hvordan uttrykke deg i et dikt

hvordan uttrykke deg i et diktDet er egentlig ingen hemmelighet formel for å komponere et dikt, selv om prosessen starter lenge før du setter pennen til papiret for å skrive. Ikke to poeter gå gjennom den nøyaktig samme kreative prosessen, og en poet metoder kan variere med hver komposisjon. La meg generalisere noen trinn for deg, de som du kan bruke som et utgangspunkt og legge til dine egne flare uansett hvor du anser det nødvendig

Du trenger:.
Computer med tekstbehandlingsprogrammet

.
en.
Carry en notisbok med deg til enhver tid. Dette vil bli dine ideer boken hvor du skal skrive ned ord av interesse, setninger som inspirerer deg, emner du er opptatt av og ønsker å lage et dikt rundt. Ideer for denne boken vil komme fra hvor som helst, fra verden rundt deg eller fra tanker og følelser inne.
To.
Når du er klar til å komponere dine dikt, velge fra listen over ideer et tema du ønsker å utforske. Gjøre notater, skrive ned hva du vet om emnet, hvordan du føler eller hvordan dette bestemt ting gjør at du føler.
tre.
Ikke prøv å skrive diktet ennå. Du er bare å samle inn dine tanker for nå. Prøv å engasjere alle fem sanser i notatene. Du kan skrive i punkt form eller hele setninger, alt etter hva som passer deg best.
Fire.
Når du har skrevet alt du kan om emnet, bestemme hvordan du vil presentere det. Bestem på bildene du ønsker å bruke. For eksempel, hvis du skriver om et fly, tenker på hva andre ting i naturen det er, at du kan sammenligne den med, eller kanskje hva menneskelig egenskap. Bestem om du vil bruke rim eller ikke. Hvis du ønsker å bruke rim, kan det være lurt å ha en rime ordbok på hånden (er det noen gode online de også), eller lage en liste over rime ord som gjelder for motivet.
Fem.

Nå er du klar til å begynne å skrive. Ordne noen av poengene dine i linjene, husk ditt rime ord eller bilder som brukes. Ikke rediger ennå, bare la deg skrive uansett hvor banalt det kan høres. Du kan fikse det opp senere. Hvis du har to eller tre ideer for de samme linjene, skriv dem alle ned. Du kan velge hvilken du vil bruke senere.
6.
Når du har skrevet diktet, er det på tide å redigere. Les det høyt flere ganger og merk de områdene der det synes poengene dine er svake eller uvesentlig. Finne andre måter å si de samme tingene hvis ord eller linjer ikke flyter greit. Re-lese diktet høyt. Pass på at det er fornuftig fra begynnelse til slutt. Sørg for at det blir et punkt over eller fremkaller en følelse du vil formidle.
7.
Din ferdig utkast. Når du har finjustert dine dikt til der du er fornøyd med det du har skrevet, er du klar til å skrive eller skriver det i sin endelige utkastet, og skriv det inn i en poesi konkurranse, sende det til et tidsskrift eller en avis for publisering, eller bare dele den med en venn. Uansett hva du gjør med det ferdige produktet, kan du være stolt av det du har laget.

Andre artikkelen

 • hvordan du sender til renessansens ebøker
 • oppfinnelsen i retorikk og sammensetning
 • hva er et ISBN brukes til?
 • bruk av apostrof
 • hvordan å trekke en årsak og virkning diagram
 • hvordan å få publisert i uk
 • Slik skriver du en kort historie
 • hvordan å donere brukte bøker til veldedighet
 • Slik starter en film å se på klubben
 • hvordan finne christian online skriftlig jobber
 •