soloppvarming DIY prosjekter

soloppvarming DIY prosjekterEn utendørs dusj er perfekt for å bli ren, spesielt når du er skitne fra jobb eller en dag på stranden. Og, for å bruke fri energi fra sola varme dusjen er vann gjør økonomisk fornuftig. En liten bit av grunnleggende avløp erfaring er alt som trengs for en DIY (gjør-det-selv) passiv solenergi utendørs dusj

En On The Ground Tank System

Plasser en stor trommel eller tank på bakken, male det svart for å absorbere varmen fra solens stråler, koble et rør med en dusj hodet ut av toppen og legg en kald-vann fôr (som kan også være fra en hageslange) til bunnen. Når den kalde-vannforsyning er slått på, skyver vanntrykk det varme vannet ut gjennom dusjen hodet på toppen. Ingen bevegelige deler eller motorer er nødvendig. Hvis tanken eller trommelen ikke har beslag på den for å koble til en slange, kaldt vann linje eller dusjhodet, litt kjennskap til sveising vil være nødvendig.

En Rooftop System

En populær utendørs sol dusj system innebærer montering en tank eller tromme på toppen av et eksternt dusjkabinett eller på et tilstøtende tak. Kaldt vann tilføres en tilkobling i bunnen av tanken, og et rør med et dusjhode er koblet til trommelen topp. Trommelen er malt svart. Som med de ovennevnte prosjektet, er ingen bevegelige deler som trengs, som press fra hjemmet er kaldt vann er tilstrekkelig til å tvinge vannet ut gjennom dusjen hodet. Vann er veldig tung, så pass på at trommelen er riktig festet til taket eller til dusjnisje strukturen.

Effektivisering

Montering av en trommel inni en isolert boks vil gjøre systemet enda mer effektivt. Boksen kan gjøres med kryssfiner og bør være foret med et isolerende materiale, som styrofoam. Caulk kan brukes til å forsegle ut utkast og for å holde oppvarmet luft inne i boksen. I tillegg til trommelen er malt svart, linje de innvendige veggene med et reflekterende materiale som kaster lys rundt så mye av trommelen overflate som mulig. Konstruer et glass eller pleksiglass dekke på toppen. Vinkel glasset åpningen slik at den vender sørover, for å samle den maksimale mengden sollys i løpet av dagen. Tillegg av en isolert boks gjør den ferdige enheten tyngre, så fysisk sikring det er riktig enda viktigere.

En Coiled Slange Collector

En veldig enkel utendørs solenergi dusj kan være laget av coiling en lang hageslange i en spiral, ved hjelp av strimler av tre eller rørleggere 'metal stropper for å holde slangen sammen. Denne kan monteres på toppen av et dusjkabinett struktur, med den ene enden koblet til en kald vann og et dusjhode eller lignende "sprinkler" på den andre enden. Fordelen til dette systemet er at det er billig, rask å lage og ikke veldig tung i forhold til tromme /tank metoder. Men ikke så mye varmt vann kan lagres, så det er perfekt for skylling av, men ikke for en lang dusj.

Andre artikkelen

 • ideer for hvordan å gjøre soverommet ser ut som en packers garderoben
 • Slik faux kjøkken skap
 • ideer for å dekorere et hjem bibliotek
 • kjøkken ideer for barn
 • up-to-date hjem dekorere ideer
 • kjølig rom design ideer
 • hvordan du kan dekorere en spiraltrapp
 • baby dør dekorasjoner
 • Hvordan kan jeg lage brettet stoff blomster?
 • enkelt soverom dekorere ideer
 •