesser som ligner på inkjet-teknologi. Selv om feltet er fortsatt i sin spede begynnelse, har ingeniører lokket 3D-skrivere til å produsere alt fra godteri (med sukker frosting) til kretskort for tastatur, med resultater av større kompleksitet og bruksareal forventes å komme.

Andre artikkelen

 • den beste personlige bøker markedsføringsstrategier
 • hvordan du kan spare penger på å kjøpe brukte bøker
 • hvordan å lage en publisert roman en ebook
 • bøker om villmarken overlevelse
 • hvordan å komme opp med ideer til bøkene dine
 • hvordan bruke ganger abonnementer
 • hvordan å skrive en historie anmeldelsen
 • hva du skal gjøre når du skader en bok med vann
 • hvordan å analysere symbolikk i litteratur
 • tilskudd til begynnelsen forfattere
 •